• سه‌شنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۵۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402111712978
  • خبرنگار : 71660

دعوای «فروشنده اوکراین» و «ژنرال آهنین» به کجا ختم می‌شود؟

دعوای «فروشنده اوکراین» و «ژنرال آهنین» به کجا ختم می‌شود؟

طی هفته‌های اخیر اختلافات ۲ تن از مشهورترین بازیگران عرصه سیاسی اوکراین به اوج خود رسیده است؛ «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که روزنامه انگلیسی تایمز از او به عنوان «تاثیرگذارترین فروشنده کشور» یاد می‌کند همچنان با گذشت ۲ سال از جنگ، محبوبیتش در داخل کشور ۶۲ درصد است اما این درحالیست که محبوبیت «والری زالوژنی» معروف به «ژنرال آهنین» فرمانده نیروهای مسلح به ۸۸ درصد رسیده است. بنابراین، طبیعی است که رئیس‌جمهور اوکراین، زالوژنی را «رقیب احتمالی» خود تلقی کند و به دنبال اخراج او باشد.

به گزارش ایسنا، حکومت نظامی در اوکراین برقرار است و به همین دلیل انتخابات ماه مارس به دلایل امنیتی به تعویق افتاده است. یک رقابت قدرت که تا حدی بی‌پروا بوده میان زلنسکی و زالوژنی شکل گرفته و توانایی آنها را می‌سنجد.

روزنامه انگلیسی تایمز می‌نویسد: مقاومت اوکراین در برابر حمله روسیه عمیقا به اراده دولت برای پیروزی متکی بوده است. با این حال، تمام اختلافات شناخته‌شده علنی بین ژنرال زالوژنی و رئیس‌جمهور زلنسکی دغدغه‌ای را مطرح می‌کند که یک حکومت تا کجا می‌تواند بدون برگزاری انتخابات پیش برود. آقای زلنسکی اغلب به این متهم شده است که می‌خواهد فرهنگ دموکراتیک کشورش را به یک جامعه بسته‌تر تبدیل کند.

اوکراین با وجود کمک‌های میلیاردی که دریافت کرده، همچنان می‌گوید که به ۳۴.۵ میلیارد یورو فقط در سال جاری میلادی نیاز دارد تا از کشور دفاع کند. سرنوشت کمک‌های آمریکا به عنوان حامی اصلی کی‌یف، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای مستقل را پیشنهاد داده‌اند که کمک‌ها به تل‌آویو را در نظر دارد اما ارائه کمک‌ها به کی‌یف را شامل نمی‌شود. کاخ سفید و مجلس سنای آمریکا با چنین لایحه‌ای مشکل دارند و حتی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده که لایحه مجلس نمایندگان آمریکا را وتو خواهد کرد.

تایمز تاکید می‌کند: اگر آقای زلنسکی و ژنرال او طی سال‌های آتی از سوی جمعیت غیرنظامی اوکراین مایه بگذارند و فداکاری کنند، هر دو نفر باید به دلیل رهبری این جنگ پاسخگو باشند. به هر حال، این اختلاف نظرها از سوی مقامات و مردم، حمایت‌های غربی را تضعیف و نیروهای روسیه را برای پیشروی تشویق می‌کند.

اصل ماجرا از گفت‌وگویی شروع شد که فرمانده نیروهای مسلح اوکراین در ماه نوامبر با نشریه اکونومیست انجام داد و وضعیت میدان جنگ را «بن‌بست» توصیف کرد.

پس از انتشار این گزارش، جنجال‌های فراوانی به پا شد و رابطه رئیس‌جمهور و وزیر دفاع اوکراین با فرمانده نیروهای مسلح این کشور دچار مشکلاتی شد؛ مشکلاتی که گاهی با انتقادات تند و تیز همراه بوده است.

به گفته یک مقام ارشد وزارت دفاع اوکراین، زلنسکی هنوز رسما ژنرال زالوژنی را برکنار نکرده و حتی هنوز جایگزینی برای زالوژنی پیدا نکرده است. منابعی به روزنامه واشنگتن‌پست گفتند که زلنسکی در جستجوی یک چهره جدید مناسب برای فرمانده نظامی خود به امید «کاهش نارضایتی عمومی» نسبت به برکناری اوست.

«یوگنی شوچنکو» معاون پارلمان اوکراین هم روز دوشنبه درباره برکناری زالوژنی گفت: «سرانجام فرمانده نیروهای مسلح اوکراین موافقت کرده که پس از برکنار شدنش، سفیر اوکراین در انگلیس شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha