به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، هفت فضانورد ماموریت «اکسپدیشن ۷۰» روز شکرگزاری را در فضا جشن گرفتند.
این فضانوردان از سه کشور مختلف در ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) روز ۲۳ نوامبر اجازه داشتند استراحت کنند و از جشن شکرگزاری با غذاهایی شامل بوقلمون، اردک، بلدرچین، غذاهای دریایی و ذرت و همچنین تنقلاتی مانند شکلات، کاپوچینو، کیک برنج، دسر سیب و موچی لذت ببرند.
خدمه «اکسپدیشن ۷۰» پیش از روز شکرگزاری یک پیام ویدیویی به اشتراک گذاشتند و برای همه مردمی که ۳۷۰ تا ۴۶۰ کیلومتر پایینتر از آنها هستند، آرزوی سلامتی کردند.
فرمانده آندریاس موگنسن در ویدئویی که توسط ناسا به اشتراک گذاشته شده است، گفت: ما با هم روز شکرگزاری را در فضا جشن خواهیم گرفت، اما قلب ما با خانوادههایمان در خانه و سایر افراد روی زمین است که روز شکرگزاری را جشن میگیرند. مایلیم از این فرصت استفاده کنیم و این پیام را در روز شکرگزاری از فضا با شما به اشتراک بگذاریم.
سپس مهندس پرواز یاسمین مقبلی ادامه داد: امسال در ایستگاه فضایی بینالمللی، ما از چیزهای زیادی سپاسگزاریم، یکی از آنها نقطه منحصر به فرد ماست که به سیاره زیبای خود زمین نگاه میکنیم. ما آن را به شیوهای بسیار منحصر به فرد میبینیم و شاهدیم که چقدر خاص و زیبا است. این یک یادآوری برای ماست که باید از آن محافظت و مراقبت کنیم.
موگنسن و مقبلی به همراه ساتوشی فوروکاوا، لورال اوهارا، کنستانتین بوریسوف، اولگ کونوننکو و نیکولای چاب از آژانس فضایی روسیه این روز را جشن گرفتند.
غذاهای خوشمزه این جشن، توسط ماموریت خدماتی اسپیسایکس موسوم به CRS-29 به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده شد که از مرکز فضایی کندی در فلوریدا، روز پنجشنبه ۹ نوامبر سوار بر موشک فالکون ۹ ارسال شد. این ماموریت روز شنبه ۱۱ نوامبر در ایستگاه فضایی بینالمللی پهلو گرفت و محموله خود را تحویل داد.
خوراکیهای جشن شکرگزاری مانند سایر غذاهایی که به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده میشوند، در بستهبندی فویل یا پلاستیکی ارسال میشوند و در یخچال یا با روش آبگیری نگهداری میشوند.
خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی این وعدهها را با افزودن آب و گرم کردن در یک گرمکننده که به اندازه یک چمدان است، آماده میکنند.
در حالی که در ایستگاه فضایی بینالمللی جاذبه وجود ندارد، فضانوردان برای شام روز شکرگزاری با آهنربا و نوار چسب، ظروف را کنار هم نگه میدارند. آنها حتی صندلی نیز برای نشستن ندارند.
خدمه ایستگاه فضایی همچنین از شستشوی ظروف صرف نظر میکنند، زیرا در ایستگاه فضایی بعد از صرف غذا باید ظروف و بستههای غذایی سریعا دور ریخته شوند تا از رشد سریع باکتریها جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات