به گزارش ایسنا، سیدحسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در جلسه شورای مرکزی این حزب گفت: برنامه انتخاباتی حزب کارگزاران صرفا حضور در حوزههایی است که نامزدی با سوابق روشن حزبی یا اصلاحطلبی داشته باشد.
مرعشی با بیان اینکه حاکمیت به درک درستی از اهمیت مشارکت مردم رسیده است، تاکید کرد: لازمه یک انتخاب پرنشاط، فضای باز سیاسی و تایید صلاحیت نامزدهایی با گرایشهای مختلف است.
در این جلسه به پیشنهاد دبیر کل حزب و با رای اعضا، مصوب شد که کارگزاران صرفا در حوزههایی از انتخابات مجلس شورای اسلامی فعال باشد که نامزد حزبی یا نامزدی با سوابق روشن و قابل دفاع اصلاحطلبانه تایید صلاحیت شده باشند.
صادق محصولی دبیر کل جبهه پایداری در نشست داخلی اعلام موجودیت سازمان جوانان این تشکل اصولگرا در پاسخ به این پرسش که جوانان و زنان در لیست پایداری چند نفر هستند، گفت: توجه ما به این است که از جوانان و بانوان در اداره امور کشور بیشتر استفاده شود. ما در مجمع و شورای مرکزی هم حضور جوانان و بانوان را نسبت به دوره قبل بیشتر کردیم. البته در لیست ملاک ما اصلح است ولی در شرایط مساوی اولویت با جوانترهاست. جوانان موتور حرکت جامعه هستند. اقدام جبهه پایداری انقلاب اسلامی در تاسیس سازمان جوانان جبهه در راستای نقش بیبدیل جوانان در حل مشکلات کشور است.
محصولی همچنین درباره لیست مستقل یا مشترک جبهه پایداری در انتخابات پیشرو اظهار کرد: ما خودمان را محدود نکردیم و با جریانهای انقلابی گفتوگو میکنیم و انشاءالله با توجه به شرایط ناظر بر فضای انتخابات تصمیمگیری میکنیم.
غلامرضا نوری قزلچه رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتوگو با ایسنا تاکید کرد: در صورتی که کاندیداهای اصلاحطلب معتدل و میانهرو یعنی طیف روبهروی جریان اصولگرای تند بتواند به صورت سازمانیافته و تشکیلاتی وارد انتخابات شوند، به شور و شوق انتخاباتی کمک کرده و همان مسابقه مدنظر رهبری شکل میگیرد.
این نماینده مجلس در ادامه بیان کرد: در مقابل اگر این طیف نتواند لیستی برای انتخابات داشته باشد و تشکیلاتی وارد نشود کاندیداها به صورت انفرادی حضور پیدا میکنند که توانشان چند صد هزارم وقتی است که به صورت لیستی به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند.
نوری قزلچه همچنین گفت: ما امیدواریم که چهرههای شاخص و رایآور تایید صلاحیت شوند تا لیست انتخاباتی شکل گیرد. این وضعیت شامل تهران و شهرهای بزرگ میشود و شرایط در شهرهای کوچک و شهرستانها متفاوت است و مشکلات به اندازه شهرهای بزرگ و کلانشهرها نیست.
اخبار انتخاباتی وزارت کشور
امروز عبدالله مرادی مدیرکل سیاسی وزارت کشور در جلسه ستاد انتخابات استان کرمانشاه با بیان اینکه بیطرفی در انتخابات یک اصل بسیار مهم محسوب میشود، تاکید کرد: اولین و مهمترین نکته بحث بی طرفی در انتخابات است که تا روز برگزاری انتخابات باید با جدیت پیگیری شود. دولت هیچ کاندیدایی در انتخابات نداشته و حامی هیچ حزب سیاسی هم نیست و تنها امانتدار رای مردم خواهد بود.
عباس جوهری معاون سیاسی-اجتماعی استاندار تهران هم امروز اظهار کرد: برای الکترونیکی شدن انتخابات در استان تهران با توجه به آمادگی که وجود داشت پیشنهاداتی را در این حوزه ارائه کردیم ولی نهایتا بر اساس تصمیم شورای نگهبان انتخابات تنها در سه استان به صورت الکترونیک برگزار خواهد شد و در استان تهران امکان برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک وجود ندارد.
دیروز هم سید محمد تقی شاهچراغی معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور در جلسهی ستاد انتخابات استان لرستان از برگزاری سه مانور فناوری انتخابات تا زمان شروع انتخابات در سراسر کشور خبر داد و گفت: این مانورها برای مجریان انتخابات با رویکرد نظارت بر برگزاری، قوانین موجود و دستگاههای احراز هویت رایدهندگان تا قبل از ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد.
انتخابات در دیگر رسانهها؛ تکذیب کاندیداتوری فلاحیان
امروز دفتر علی فلاحیان وزیر پیشین اطلاعات در پی انتشار اخباری مبنی بر رد صلاحیت وی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد که «وی در این دوره از انتخابات از هیچ حوزهای نه در مجلس شورای اسلامی و نه در مجلس خبرگان رهبری کاندیدا نشده است.»
جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه هم در گفتوگویی با اشاره به اعتراض این حزب نسبت به آنچه تاکنون در مورد تأیید صلاحیتها انجام شده است، عنوان کرد: روند رد صلاحیتها به گونهای بوده که چینش لیستهای انتخاباتی ما چه در تهران و چه در استانها صدمه دیده و ما منتظریم اعلام تأیید صلاحیتهای جدید به نحوی باشد که بتوانیم به ترمیم لیستهای خود در تهران و استانها بپردازیم و بعد از آن میتوان در مورد بحث ائتلاف هم سخن گفت.
هروی درباره بحث سرلیستی نوبخت در لیست مشترک اصلاحطلبان یادآور شد: بحث سرلیستی به خودِ لیست و نامزدها برمیگردد و ما زمانی که بتوانیم به آرایش نامزدها در لیست بپردازیم، میتوانیم سرلیست را هم مشخص کنیم. اما تا اینجا در حزب اعتدال و توسعه سخن بر سرلیستی دبیرکل این حزب یعنی آقای نوبخت است و اگر قرار باشد تغییراتی انجام بگیرد، منوط به موضع گیری شورای مرکزی یا دفتر سیاسی حزب خواهد بود.
منصور حقیقتپور مشاور علی لاریجانی درباره ادعای اخیر روزنامه نزدیک به دولت مبنی بر اینکه لاریجانی و روحانی قرار است با یک ائتلاف برای انتخابات مجلس لیست ارائه دهند، گفت: ائتلاف زمانی میتواند رخ دهد که آنها در سبد رایشان آوردهای داشته باشند. این دو لیستی که اعلام شدهاند پلو و خورش نیستند بلکه سالاد هستند، یعنی تامینکننده نیازهای اصلی فضا و انتخابات نیستند و نمیتوانند ورق انتخابات را به سمت پرشور شدن و رقابتی کردن برگردانند.
این فعال سیاسی اعتدالگرا با بیان این موضوع که جریانی که حذف زیادی در آن صورت گرفته، توانایی ایجاد یک ائتلاف ملی در قبال جریان اصولگرا که اغلب آنها تایید صلاحیت شدهاند را ندارند، اظهار کرد: بحث ائتلاف منتفی است. به ندرت افرادی هستند که داوطلب میشوند و ممکن است صدایی هم داشته باشند اما اینکه بخواهند مجلس را چندضلعی کنند، ندارند. مجلس آینده یک مجلس تکضلعی شبیه به مجلس فعلی خواهد بود.
همچنین حسین انتظامی، چهره نزدیک به لاریجانی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «یکی از ویژگیهای رسانههای تحت امر خالصسازان، کاربرد آرزو به جای فکت است. فکر میکنند اگر هر روز بگویند فلانی لیست میدهد یا با بهمانی، لیست مشترک میدهند، واقعا اتفاق میافتد. مرجعیت رسانهای را با همین روشها تقدیم آن ور آب فرمودهاند.»
روزنامههای امروز از جمله روزنامههای اصولگرای «جوان» با تیتر «اصلاحطلبان حتی توانایی رای اعتراضی هم ندارند»، «خراسان» با تیتر «انتخابات؛ جلوه بیبدیل مردمباوری»، «فرهیختگان» با تیتر «نقش رئیس جبهه اصلاحات نمادین است» در گفتوگو با محمد عطریانفر فعال سیاسی اصلاحطلب، «صبح نو» با تیترهای «گذار از اصلاحطلبی» و «اعتدالیون فرقی با اصلاحطلبان ندارند» در گفتوگو با حبیبالله بوربور دبیر کل جمعیت وفادارن انقلاب و «شهروند» وابسته به سازمان هلال احمر با تیتر «رقابت ۴۵ نفر برای هر کرسی مجلس» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
همچنین روزنامههای اصلاحطلب و اعتدالگرای «هممیهن» با تیتر «حمایت خاتمی از موضع انتخاباتی جبهه اصلاحات»، «آرمان امروز» با تیتر «سهراهی اصولگرایان برای انتخاب سرلیست»، «آرمان ملی» با تیتر «چالشهای یک کرسی سبز»، «اعتماد» با تیتر «پیروزی تندروها در گروی مشارکت اندک است» در گفتوگو با اسماعیل دوستی فعال سیاسی اصلاحطلب، «مردمسالاری» ارگان حزب مردمسالاری با تیتر «تایید صلاحیت بیش از ۱۳ هزار داوطلب انتخابات مجلس در کشور»، «ستاره صبح» با تیتر «عملکرد شورای نگهبان برای نظام هزینه ایجاد کرده است» در گفتوگو با غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاحطلب و «سازندگی» ارگان حزب کارگزاران با تیتر «مخالف انتخابات مخالف آزادی است» به نقل از پیام سید محمد خاتمی در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
اما در روزنامههای نزدیک به اصولگرایان مانند «رسالت»، «قدس»، «کیهان»، «وطن امروز»، «همشهری» وابسته به شهرداری تهران، «جام جم» وابسته به صداوسیما و «ایران» وابسته به دولت و روزنامههای نزدیک به اصلاحطلبان و اعتدالگرایان مثل «آفتاب یزد»، «شرق»، «جمهوری اسلامی» و «ابتکار» اثری از انتخابات در صفحه اول دیده نمیشود.
انتهای پیام
نظرات