محمدجواد عرفانی رحمتنیا امروز ۱۶ اسفندماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۷ مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در زمینه پیشگیری جرایم مالی در فضای مجازی ارسال پیامکهای پیشگیرانه انجام شد. تبلیغات محیطی و هم چنین در فضای مجازی اتفاق افتاد. پوسترهایی در این خصوص طراحی و در سطح شهر استفاده شد.
وی افزود: یکی از جرایم غیر مالی در فضای مجازی علیه عفت عمومی انجام میشود. در این زمینه بالغ بر ۱۰۰ نفر شناسایی شدند که با تذکر و آگاهسازی سعی کردیم این افراد را قانونپذیر کنیم. از بلاگرها در مشهد دعوت و تذکرات لازم را اعطا کردیم که مراعات شده است. بعد از این نیر دائم رصد و پایش انجام میشود. هدف ما این است که جذب حداکثری داشته باشیم.
عرفانی خاطرنشان کرد: مورد بعدی جرایم مرتبط با سلامت آحاد جامعه مردم است. تبلیغات گمراهکننده و آسیبرسان در حوزه سلامت رسیدگی و پیگیری شده تا مشکلاتی ایجاد نشود. هم چنین عدهای در حادثه کرمان اقدام به تشویش اذهان عمومی کردند که دادسرا ورود داشته و دستور قاطعی صادر کرده است.
دادیار واحد ارجاع دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۷ مشهد عنوان کرد: ۳۵ درصد پروندههای ما منتهی به صلح و سازش شده است. در شورای حل اختلاف از فروردین تا بهمنماه تعداد پروندههای ورودی ۲۵۸۵ مورد بوده که ۱۹۵۷ پرونده معادل ۷۶ درصد منجر به صلح و سازش شده است.
در ادامه نشست سعید عبداللهنژاد بند قرائی، بازپرس شعبه ۷۵۴ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۷ مشهد اظهار کرد: جرایم حوزه فضای مجازی و سایبر به دو دسته مالی و غیر مالی تقسیم میشود. مهمترین بخش در حوزه جرایم مالی، کلاهبرداریهای مرتبط با رایانه بوده که به نام کلاهبرداریهای اینترنتی هک حساب و فیشینگ نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: این کلاهبرداریها به دو روش کلی انجام میشود. یا با فرد مالباخته تماس میگیرند و اعلام میکنند رمزی برای دریافت جایزه پیامک میشود آن را به ما اعلام کنید، در نتیجه رمز پویای حساب در دسترس فرد هکر قرار میگیرد و برداشتهای غیرمجاز انجام میشود. روش دوم این است که پیامهایی که در ذیل آنها لینکهایی قرار دارد ارسال میشود. روش این پیامها یکسان اما متن پیامها متفاوت است.
عبداللهنژاد اضافه کرد: فرد با ورود به لینک دو کار انجام میدهد، اول نرمافزاری را دانلود میکند که به پیامهای فرد شاکی دسترسی پیدا کند و دوم اینکه در زمان پرداخت اطلاعات حساب خود را وارد میکند که در نتیجه اطلاعات فرد در دسترس شخص متهم قرار میگیرد.
بازپرس شعبه ۷۵۴ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۷ مشهد بیان کرد: برای برداشت از حساب و برنده شدن نیاز به اعلام رمز نیست، اگر رمز درخواست کردند در واقع قصد کلاهبرداری دارند. اگر اطلاعات حساب فرد مورد هک قرار گرفت باید چند کار را به صورت فکری انجام دهد. اول این که اینترنت خود را قطع کند تا فرد هکر به رمز پویای وی دسترسی نداشته باشد. اقدام بعدی این است که نرمافزار مخرب نصب شده را پاک کند. فرد هم چنین میتواند حساب خود را مسدود کند و به پلیس فتا برای مسدود کردن حسابها مراجعه کند.
وی تصریح کرد: مورد بعدی کلاهبرداریهایی است که از طریق رسید جعلی انجام میشود. فرد خریدی انجام میدهد و وجه آن را پرداخت نمیکند اما با نرمافزارهایی که دارد رسید جعلی ارایه میکند. راه پیشگیری این است که تا وقتی پیامی از طریق بانک برای فروشنده ارسال نشده، کالا را تحویل ندهند.
عبداللهنژاد گفت: مورد بعدی اسکیمر است. در مغازهها کمتر اما در بین دستفروشها بیشتر این اتفاق رخ میدهد. فرد کارت بانکی خود را در اختیار فروشنده قرار میدهد و شخص کلاهبردار با دستگاهی شبیه دستگاه پُز، اطلاعات حساب را کپی میکند.
انتهای پیام
نظرات