به گزارش ایسنا، غلامعلی محمدی درباره اینکه از ابتدای امسال چه تعداد پایبند الکترونیک تولید شده است؟ گفت: هم اکنون برای تولید پابند برای محکومان واجد شرایط با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در حد نیازمان تولید داریم و به حد اشباع رسیده است. از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا انتهای آن حدود ۱۸ هزار نفر از محکومان تحت پوشش پابند قرار گرفتند و در حال حاضر نیز ۱۲ هزار نفر زندانی تحت این پوشش قرار دارند.
وی افزود: نسل جدیدی از تکنولوژی پابند را با بهره گیری از فناوریهای جدید به چرخه تولید اضافه میکنیم چراکه استفاده از این سامانهها باید بهروز شود. در پستهای سازمان و تشکیلات ما نیازمندیهای خود را با توجه به هماهنگیهایی که با سازمان امور استخدامی کرده ایم، مرتفع کردهایم و هم اکنون همکاران ما در سراسر کشور در سه شیفت ۲۴ ساعته در کل شبانه روز بحث پابند را تحت نظارت و پایش قرار میدهند و همه این اتفاقات برای بهبود عملکرد همچنین جلب رضایت قضات و اقبال آنها برای صدور رای جهت استفاده از این تاسیس نوین کیفری است.
رییس سازمان زندانها اضافه کرد: استفاده از پابند باعث کاهش جمعیت کیفری در زندانها و تحکیم و صیانت از بنیان خانواده میشود و بحث مربوط به شخصی سازی مجازات اعمال میشود و موجب کاهش هزینههای انسانی و نیروی انسانی و جلوگیری از ورود افراد با جرایم سبک به زندان میشود و اقدام موثری برای کاهش مجازات زندان و راهی برای استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس است.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره اینکه چه تعداد زندانی طی امسال مشغول به کار شدند؟ گفت: بهترین بستر در چرخه اصلاح و تربیت حرفه آموزی و اشتغال است. اشتغالی که در داخل زندان است دارای منفعتهای بالقوهای است و موجب پر کردن اوقات فراغت زندانیان و برای خانوادههای آنان نیز موجب درآمدزایی میشود. اشتغال در زندانها در دو سال اخیر با تحول جدی بروبرو شده است.
وی افزود: ۲۴ هزار نفر از زندانیان مشغول کار هستند و تاکنون ۱۱۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ از قبل اشتغال زندانیان، پرداخت دستمزد داریم و این موضوع نسبت به سال قبل ۵۳ درصد افزایش داشته است. در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۱۱ هزار نفر زندانی را تحت حرفه آموزی قرار دادیم که ۸۸ هزار نفر از این افراد موفق به دریافت گواهینامههای رسمی بدون ذکر دوره و محل تشکیل این کلاسها شدند. زندانیانی که این گواهینامهها را دریافت میکنند به واسطه این حرفه میتوانند به اشتغال مشغول شوند.
رییس سازمان زندان ها ادامه داد: تفاهمنامههایی با مراجع رسمی از جمله با سازمان فنی و حرفهای و وزارت میراث فرهنگی و سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی منعقد کردیم. در زندان چهار استان کشور، مرکز حرفه آموزی از سوی سازمان فنی و حرفهای مستقر شده است.
محمدی ادامه داد: در داخل و بیرون موسسات کشوری وابسته به سازمان ۹۸۰ واحد تولیدی در ۲۰۰ رشته فعالیت اقتصادی اعم از صنعت و خدمات و دامپروری را در ۱۴ گروه شغلی با بیش از ۵۰۰۰ محصول تولیدی توسط مددجویان و ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی جهت اشتغال زندانیان در بسیاری از استانها داریم. در بیرون از زندان برای استفاده از بخش خصوصی نیز محدودیتی نداریم و تسهیلاتی ایجاد کردیم تا موجب ترغیب بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال زندانیان در داخل زندان را فراهم کند.
وی اضافه کرد: رویکرد ما به سمت صنعتی شدن است چراکه موجب افزایش ظرفیت اشتغال زندانیان میشود همچنین موجب افزایش درآمد سرانه زندانی شاغل در این مجموعهها میشود. راهبرد دیگری که در زمینه اشتغال انجام دادیم و ادامه دار خواهد بود، ایجاد خوابگاه –کارگاه است. در زندان به خاطر مسائل امنیتی محدودیت داریم و باید خوابگاهها در کنار کارگاهها باشد.
رییس سازمان زندان ها گفت: تبصره ۱۶ در قانون بودجه ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرحهای اشتغالزایی تدارک دیده بود که از این ظرفیت استفاده حداکثری کردیم، به حدی که استفاده شش برابر عملکرد ما در سال ۱۴۰۱ در مقیاس با سال ۱۴۰۰ بود و اشتغال حدود ۴۶۰۰ نفر را از محل این تسهیلات فراهم کردیم و ۵۵ درصد این تسهیلات به زندانیان آزاد شده نیز اختصاص یافت و قانونگذار در سال ۱۴۰۲ در قالب تبصره ۱۸ نیز تسهیلاتی برای ما تدارک دید و این مبلغ به لحاظ مضایق بودجهای بانکهای عامل در ماههای پایانی سال به سازمان تعلق گرفت و بخشی از این تسهیلات را در اختیار زندانیان واجد شرایط قرار دادیم که زمینه اشتغال را برایشان فراهم کرد.
انتهای پیام
نظرات