دکتر حبیب معصومی سهشنبه ۴ اردیبهشت در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان نهاوند، اظهار کرد: ۶۳ درصد انرژی افراد از طریق نان تأمین میشود اما متأسفانه مصرف برخی از نانهای صنعتی امروز نه تنها به سلامتی کمک نمیکند بلکه موجب مشکلات گوارشی نیز میشود که علت عمده آن حذف سبوس از آرد است.
وی افزود: سبوسگیری زیاد به کیفیت نان آسیب میزند و چون برای کارخانهداران سود اقتصادی دارد و سبوس را به شکلی جداگانه به فروش میرسانند، بنابراین به حذف سبوس از آرد اقبال بیشتری دارند.
معصومی تصریح کرد: امنیت غذا و تغذیه بزرگترین رسالت کارگروه سلامت و امنیت غذایی است و برای اجرای این مهم حدود ۲۰ اداره وظیفهمند هستند و در این راستا جهادکشاورزی استان نیز با توجه به تغییر اقلیم و کاهش آبهای زیرزمینی باید برنامه عملیاتیاش را در زمینه الگوی کشت و سمومی که به کشاورزان میدهد، به این کارگروه ارائه دهد.
وی همچنین با اشاره به اینکه هر سه ماه یکبار در دانشگاه علوم پزشکی همدان میزان سموم در محصولات کشاورزی پایش و بررسی میشود، تأکید کرد: ماشینآلات فرآوری تولید و پخت نان در استان باید بهروزرسانی شود همچنین مخمر یارانهای در این دستورالعمل پیشبینی شده است.
وی در ادامه به برنامه توزیع شیر رایگان در بین مدارس ابتدایی استان اشاره کرد و گفت: این برنامه سال گذشته در مدارس استان دیر آغاز شد و قرار بود ۵۲ بار شیر رایگان در اختیار این مدارس قرار بگیرد که کمتر از ۲۸ بار انجام شد.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان، یادآور شد: امسال باید این برنامه هفتهای سهبار یعنی هر دانشآموز باید ۲۰۰ سیسی شیر رایگان دریافت کند که هدف از اجرای این طرح بالا بردن سواد تغذیهای خانوادهها است.
وی ادامه داد: همچنین طی چند سال اخیر افزایش تورم باعث شده که خانوادههای آسیبپذیر با مشکلات معیشتی مواجه شوند که حمایت تغذیهای از این خانوادهها در دستور کار دولت قرار گرفته است.
معصومی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ کودک دارای مشکل سوءتغذیه در استان شناسایی شده است، یادآور شد: حمایت تغذیهای از این کودکان و مادران شیرده نیز جزو برنامههای ما در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قرار گرفته است.
برخورد با کشت سبزیهای آلوده
معاون سیاسی امنیتی فرماندار نهاوند نیز گفت: در بحث اجرای سبد کالا اداره صمت وارد کار شود و فروشگاههایی که با تخلف و گرفتن پول اضافه از مردم اقدام میکنند شناسایی و برخورد لازم اجرا شود.
شهروز کیانی اظهار کرد: با توجه به تأکیدها و اهمیت سلامت مردم کارگروه سلامت مهم است و اجرا و پیگیری مصوبات مهمتر بنابراین اطلاعرسانی و آگاهیسازی مردم از طریق رسانهها باید در دستور کار مهم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه صددرصد شهرستان نهاوند تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند، افزود: پروژههای حوزه بهداشت و درمان شهرستان از بلاتکلیفی خارج و تعیین تکلیف شدهاند و باید اطلاعرسانی در این حوزه تقویت شود.
کیانی تصریح کرد: توزیع شیر رایگان یکی از اقدامات مهم دولت است که باید پیوسته اجرا شود و در بحث برنامه نان کامل نیز موضوع فرهنگسازی فراموش نشود که جامعه هدف را شناسایی کنیم چراکه همین موضوع نان و مصرف نان سبوسدار است که سبوسگیری و دورریز نباید بشود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرایی این طرح باید جهادکشاورزی، صمت و نهادهای مرتبط ورود و اقدام کنند، ادامه داد: در بحث ساخت و سازهای حریم چاههای آب شرب شهرستان بازدید و نخست اخطار صادر شود سپس اقدام لازم به عمل آید.
معاون فرماندار نهاوند تأکید کرد: در بحث کشت سبزیهای آلوده هم نظارت لازم را بهکار بگیرید و سبزیهایی که از آب فاضلاب تغذیه میشود، جمعآوری و با عوامل برخورد و مزرعه تعطیل شود.
۳۰ درصد دانشآموزان چاق هستند
رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند نیز گفت: تاکنون ۱۹۰ شیر رایگان در مدارس شهرستان بین دانشآموزان توزیع شده است که باید پیوسته باشد.
زهرا دهبوره اضافه کرد: ۳۰ درصد دانشآموزان مدارس ما دچار چاقی هستند که باید به علت کمین بیماری دیابت و بیماری های قلبی- عروقی در بزرگسالی برای این دانشآموزان باید برنامه جلوگیری از چاقی اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: کنار چاههای آب آشامیدنی علاوه بر اجرای حصارکشی، ساختوساز نشود و اداره آب و فاضلاب شهرستان نسبت به پوشش و ساماندهی آب در برخی مناطق شامل موضوع اقدام کند.
باید تصفیهخانه آب ایجاد شود
هاشم دهپهلوان، رئیس اداره آب و فاضلاب نهاوند نیز گفت: باید تصفیهخانه آب ایجاد شود که اغلب در بخش مرکزی از جمله گاماسیاب و شعبان و وراینه و ... است که نیازمند اعتبارات است.
انتهای پیام
نظرات