سید فرهاد ناصرینیا ۲۴ دی ماه با بیان اینکه حفظ و حمایت از واحدهای اقتصادی جهت پایداری تولید و اشتغال یکی از رسالت اصلی وزارت کار است، اظهار کرد: در این راستا با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط و تشکیل ستاد تسهیل جهت بررسی واحدهای تولیدی مشکلدار و نیمه تعطیل تلاش شده تا با حمایت از این واحدها آنها را به چرخه تولید و تثبیت اشتغال در استان بازگردانیم.
وی افزود : طی ۹ ماهه سال جاری در ۲۰ جلسه کمیته استانی بررسی مسائل و مشکلات واحدهای اقتصادی برگزار و ۲۸ واحد تولیدی مورد حمایت قرار گرفتهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان مشکلات پیش آمده این بنگاههای اقتصادی را تحریم، واردات بیرویه کالاهای مشابه تولید داخل و قاچاق کالا دانست و بیان کرد: مهمترین مسائلی که در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مورد بررسی قرار میگیرد، شامل تخصیص سرمایه در گردش، استمهال بدهی، بخشودگی جرائم و تقسیط مجدد وامهای بانکی، مالیات و دارایی، مشکلات مرتبط با محیطزیست و موضوعات مربوط به شرکت شهرکهای صنعتی و بیمه تأمین اجتماعی بود که با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط مرتفع شده است.
ناصرینیا ادامه داد: با حمایت و رفع مشکلات این واحدهای اقتصادی در ۹ ماهه امسال زمینه تثبیت اشتغال ۷۲۴۷ کارگر فراهم شد.
وی با تأکید به اینکه همراهی و همکاری همه دستگاهها منجر به ایجاد اشتغال میشود افزود: بایستی نگاه به ظرفیت بخش خصوصی را نادیده نگیریم و تشکلهای بخش خصوصی و کارآفرینان و خلاقان و افراد داری ایده باید در نشستها و جلسات مربوط به توسعه اقتصادی استان حضور داشته باشند و از نظرات علمی و توان مالی آنها بخصوص برای ایجاد طرحها و کمک به واحدهای راکد و نیمه تعطیل استفاده کنیم چون قدرت رایزنی و دید اقتصادی آنها بیشتر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود بر حمایت از کارگرانی که بهصورت موقت و غیرارادی شغل خود را از دست میدهند تأکید کرد و افزود: کارگرانی که بدون میل و اراده و یا بر اثر حادثه مانند سیل و زلزله و یا مشکلات اقتصادی بنگاههای تولیدی بیکار شوند با رعایت شرایط و ضوابط قانون بیمه بیکاری، در صورت مجرد بودن حداقل شش و حداکثر ۳۶ ماه و در صورت تأهل حداقل ۱۲ و حداکثر ۵۰ ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند.
ناصرینیا ادامه داد: طی ۹ ماهه امسال ۱۴۶۲ پرونده مقرری بیمه بیکاری توسط هیاتهای تشخیص، رسیدگی و جهت انجام مراحل نهایی به سازمان تأمین اجتماعی ارسال شده و در حال حاضر کل مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان ۱۷۰۹ نفر هستند.
وی به مهارتآموزی مقرری بگیران بیمه بیکاری از طریق تعامل با ادارهکل آموزش فنی و حرفهای اشاره کرد و افزود: برای ورود دوباره افراد بیکار شده استان به بازار کسب و کار هماهنگیهای لازم جهت افزایش مهارت با مراکز فنی و حرفهای استان انجام شده که امسال نیز تعداد ۲۷۶ نفر در حال کسب آموزشهای مربوطه هستند.
ناصرینیا افزود: نیروی انسانی زمانی که به صورت ناخواسته و غیرارادی شغل خود را از دست میدهد مورد حمایت قرار میگیرند که برقراری بیمه بیکاری راهکار حمایتی مناسب برای تأمین زندگی و معیشت آنان در چنین شرایطی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: افرادی که دارای سابقه بیمه تأمین اجتماعی هستند و در حال حاضر بدون میل ارادی بیکار شدهاند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری باید حداکثر تا ۳۰ روز از تاریخ وقوع بیکاری، به سامانه https://prkar.mcls.gov.ir مراجعه و درخواست بازگشت به کار و برقراری بیمه بیکاری خود را ثبت و آمادگی خود را برای اشتغال مجدد اعلام کنند.
انتهای پیام
نظرات