به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: شرکت G۴۲ که شرکت هولدینگ متمرکز به هوش مصنوعی است، با اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا، مذاکراتی داشت و سال گذشته به تفاهم رسید. تحت این توافق، شرکت G۴۲ قبول کرد سرمایه گذاری در چین را قطع کند، در غیر این صورت، با تدابیر تنبیهی از سوی واشنگتن روبرو خواهد شد.
این مذاکرات، بخشی از اقدامات گسترده دولت آمریکا برای کنترل قدرت فناوری چین و کسب حمایت علیه پکن در سراسر جهان است. شرکت G۴۲ تحت حمایت شیخ طحنون بن زاید آل نهیان است که عضو پرنفوذ خاندان حاکم ابوظبی است و به دنبال آن است تا به ابرقدرت هوش مصنوعی در خاورمیانه، تبدیل شود.
پِنگ شیائو، مدیرعامل شرکت G۴۲، در فوریه به بلومبرگ نیوز گفته بود این شرکت، از چین خارج خواهد شد اما جزئیات این تصمیم، علنی نشده بود. به گفته منابع آگاه، مقامات آمریکایی با موافقت شورای امنیت ملی، در تابستان گذشته، به امارات عربی متحده نزدیک شدند و به مدیران گفتند آنها باید بین آمریکا یا چین، انتخاب کنند.
در مذاکرات اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا، افرادی شامل شیائو، شیخ طحنون، یوسف العتیبه، سفیر امارات و مارتی ادلمان، مشاور عمومی شرکت G۴۲، حضور داشتند.
نماینده اداره صنعت و امنیت در این باره حاضر نشد اظهارنظر کند. سخنگوی شرکت G۴۲ در بیانیهای اعلام کرد تصمیم برای خروج از چین، ناشی از تمایل به همکاری با شرکتهای فناوری هوش مصنوعی پیشرفتهتر در سراسر جهان شامل شرکتها در آمریکا و در برخی از موارد، در اروپا بوده است.
به گفته منابع آگاه، به شرکت G۴۲ در قبال موافقت با خروج از چین، اطمینان داده شد که به فناوری آمریکایی ضروری برای اپلیکیشنهای هوش مصنوعی، دسترسی خواهد داشت و این شامل تراشههای انویدیا میشود. اما این توافق به بهای هزینه قابل توجهی برای شرکت G۴۲، تمام شد زیرا مجبور شد بخشی از فناوری چینی را از سیستمهای خود، حذف کند.
خروج از چین، زمینهساز قرارداد مایکروسافت برای سرمایهگذاری ۱.۵ میلیارد دلاری در شرکت G۴۲ شد. در راستای این قرارداد، برد اسمیت، رئیس مایکروسافت، به هیات مدیره شرکت G۴۲ خواهد پیوست و شرکت G۴۲ از خدمات ابری آزور مایکروسافت برای اپلیکیشنهای هوش مصنوعی، خود استفاده خواهد کرد. این توافق پس از مشورت با دولتهای امارات و آمریکا حاصل شد.
شرکت G۴۲ که بزرگترین شرکت هوش مصنوعی در امارات است، در ماههای اخیر، هدف تفحص کنگره قرار گرفت و نمایندگان آمریکایی، خواستار تحریم این شرکت به دلیل ارتباطاتش با شرکت هواوی و موسسه ژنومیک پکن شده بودند. این شرکت، ارتباط با دولت چین و مجتمع صنعتی نظامی آن را تکذیب کرده بود.
به گفته منابع آگاه، جینا ریموندو، وزارت بازرگانی چین، در مارس، به امارات عربی متحده سفر کرد و درباره پیشرفت شرکت G۴۲ در خروج از چین به همراه موضوعات دیگر، صحبت کرده بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این جدیدترین نمونه از توجه فزاینده واشنگتن به هوش مصنوعی و نیمهرسانا در خاورمیانه است که در آنجا، عربستان سعودی و امارات عربی متحده برای تبدیل شدن به هاب فناوری بزرگ، رقابت میکنند.
انتهای پیام
نظرات