• شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402080603949
  • خبرنگار : 71589

دستاورد بزرگ محققان برزیلی

واکسن ترک اعتیاد کوکائین و کراک ساخته شد

واکسن ترک اعتیاد کوکائین و کراک ساخته شد

دانشمندان برزیلی که دومین کشور مصرف‌ کننده بزرگ کوکائین در جهان است، از توسعه یک واکسن نوآورانه برای جلوگیری از اعتیاد به این ماده مخدر و مشتقات آن یعنی کراک خبر دادند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اس‌ای، دانشمندان برزیلی یک درمان نوآورانه و جدید برای ترک اعتیاد به کوکائین و کراک به شکل یک واکسن ابداع کرده‌اند.

این واکسن آزمایشی موسوم به کالیکسکوکا(Calixcoca) که نتایج امیدوارکننده‌ای را در آزمایش‌ها روی حیوانات نشان داده است، یک پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند که مانع از رسیدن کوکائین و کراک به مغز می‌شود و پژوهشگران امیدوارند که به افراد کمک کند غول اعتیاد را شکست دهند.

به عبارت ساده‌تر، این واکسن موجب می‌شود تا معتادان دیگر از مواد مخدر نشئه نشوند.

فردریکو گارسیا، روانپزشک و هماهنگ کننده گروهی که این درمان را در دانشگاه فدرال میناس گرایس(Minas Gerais) توسعه داده است، گفت: اگر این درمان تأیید قانونی دریافت کند، این اولین بار است که اعتیاد به کوکائین با استفاده از واکسن درمان می‌شود.

این پروژه با حمایت شرکت داروسازی یوروفارما هفته گذشته برنده جایزه برتر ۵۰۰ هزار یورویی جوایز نوآوری سلامت یورو در بخش پزشکی آمریکای لاتین شد.

این واکسن با تحریک سیستم ایمنی بیماران برای تولید آنتی‌بادی‌هایی(پادتن) عمل می‌کند که به مولکول‌های کوکائین در جریان خون متصل می‌شوند و آن‌ها را برای عبور به سیستم مزولیمبیک یا «مرکز پاداش» مغز، جایی که ماده مخدر معمولاً سطوح بالایی از القای لذت بخش دوپامین را تحریک می‌کند، بسیار بزرگ می‌کند.

گارسیا می‌گوید طبق گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل، مطالعات مشابهی در ایالات متحده - بزرگترین مصرف کننده کوکائین در جهان - انجام شده است، اما زمانی که آزمایش‌های بالینی نتایج لازم را نشان ندادند، متوقف شدند.

کالیکسکوکا تاکنون در آزمایش بر روی حیوانات موثر نشان داده و سطوح قابل توجهی از آنتی‌بادی‌ها را علیه کوکائین تولید می‌کند و عوارض جانبی کمی دارد.

پژوهشگران دریافتند که این ماده از جنین موش نیز در برابر کوکائین محافظت می‌کند و نشان داده که می‌تواند در انسان برای محافظت از نوزادان متولد نشده معتادان باردار استفاده شود.

این واکسن اکنون قرار است وارد مرحله نهایی آزمایشات، یعنی آزمایش روی انسان شود.

گارسیا می‌گوید کالیکسکوکا می‌تواند درمان اعتیاد را متحول کند.

وی افزود: هیچ درمان ثبت‌شده خاصی برای اعتیاد به کوکائین و کراک وجود ندارد. ما در حال حاضر از ترکیبی از مشاوره روان‌شناختی، کمک‌های اجتماعی و توانبخشی در صورت لزوم استفاده می‌کنیم. در حالی که کالیکسکوکا می‌تواند ابزار مهمی را به این فرآیند اضافه کند و به بیماران در مراحل بحرانی، مانند زمانی که دوره توانبخشی را ترک می‌کنند، کمک کند.

این واکسن به جای مواد بیولوژیکی از ترکیبات شیمیایی طراحی شده در آزمایشگاه ساخته شده است، به این معنی که تولید آن نسبت به بسیاری از واکسن‌ها هزینه کمتری دارد و نیازی به نگه‌داری آن در دمای سرد نیست.

گفتنی است که طبق گفته گارسیا، این واکسن یک نوش‌دارو نخواهد بود که بتوان آن را برای هر کسی تجویز کرد.

وی می‌گوید که گروه هدف دقیق این واکسن به نتیجه آزمایش‌های بالینی آن بستگی دارد، اما از لحاظ نظری برای معتادان در حال بهبودی تجویز می‌شود که مصرف کوکائین را ترک کرده‌اند و می‌خواهند در این راه بمانند.

هدف پژوهشگران تغییر چیزی است که گارسیا آن را «آماری غم‌انگیز» می‌نامد، چرا که طبق گزارش موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر ایالات متحده، از هر چهار مصرف کننده منظم کوکائین یک نفر معتاد می‌شود و از هر چهار معتاد فقط یک نفر بعد از پنج سال موفق به ترک می‌شود.

تاکنون بیش از ۳۰۰۰ نفر با این تیم تماس گرفته‌اند تا برای شرکت در آزمایشات بالینی این واکسن داوطلب شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha