• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402090100412
  • خبرنگار : 30147

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور:

مشاوره‌های قبل از بارداری را جدی بگیرید

مشاوره‌های قبل از بارداری را جدی بگیرید

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: مشاوره پیش از بارداری برای سلامت مادر و جنین در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت بوده و باید آن را جدی گرفت.

زهره سالاری، هدف از مشاوره پیش از بارداری را افزایش سطح سلامت مادر، پیشگیری از هنجارهای جنین برای داشتن فرزند سالم، ایجاد آمادگی جسمی و روحی مادر، شناسایی بیماری‌ها و مشکلات ژنتیکی و اقدامات لازم و به موقع برای رفع این مشکلات برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: مادران بارداری که سابقه زایمان کودکان ناهنجار داشته‌اند، یا ازدواج‌های فامیلی یا بارداری در سنین بالای ۳۵ سال را دارند، در دوران بارداری به جز مراقب‌های روتین بارداری توصیه می‌شود، آزمایش‌های غربالگری ژنتیکی به منظور پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی مرتبط با این موضوع را انجام دهند.

این فوق تخصص طب مادر و جنین گفت: بانوان قبل از بارداری از نظر سابقه بیماری‌های طبی از قبیل بیماری‌های ژنتیکی، تیروئید، دیابت، صرع، بیماری‌های قلبی و یا مصرف برخی داروها باید بررسی شوند، زیرا تشخیص بعضی از بیماری‌ها در دوران بارداری به دلیل علائم مبهم دشوار خواهد بود.

وی با بیان اینکه غربالگری سرطان پستان و دهانه رحم در بانوان غیر باردار برای تشخیص زودهنگام سرطان و جلوگیری از سرطان‌های پیشرفته می‌تواند کمک کند، افزود: با آموزش به بانوان برای معاینه پستان به صورت ماهیانه توسط خود فرد از نظر غیر قرینگی، وجود غده یا توده می‌تواند در سرعت تشخیص و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک کند.

سالاری توصیه کرد: در بازه‌های زمانی ۳ساله تست‌های پاپ اسمیر و HPV انجام شود. بانوان بالای ۴۰ سال آزمایش ماموگرافی و غربالگری سرطان پستان را به صورت منظم داشته باشند. همچنین در افرادی که سابقه بیماری‌های پستان در خانواده و فامیل دارند این آزمایش‌ها از سنین پایین‌تر انجام شود.

وی همچنین اظهار کرد: قبل از اقدام به بارداری با متخصص زنان و زایمان در خصوص مشکلات و بررسی وضعیت سلامت از جمله کم خونی، وزن بالا یا وزن غیر نرمال پایین، دیابت، فشارخون، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مغز و اعصاب، تشنج، آسم، بیماری‌های عفونی، استرس و... مشاوره داشته باشند تا در صورت نیاز اقدامات لازم جهت اصلاح و درمان انجام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به بررسی وضعیت واکسیناسیون به دلیل اطمینان از ایمن بودن در برابر بیماری‌های عفونی، کزاز و بیماری‌های واگیردار مانند سرخجه و بیماری‌هایی مانند هپاتیت‌ها که منجر به انتقال عفونت از مادر به جنین می‌شود تأکید کرد.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین مسائل بررسی وضعیت مادر قبل از بارداری سن مادران است، بارداری در سنین بسیار بالا یا پایین در طبقه‌بندی مادران پرخطر قرار می‌گیرد که این افراد علاوه بر مراقبت‌های عادی بارداری، مراقبت‌های ویژه و تعداد مراجعات بیشتری با فواصل کمتر در دوران بارداری به پزشک و متخصص خود نیاز دارند.

سالاری گفت: علاوه بر این مسائل، برخی مشکلات اجتماعی مانند مصرف دخانیات، الکل، مواد مخدر و... محیط کار و زندگی از نظر مواجهه با امواج و مواد شیمیایی حتماً باید بررسی شود.

وی با اشاره به اینکه رژیم غذایی و سبک زندگی بانوان در باروری آینده افراد تأثیر بسزایی دارد، افزود: برای مثال افراد گیاه‌خوار باید به میزان دریافت پروتئین، ویتامین B۱۲، کلسیم، ویتامین D، زینک و آهن در طول دوران بارداری و شیردهی توجه ویژه‌ داشته باشند، چون این مواد مغذی برای رشد سلولی، رشد مغز و دیگر اندام‌های جنین و وزن‌گیری کودک حیاتی هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور همچنین به بانوان ورزشکار که ورزش سنگین انجام می‌دهند و عادت‌های ورزشی خاصی دارند توصیه نمود در دوران بارداری نوع ورزش خود را اصلاح، کم و یا محدود کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، وی در پایان به بانوان غیر باردار توصیه کرد: با انجام غربالگری سرطان پستان و دهانه رحم با تشخیص زودهنگام این بیماری مانع از پیشرفت آن شوند. درمان در مراحل پیش سرطانی با روش‌های درمانی ساده به مراتب سریع‌تر و آسان‌تر از سرطان‌های پیشرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha