به گزارش ایسنا، عربستان سعودی در سه ماهه سوم سال میلادی گذشته، دو اکتشاف گازی در دو میدان گاز طبیعی در منطقه ربع الخالی به همراه پنج ذخایر کشف شده قبلی، انجام داد. در میدان الحیران، جریان روزانه گاز طبیعی، ۳۰ میلیون فوت مکعب و در میدان المحکیک، جریان روزانه گاز، ۰.۸۵ میلیون فوت مکعب بود.
تقاضا برای گاز در بحبوحه گذار جهانی انرژی، به طور قابل توجهی رو به افزایش است و این امر، عربستان سعودی را واداشته است تا با سرعت بیشتری برای توسعه میدان های گاز طبیعی غیرمتعارف اقدام کند. انتظار می رود تقاضا برای گاز طبیعی مایع (الانجی) تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۵۰ درصد رشد کند.
علاقه فزاینده سعودی ها به گاز طبیعی، همچنین منجر به اولین خرید این کشور در فضای الانجی در اوایل سال میلادی جاری شد. رویترز در اوایل ماه جاری، به نقل از منابع ناشناس اعلام کرد: آرامکو و شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) مشغول مذاکره برای سرمایه گذاری در الانجی آمریکا هستند تا با قطر رقابت کنند که در ژانویه، جایگاه خود به عنوان بزرگترین صادرکننده الانجی جهان را به آمریکا واگذار کرد.
ظاهرا آرامکو مشغمول مذاکره در خصوص پروژه «فاز ۲ الانجی سمپرا اینفرااستراکچر» پورت آرتور است. فاز اول در حال تولید است در حالی که فاز دوم، برای توسعه، پیشنهاد شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، تلاش عربستان برای گسترش ظرفیت تولید گاز طبیعی خود، همراه با علاقه فزاینده این کشور به گزینه های الانجی جهانی، در حالی صورت می گیرد که دولت بایدن تصویب پروژه های جدید الانجی که در ژانویه اعلام شد را حفظ کرده و به ابهامات در خصوص تامین مالی پروژه های جدید برای بازیگران الانجی آمریکایی افزوده است.
انتهای پیام
نظرات