• چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403020503539
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان اصفهان مربوط به کدام شهرستان است؟

پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان اصفهان مربوط به کدام شهرستان است؟

ایسنا/اصفهان رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان گفت: با تلاش‌های انجام شده در یکی دو سال گذشته و با همراهی مسئولان شهرستان، اردستان پایین‌ترین نرخ بیکاری استان اصفهان را کسب کرده است.

وحید نقوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر سال از ۵ تا ۱۱ اردیبهشت‌ماه به‌عنوان هفته کار و کارگری نام‌گذاری شده است که وزارت تعاون در این هفته برنامه‌ریزی‌هایی برای قدردانی و توجه بیشتر به قشر زحمت‌کش کارگر انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه سعی داریم امسال کیفیت برنامه‌های هفته کار را ارتقا دهیم، افزود: برگزاری جشن روز کارگر در واحدهای صنعتی بزرگ شهرستان یکی از برنامه‌های شاخص این هفته خواهد بود. همچنین برگزاری مسابقه ورزشی، دیدار با خانواده شهدای کارگر، سخنرانی و برپایی میز خدمت در نماز جمعه، سرکشی از برخی واحدهای صنعتی و دیدار با کارگران از دیگر برنامه‌های این هفته در اردستان خواهد بود.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در شهرستان اردستان فعال هستند و حدود ۸۱۳۸ نفر کارگر در این واحدهای صنعتی مشغول کار هستند.

نقوی با بیان اینکه مقرری بگیران بیمه بیکاری در اسفند ۱۴۰۱ حدود ۸۲ نفر بودند که این تعداد در اسفند ۱۴۰۲ به ۶۱ نفر رسیده است، تصریح کرد: سال گذشته مجموعه دستگاه‌های اجرایی شهرستان ۱۱۷ درصد تعهد اشتغال خود را انجام دادند و با پرداخت مجموعاً ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات ۲۱۶۳ شغل جدید در این شهرستان ایجاد شده است.

وی بیان کرد: با مجموعه حمایت‌هایی که مسئولان شهرستان اردستان انجام دادند و تلاش‌های صورت گرفته اکنون نرخ بیکاری اردستان به ۷.۸۲ درصد رسیده است که پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان اصفهان است.

وضعیت اشتغال به بالاترین حد خود رسیده است

رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان گفت: وضعیت اشتغال در شهرستان اردستان به بالاترین حد خود در چند سال گذشته رسیده است و اکنون واحدهای صنعتی برای جذب نیروی کار مجبورند مشوق‌هایی تعیین کنند. در حال حاضر برای هر فردی که نیاز به کار با حداقل حقوق و مزایا داشته باشد در این شهرستان کار وجود دارد.

نقوی گفت: عملکرد اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی اردستان رو به رشد بوده و طبق ارزیابی‌های اداره کل استان این اداره در بین شهرستان‌های هم‌تراز خود رتبه سوم و ۲۰ درصد رشد عملکرد داشته است.

وی در پاسخ به این سؤال که گاهی حقوق عقب مانده کارگران باعث گلایه آنها می‌شود، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در واحدهای صنعتی شهرستان اردستان باید توسعه پیدا کند فرهنگ کار و کارگری و بالا رفتن اعتماد بین نیروی کار و کارفرما است. اگر این دو موضوع در واحدهای صنعتی ما تقویت شود مطمئناً شاهد رشد تولید و نیروی انسانی و برطرف شدن مشکلات این حوزه خواهیم بود.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان در خصوص حوادث ناشی از کار در واحدهای صنعتی که گاهی باعث فوت کارگر می‌شود، گفت: طبق آمار، حوادثی که در واحدهای صنعتی اردستان اتفاق افتاده پایین‌تر از میانگین استان است ولی همواره بر تشکیل و تقویت کمیته حفاظت فنی و آموزش در واحدهای صنعتی تأکید کردیم.

نقوی خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی که ۲۵ نیروی کار بیشتر داشته باشند ملزم به داشتن کارشناس ایمنی و کمیته حفاظت فنی و آموزش هستند، ولی واحدهای پرخطر هم باید کارشناس ایمنی داشته باشند.

بکارگیری اتباع غیرمجاز در شهرستان اردستان ممنوع است

وی در خصوص وضعیت بکارگیری اتباع بیگانه در واحدهای صنعتی و خدماتی شهرستان گفت: با وضعیتی که به وجود آمده در همه شهرهای کشور اتباع بیگانه وجود دارد ولی با توجه به اینکه در شهرستان اردستان به کارگیری نیروی بیگانه ممنوع است حساسیت بیشتری وجود دارد.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان با بیان اینکه با بازرسی‌های انجام شده جریمه واحدهایی که اتباع بیگانه غیرمجاز را به کارگیری کردند چندین هزار برابر افزایش پیدا کرده است، گفت: به کارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز در واحدهای خدماتی و بهداشتی شهرستان اکیداً ممنوع است و با واحدهای متخلف شدیداً برخورد قانونی می‌شود.

نقوی اضافه کرد: به صورت عادی به کارگیری اتباع در شهرستان اردستان ممنوع است و اگر برخی واحدهای خاص و سخت مانند مرغداری، چاه‌های کشاورزی، معادن و... نیاز به نیروی کار اتباع دارند باید از استانداری، فرمانداری و یا اداره تعاون کار مجوزهای لازم را دریافت کنند در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد.

وی با اشاره به ماده ۶۳ قانون کار گفت: روز کارگر بر اساس قانون کار، روز تعطیل رسمی برای کارگران محسوب می‌شود و کارفرمایان حق ندارند در این روز کارگران را وادار به کار کنند و اگر به هر دلیلی کارخانه‌ای تعطیل نشود، اولاً باید با توافق بین کارگران و کارفرما باشد و ثانیاً در روز تعطیل برای کارگران اضافه‌کاری محاسبه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha