به گزارش ایسنا به نقل از شاپ ام آی تی، در این مقاله راهنمای کاملی از خرید مانیتور را در اختیارتان قرار میدهیم. با انتخاب مانیتور مناسب علاوه بر اینکه با لذت بیشتری کار خود را انجام میدهید، تجربه بصری بهتری را هم تجربه خواهید کرد.
نوع نیاز خود را مشخص کنید!
شما در ابتدا باید نوع نیاز خود را مبنی بر اینکه یک کاربر عادی و یا متخصص هستید، مشخص کنید. با توجه به تنوع فراوان مانیتورهای موجود در بازار، دست شما برای انتخاب باز است و امروزه تقریبا برای هر مدل کاربری یک مانیتور مخصوص وجود دارد. به عنوان مثال انواع مانیتورهای با کاربری عادی و روزمره، گیمینگ و صنعتی در بازار موجود هستند که هرکدام امکانات خاص خود را دارد.
اندازه صفحه نمایش
سایز و اندازه مانیتور احتمالا اولین موضوعی است که توجه کاربر را به خود جلب مینماید و در خرید مانیتور به آن توجه میکند. طبیعتا هر چه اندازه صفحه نمایش بزرگتر باشد، کار کردن با آن راحتتر است. اما توجه داشته باشید برای مانیتور بزرگتر نیاز به فضا و بودجه بیشتری خواهید داشت. صفحه نمایش۲۷ و ۲۹ اینچ برای دیدن فیلم و طراحی مناسب خواهد بود و از مانیتورهای ۳۲ و ۳۴ و ۳۸ اینچ برای بازی، تماشای فیلم، طراحی و ترید استفاده میشود.
رزولوشن
یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب مانیتور مناسب، رزولوشن است. منظور از رزولوشن میزان وضوح و کیفیت تصاویر مانیتور میباشد. طبیعی است که هرچه رزولوشن نمایشگر بالاتر باشد، تصویر پخش شده کیفیت بیشتری خواهد داشت. در حال حاضر چهار رزولوشن تصویر ۱۴۴۰P،Full HD ، HD و ۴K از متداولترین کیفیتهای صفحه نمایش هستند.
HD: مانیتورهای HD با رزولوشن ۷۲۰×۱۰۸۰ پیکسل جز مانیتورهای با پیکسل پایین هستند که در نتیجه برای فعالیتهایی که نیاز به رزولوشن بالا مانند طراحی است، مناسب نمیباشند.
Full HD: مانیتورهای Full HD رزولوشن ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل را در تصویر نمایش میدهند. این رزولوشن نسبت به HD تصاویر باکیفیت تری ارائه میدهد و بهبود قابل توجهی داشته است.
1440P: تعداد پیکسلهای موجود در صفحه نمایش با این رزولوشن۲۵۶۰x۱۴۴۰ در نظرگرفته شده و با نام 2K نیز شناخته میشود. این مانیتور با نام Quad HD یا QHD نیز خطاب میشود.
6K: این نوع مانیتور که با نام Ultra HD نیز شناخته میشود از رزولوشن ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل برخوردار است. با افزایش ۴ برابری تعداد پیکسلها نسبت به Full HD، تصاویر با وضوح بیشتر و باکیفیتتری ارائه میدهد.
انواع پنل
از دیگر عوامل مهم برای انتخاب مانیتور مناسب توجه به نوع پنل آن است. به صورت کلی سه نوع پنل IPS، TNو VA در بازار وجود دارند که هر کدام نسبت به دیگری مزایا و معایبی دارند. پنل IPS گرانترین و پرکاربردترین نوع در بین هر سه پنل میباشد. این نوع پنل نرخ نوسازی بالا و تاخیر کمی دارد که به همین دلیل برای گیمرها، طراحان گرافیک و ادیتورهای ویدیو گزینه عالی به حساب میآید.
مدت زمان پاسخ دهی
در واقع به مدت زمانی که طول میکشد تا رنگ مانیتور عوض شود، مدت زمان پاسخ دهی یا Response Time میگویند. هرچه این عمل با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد تصویر واضحتری را میبینیم. در نتیجه برای افرادی که بازی میکنند و یا فیلم میبینند این فاکتور بسیار مهم است. البته توجه کنید این زمان در حد میلی ثانیه است و اگر بصورت حرفه ای بازی نمیکنید به این معیار کمتر توجه نمایید.
نرخ نوسازی
نرخ تازهسازی یا Refresh Rate به میزان تعداد بارهایی که تصویر مانیتور تغییر میکند، گفته میشود. بالاتر بودن نرخ نوسازی باعث روانتر اجرا شدن تصاویر است؛ پس در نتیجه برای گیمرها این ویژگی بسیار مهم میباشد.
نسبت کنتراست
نسبت کنتراست که تحت عنوان Contrast Ratio شناخته میشود در واقع تمایز بین روشنترین و تاریکترین تصویری است که مانیتور نمایش میدهد. به زبان سادهتر نسبت کنتراست تفاوت بین سیاه و سفید نمایشگر است. هرچه نسبت کنتراست بیشتر باشد شاهد تصاویر باکیفیتتر و با جزئیات بیشتری خواهیم بود.
مانیتورهای تخت و خمیده
مانیتورهای خمیده نسل جدیدی از مانیتورها هستند که چند سالی است وارد بازار شدهاند. به طور کلی میتوان گفت این نوع مانیتورها از نظر فناوریها، زمان پاسخدهی و نرخ نوسازی تفاوت چندانی با مانیتورهای تخت ندارند اما با توجه به نوع خمیده بودن دارای مزایایی مانند خستگی کمتر چشم و مغز، برخورداری از میدان دید وسیعتر و تجربه کاربری بهتری میباشند. اما قیمت بالا و عدم امکان نصب روی دیوار از معایب آنهاست.
کلام پایانی
از آنجایی که مانیتورها بخش مهمی از سیستمهای کامپیوتری هستند پس انتخاب یک نمایشگر خوب میتواند برای کاربر بسیار مهم باشد. در این مقاله ما به بررسی عواملی که در انتخاب مانیتور نقش مهمی دارند، پرداختیم. شما با توجه به نیاز خود و در نظر گرفتن سایر فاکتورها میتوانید برای خرید مانیتور مناسب به فروشگاه اینترنتی شاپ ام آی تی مراجعه نمایید و در میان تنوعی از برندها و قیمتها، بهترین خرید را تجربه کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات