• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402120804996
  • خبرنگار : 50455

در میزگرد انتخاباتی ایسنا با تشکل‌های دانشجویی؛

از لزوم تبیین کارآمدی مجلس تا شناخت هویت دانشجویان

از لزوم تبیین کارآمدی مجلس تا شناخت هویت دانشجویان

ایسنا/قم جمعی از فعالان تشکل‌های دانشجویی نظرات خود را در خصوص اهمیت نقش دانشجویان در انتخابات، علل نبود انگیزه کافی برای شرکت در انتخابات، لزوم تبیین قوانین و فعالیت مجلس برای مردم، مطالبات دانشجویی از نمایندگان و فعالیت تشکل‌ها در راستای ایجاد فضای پرشور انتخاباتی در دانشگاه بیان کردند.

قشر نخبگانی و دانشگاهیان نقش موثری در بصیرت‌افزایی و برگزاری هر چه پرشورتر انتخابات دارند. در این بین تشکل‌های دانشجویی باید به‌عنوان یک عضو فعال و کنشگر در سطح دانشگاه و جامعه بیشترین تلاش را برای برگزاری باشکوه این انتخابات انجام دهند.

در این خصوص خبرگزای ایسنا به سراغ تشکل‌های دانشجویی رفت تا از شور انتخاباتی در فضای دانشگاه و دغدغه‌هایشان بگویند.

امیررضا فرج‌اللهی دبیرکل تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم با بیان اینکه به عنوان فعال در عرصه دانشجویی سعی کردیم در حد توان و بضاعت خود شور انتخاباتی را در فضای دانشگاه حاکم کنیم، اظهار کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه عملکرد مجلس یازدهم به صورت پرسش و پاسخ، بررسی نامزدهای انتخاباتی در زمینه مدیریت اقتصادی در حضور مردم و دانشجویان، دو قطبی کاذب اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در کاهش مشارکت، برپایی غرفه‌ گفت‌وگو با محوریت رفع شبهات با حضور اساتید و تریبون آزاد بخشی از برنامه‌هایی بوده که با هدف ایجاد شور انتخاباتی در سطح دانشگاه قم برگزار کردیم.

لزوم برخورد جدی با جریان‌های نفوذی در عدم مشارکت مردم

وی با اشاره به اینکه حضور در میدان انتخابات را وظیفه خود می‌دانیم و قطعا رأی می‌دهیم، بیان کرد: جریان‌های نفوذی که در بحث مشارکت نکردن مردم فعالیت می‌کردند همچنان اثر بخشی خود را ناظر به مشارکت نکردن مردم در انتخابات دارند در حالی که انتظار می‌رفت با این جریان‌ها برخورد جدی شود.

فرج اللهی عنوان کرد: با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی این دوره از انتخابات از ابعاد مختلف امنیتی و سیاسی بسیار اهمیت دارد، مشارکت حداکثری مردم هر کشوری در انتخابات منجر به ثبات مواضع آن کشور می‌شود؛ بنابراین علی‌رغم نقدهایی که در مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی داریم، مشارکت نکردن در انتخابات جایز نیست، شرکت در انتخابات پشتوانه‌ای محکم برای پیشبرد اهداف و آرمان‌های انقلاب است.

باز شدن گره‌های ذهنی دانشجو به جامعه تسری پیدا می‌کند

در ادامه محمدحسین پیران -دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه اسلامی دانشگاه قم- اظهار کرد: قطعا دانشجو در جامعه خود نقش اثرگذاری دارد، لذا فضای گفت‌وگو در دانشگاه نه تنها به باز شدن گره‌های ذهنی خود دانشجو کمک می‌کند بلکه این آگاهی به محیط خانواده او و جامعه نیز تسری پیدا می‌کند.

وی ایجاد شور انتخاباتی در محیط دانشگاه را بسیار مهم دانست و گفت: مشارکت نکردن برخی از دانشجویان در انتخابات فارغ از مسائل اقتصادی و معیشتی، مسئله نانمایندگی است؛ به عنوان نمونه نماینده‌ مجلسی که حتی سالی یک بار هم به صورت حضوری با مردمی که او را به عنوان نماینده خودشان در مجلس برگزیدند گفت‌وگو ندارد نمی‌تواند عملا مفهوم نماینده مردم را با خود داشته باشد و از طرفی برخی نمایندگان وعده‌هایی داده‌اند که محقق نشده است.

پیران ادامه داد: برخی از نمایندگان افتخار خود را قانون‌گذاری می‌دانند در حالی که مجلس صلاحیت نظارتی خود را تقریبا از دست داده و فقط صلاحیت تقنینی خود را دارد.

دانشجو از هویت خود شناخت کافی ندارد

در ادامه این نشست، فاطمه قاسمی مسئول بسیج خواهران دانشگاه قم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مشارکت در انتخابات گفت: از ابتدای سال تحصیلی تلاش کردیم در برنامه‌های مختلف، پیش زمینه‌ای از فضای ما توانستیم، کارآمدی و امیدآفرینی را در دانشجویان ایجاد کنیم.

وی افزود: آنچه در تعامل با دانشجویان در برنامه‌های مختلف از جمله اردوی راهیان نور به عنوان عاملی که دانشجویان رأی خود را موثر ندانند شناسایی کردیم کارآمدی مجلس است؛ بزرگترین سوال نسل جوان این است که مجلس شوای اسلامی چه تأثیری در نظام کشور دارد لذا پیرامون این مسئله شبهات زیادی وجود دارد که مطمئنا فضای مجازی و رسانه دشمنان به آن دامن می‌زنند.

مسئول بسیج خواهران دانشگاه قم با بیان اینکه دانشجویان ما هنوز از هویت خود و میزان اثرگذاری رأی خود شناخت کافی ندارند، ادامه داد: تبیین نشدن درست قوانین برای مردم منجر به باز خورد منفی و ایجاد شبهه برای آن‌ها می‌شود، از طرفی یکسری قوانین پایه‌گذاری می‌شوند اما چون به مردم اطلاع‌رسانی درستی نمی‌شود از وجود برخی قوانین و فواید آن آگاهی ندارند؛ این توجیه نشدن مردم از روند قوانین و فعالیت‌های اجرایی باعث می‌شود افراد رأی خود را موثر ندانند.

قاسمی تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه قم متأسفانه خیلی در فضای سیاسی نیستند لذا باید میدانی‌تر عمل کنیم؛ صرف دعوت از مسئولان و اساتید در دانشگاه‌ها منجر به حضور دانشجویان در این برنامه‌ها نمی‌شود، باید دانشجویان را تک به تک درگیر انتخابات کنیم.

مسئله اشتغال اولویت مطالبه دانشجویان از نمایندگان مجلس

همچنین علیرضا اکبریان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه قم، بیان کرد: فضای گفت‌وگو و بیان عقیده در دانشگاه وجود دارد، بعد از حوادث سال گذشته تصور فضای دو قطبی و سکوت در دانشگاه وجود داشت که در همین راستا مناظره‌ای برگزار کردیم و شاهد حضور دانشجویان و بیان نظراتشان بودیم لذا اگر افرادی که می‌گویند آزادی بیان وجود ندارد در واقع حرفی برای گفتن ندارند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه قم گفت: ارتباط نمایندگان قم با دانشجویان خوب بوده ولی این ارتباط منجر به نتیجه‌ی خوبی نشده و مطالبات دانشجویی محقق نشده است.

وی تاکید کرد: مسئله اشتغال اولویت مطالبه دانشجویان از نمایندگان مجلس است؛ اگر چه مطالبه به حقی است اما می‌توان گفت عملکرد ضعیف برخی نمایندگان سبب شده که سطح مطالبات مردم از نگاه تمدنی و فراگیر شدن اسلام به سطح اشتغال برسد.

اکبریان با اشاره به ناامیدی مردم از مجلس به عنوان یکی از علل پایین آمدن مشارکت در انتخابات بیان و اظهار کرد: مردم امید خود را به نمایندگان در راستای بهبود شرایط از دست دادند و دلیل آن عملکرد ضعیف نمایندگان و مشکلات اقتصادی است.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه قم یادآور شد: در انجمن اسلامی دانشجویان مستقل نه تنها شاخصه‌های انتخاب را به دانشجویان معرفی می‌کنیم بلکه بستر شناسایی و شناخت کاندیداها را از همه طیف‌ها فراهم ساخته‌ایم.

اکبریان گفت: سعی کردیم بستر را برای حضور کاندیداها فراهم کنیم اما این امر کمتر مورد پذیرش قرار می‌گیرد؛ لذا یکی از علل اینکه جامعه دانشجویی درگیر فضای انتخاباتی نمی‌شود ناشی از عدم استقبال کاندیداها برای حضور در بین دانشجویان است.

وی اضافه کرد: دو طیف اقلیتی به دنبال عدم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات هستند، یکی دشمنان و طیف دیگر یکسری احزاب سیاسی افراطی هستند که با مشارکت نکردن در انتخابات راحت‌تر می‌توانند فضا را برای حضور خود مهیا کنند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه قم عنوان کرد: با توجه به اجرای برنامه‌های مختلف انتخاباتی در روزهای پایانی منتهی به انتخابات شاهد شور انتخاباتی در دانشگاه هستیم.

همچنین فاطمه راعی دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه واحد خواهران دانشگاه قم در این نشست در خصوص بحران هویت دانشجویی اظهار کرد: هویت‌زدایی صرف دانشگاه نیست و این هویت‌زدایی از فضای جامعه به دانشگاه منتقل شده و نمی‌توان گفت دلایل آن صرفا اقتصادی یا سیاسی است.

وی ادامه داد: یکسری از مسئولان دانشگاهی و کشوری نمی‌خواهند دانشگاه سیاسی باشد؛ یقینا افرادی هستند که نمی‌خواهند دانشجو سیاسی باشد چون منافع آن‌ها را تهدید می‌کند.

راعی بیان کرد: زمانی که دانشجو هویت اصلی خود را به عنوان مؤذن جامعه نه تنها ناظر به انتخابات بلکه ناظر به مسائل سیاسی کشور داشته باشد باعث می‌شود مردم نسبت به عملکرد مسئولان آگاه شوند.

وی اضافه کرد: در کنار فضای جامعه و شرایط اقتصادی، هجمه‌ی رسانه‌ای که از سمت دشمنان وجود دارد دست به دست هم داده است که هویت دانشجویی فراموش شود.

فعالیت اصلی تشکل‌های دانشجویی بعد از انتخابات است

وی تصریح کرد: این مسئله که آیا دانشجو خود را در دانشگاه منشاء اثر می‌داند را نمی‌توان صفر و صدی نگاه کرد؛ برخی دانشجویان فضا را رها کردند اما فعالان دانشجویی خود را منشاء اثر می‌دانند و در بخش‌های مختلف فعالیت ‌می‌کنند.

راعی گفت: برخی نمایندگان که باید در مجلس به نحوی قانون‌گذاری کنند که اثر آن در سفره مردم دیده شود به وظایف خود عمل نمی‌کنند و فقط به خاطر منافع و اهداف خود به مجلس می‌روند همین باعث شده که ناامیدی نسبت به مجلس و  مشارکت نکردن در فضای جامعه شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری با مردم تبریز می‌بینیم که ایشان نقاط قوت و ضعف جامعه را بیان می‌کنند و استقرار عدالت یکی از این نقاط ضعف است؛ لذا انتظار می‌رود نماینده‌ای که می‌خواهد وارد مجلس شود در راستای نهادینه کردن این عدالت اجتماعی در جامعه عملکرد درستی داشته باشد.

راعی اظهار کرد: بخش مهم فعالیت تشکل‌های دانشجویی مختص بعد از انتخابات است که باید مطالباتشان را از نمایندگان مجلس پیگیری کنند، با این هدف که برای انتخابات بعدی شاهد ناکارآمدی نمایندگان نباشیم.

اساتید باید امید را به دانشجویان منتقل کنند

مرضیه کردی دبیر انجمن اسلامی واحد خواهران دانشگاه قم در این نشست در رابطه با نقش اساتید در ایجاد شور انتخاباتی در دانشگاه بیان کرد: فعالیت اساتید در ایجاد شور انتخاباتی در فضای دانشگاه و در بین دانشجویان نسبی است؛ به این معنا که برخی از اساتید با توجه به تدریس در یک رشته مرتبط با این حوزه وارد مباحث انتخاباتی می‌شوند و با ارائه داده‌های درست و علمی دانشجویان را ترغیب به مشارکت در انتخابات می‌کنند این در حالی است که اساتید دیگر عموما به این مباحث ورود نمی‌کنند لذا تشویق و دعوتی از طرف اساتید برای ورود به مسائل مهم از جمله انتخابات و تفکر عمیق در این خصوص وجود ندارد.

وی عنوان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب بر امیدآفرینی تاکید دارند، انتظار می‌رود این امیدآفرینی از سمت اساتید به دانشجویان منتقل شود؛ عملکرد مجلس برای جوانان تبیین نشده است به همین دلیل می‌بینیم که امید در بین برخی جوانان کمرنگ شده است.

کردی در خصوص مطالبات دانشجویان دختر از نمایندگان مجلس، با بیان اینکه وضع قوانین متفاوت در حوزه اشتغال زنان از جمله مطالبات دانشجویان دختر است، گفت: باید بگوییم مهم‌ترین مطالبه ما اهمیت دادن و اثرگذاری زنان در بدنه دولت است، یکی از علل کمرنگ بودن این مسئله آگاهی نداشتن زنان از اهمیت جایگاه خود در مسائل کلان جامعه است، همچنین رجال سیاسی باید در میدان عمل اجازه دخالت را به زنان بدهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha