به گزارش ایسنا، طرح گالانت تصریح میکند که «به جنگ در داخل نوار غزه تا رسیدن به اهداف جنگی، یعنی بازگشت اسیران صهیونیست، سلب قابلیتهای نظامی و دولتی حماس و رفع هرگونه تهدید نظامی از نوار غزه، ادامه میدهد.» این طرح همچنین اشاره دارد که «حماس بر غزه حکومت نخواهد کرد و اسرائیل نیز از نظر مدنی غزه را اداره نخواهد کرد.» مسؤولیت زندگی مدنی در نوار غزه به طرفهای فلسطینی واگذار میشود که با اسرائیل دشمنی ندارند و نمیتوانند علیه آن اقدام کنند.
در رابطه با بازسازی نوار غزه، طبق طرح گالانت، نیرویی به رهبری آمریکا با مشارکت اروپاییها و سایر کشورهای عربی مسؤولیت بازسازی و آماده سازی نوار غزه را بر عهده میگیرد. این طرح تشکیل یک «گروه ضربت چند ملیتی به رهبری ایالات متحده با مشارکت کشورهای اروپایی و کشورهای عربی میانهرو» را تصریح میکند که این نیرو برای «بازسازی غزه از دو منظر اقتصادی و شهری» تلاش خواهد کرد.
بر اساس این طرح، «این نیروی چندملیتی عنوان اصلی نهادهای بینالمللی مرتبط با مشارکت در بازسازی غزه خواهد بود» و طبق این طرح، «موجودیتی که کنترل (مدنی) نوار غزه را در دست خواهد گرفت، روی دستگاه اداری موجود در غزه تکیه خواهد کرد و کمیتههای محلی تشکیل میشوند که پس از تأیید شدنشان توسط اسرائیل زیر چتر نیروهای چندملیتی فعالیت خواهند کرد.
از سوی دیگر، «طرفی که نظم را در نوار غزه برقرار خواهد کرد»، طبق این طرح، «هنوز در حال بحث است و مشخص نشدهاست». در این طرح تصریح شدهاست که مرحله «روز بعد» پس از بازگشت ساکنان شمال نوار غزه به منازلشان و در پی بازگشت اسیران صهیونیست و بازگشت ساکنان غلاف غزه به شهرهای خود آغاز خواهد شد.
طرح گالانت در رسانههای عبری به عنوان یک طرح در «سطح امنیتی» بررسی شده در حالی که کانال ۱۲ اشاره کرد که این طرح از طریق همکاری مشترک با طرفهای آمریکایی و بینالمللی از جمله مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس تهیه شدهاست، که برخی از آنها برآورد میکنند که هزینههای مربوط به بازسازی نوار غزه به حدود ۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید و بین ۷ تا ۱۰ سال طول میکشد."
برآوردهای رژیم صهیونیستی اشاره میکند که ممکن است با شروع اجرای این طرح «مرحلهای از هرج و مرج» رخ دهد و میافزاید که «ارزیابی اسرائیل این است که اکثر کارمندان در سیستم بوروکراسی (دولتی) غزه با حماس مرتبط نیستند و شین بت و سرویسهای امنیتی اسرائیل باید عناصر فلسطینی را که اجازه همکاری با نهادهای بینالمللی را خواهند یافت، تأیید کنند.
طرح تهیه شده توسط گالانت برای آینده غزه یا آنچه در گفتمان اسرائیل به عنوان «روز پس از جنگ در نوار غزه» شناخته میشود، تصریح میکند که اسرائیل با همکاری آمریکا «عملیاتی مشترک با مصر» انجام خواهد داد که هدف آن منزوی کردن مرز بین غزه و مصر برای جلوگیری از آنچه است که «قاچاق سلاح و وسایل جنگی از سینا به نوار غزه» خوانده میشود.
بر اساس این طرح، اسرائیل قصد دارد «مناطق مرزی را با ابزارهای تکنولوژیکی و مادی، در سایه کنترل مشترک اسرائیل و مصر بر ورود کالاها به نوار غزه منزوی کند، در حالی که اسرائیل مستقیماً در بازرسی امنیتی همه کالاهایی که ممکن است از طریق مصر وارد شوند، مشارکت خواهد کرد».
مخالفت رژیم صهیونیستی با طرح گالانت
یکی از مقامات عالی رتبه کابینه جنگ اسرائیل در بیانیهای که کانال ۱۲ عبری منتشر کرد، گفت: آنچه گالانت به رسانهها ارائه کرد، چیزی بیش از یک پیشنهاد در میان پیشنهادات دیگر نیست و افزود: «تصمیمگیریها در این مورد در کابینه امنیتی و سیاسی اتخاذ خواهد شد نه در رسانهها.»
خبرنگار کانال ۱۳ عبری نیز اشاره کرد که «یک مقام بسیار ارشد اسرائیلی» با اشاره ضمنی به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مخالف این طرح است؛ طرحی که مورد انتقاد شدید از داخل دولت قرار گرفتهاست.
در این راستا در بیانیهای که توسط بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی منتشر شد، آمدهاست که «برنامه گالانت برای «روز آینده» بازپخش «روز قبل» هفتم اکتبر در اشاره به عملیات طوفان الاقصی است.
وی افزود: «راه حل در غزه مستلزم تفکر خارج از چارچوب است، علاوه بر آن تغییر دیدگاه از طریق تشویق مهاجرت داوطلبانه و کنترل کامل امنیتی (غزه) از جمله شهرکسازیها.»
یوآو گالانت روز پنجشنبه برنامههای رژیم صهیونیستی برای مرحله بعدی جنگ خود در غزه را فاش کرد و گفت که قصد دارد رویکردی جدید و هدفمندتر را در بخش شمالی نوار غزه دنبال کند و به تعقیب رهبران جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در جنوب غزه ادامه دهد.
این اعلام در زمانی بیان میشود که اسرائیل به کاهش تعداد نیروهای خود در غزه ادامه میدهد تا به هزاران سرباز ذخیره اجازه دهد پس از افزایش فشار بینالمللی، به سمت عملیاتهای رزمی با شدت کمتر به کار خود بازگردند.
دفتر گالانت در بیانیهای گفت: «در منطقه شمالی نوار غزه، ما به رویکرد رزمی جدیدی که با دستاوردهای نظامی میدانی منطبق است تغییر خواهیم کرد». طبق توصیف دفتر گالانت، این اصول منعکسکننده دیدگاه گالانت برای مراحل بعدی جنگ است.
گالانت گفت که این عملیات شامل یورش، تخریب تونل، حملات هوایی و زمینی و عملیات نیروهای ویژه خواهد بود.
در جنوب نوار محاصره شده غزه جایی که اکثر ۲.۳ میلیون تن اکنون در آنجا زندگی میکنند که بیشتر آنها در چادرها و پناهگاههای موقت هستند، عملیات برای از بین بردن رهبران حماس و نجات اسیران اسرائیل ادامه خواهد یافت.
در این بیانیه آمدهاست: «عملیات تا زمانی که لازم تشخیص داده شود، ادامه خواهد داشت.
همچنین گالانت روز پنجشنبه گفت که فلسطینیها کسانی هستند که امور نوار غزه را مدیریت خواهند کرد، مشروط بر اینکه «دشمن اسرائیل نباشند و علیه آن اقدام نکنند».
شرکت رادیو و تلویزیون اسرائیل (کان) نیز به نقل از گالانت گزارش داد: «اسرائیل روز پس از جنگ، کنترل مدنی غزه را در دست نخواهد گرفت.»
انتهای پیام
نظرات