احسان آهنگر امروز در نخستین جلسه طرح «همافزا» با هدف ایجاد تعامل مدیران دستگاههای اجرایی با تشکلهای مردمی که در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: بررسی و حل نظاممسائل موسسههای فرهنگی- هنری استان در این جلسات پیگیری میشود.
وی افزود: گسترش مشارکتهای مردمی در حل مسائل از اهداف نظام است و باید تلاش کنیم میزان مشارکت در تمام عرصهها افزایش پیدا کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران مشارکت مردم در فعالیتهای فرهنگی را قدرت نظام دانست و گفت: تمام تلاش نظام این است که مردم در ساحت تصمیمسازی و اجرا؛ و نهفقط در مقام بهرهگیری قرار داشته باشند.
این مسئول با تاکید بر لزوم پرهیز از دید و بازدید نمایشی تصریح کرد: عملکرد ما باید خروجی اثرگذار داشته باشد، به دنبال آن هستیم که در برخی موارد مازندران پایلوت اجرای طرحهای فرهنگی شود.
وی با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی در تشکیل موسسهها و تشکلهای فرهنگی اظهار داشت: نقش موسسههای فرهنگی- هنری در اعتلای هنر استان و وظایف ادارهکل در پیشبرد اهداف آنها همواره مطالبه ما بودهاست.
آهنگر با بیان این که ما به وظایف خود به درستی عمل نکردیم، گفت: نباید در انجام وظایف ما ابهامی وجود داشته باشد و اگر اینطور باشد، از قصور ما است.
وی با تاکید بر لزوم همراهی نهادهای فرهنگی با این ادارهکل خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تلاش برای مردمیسازی فرهنگ جدی است اما نیازمند زمان برای به ثمر نشستن است.
وی درباره مشکلات مالیاتی موسسهها اعلام کرد: در تلاش هستیم تا مشکلات این حوزه نیز برطرف شود و هنرمندان و فعالان این عرصه با اطمینانخاطر در راستای رشد و اعتلای هنر استان گام بردارند.
آهنگر درباره رویداد همافزا گفت: همافزایی تشکلها با دستگاههای دولتی و همچنین همافزایی میان دستگاههای دولتی در اولویت اجرای این طرح قرار دارند، برگزاری این رویداد نیز امری همهجانبه و نیازمند مشارکت عمومی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان با انتقاد از نبود برنامه منسجم فرهنگ و هنر و بهرهگیری از صنایع خلاق در استان تاکید کرد: ظرفیت لازم برای توسعه فرهنگ و هنر در استان فراهم است اما پیش از هر چیز، باید اراده برگزاری رویدادهای منطقهای و ملی وجود داشته باشد.
وی از برگزاری همایش «اقتصاد، فرهنگ و هنر» مازندران در آینده نزدیک خبر داد و افزود: رشد اقتصاد هنر استان مطالبه جدی ما است.
فرهنگ از موضوعات کمبهره در اقتصاد ایران است
معاون ادارهکل تبلیغات اسلامی مازندران اظهار کرد: فرهنگ از موضوعات کمبهره در اقتصاد ایران است که نیاز به توجه ویژه دارد.
علیاکبر درخشنده با تاکید بر لزوم تعامل میان مسئولان و دستگاههای فرهنگی در جهت برطرف ساختن مشکلات این حوزه گفت: کار فرهنگ از دل مردم به وجود میآید و بقای آن منوط به رصد کلانمسالههای استان و همافزایی در راستای رشد و اعتلای فرهنگ در مازندران است.
وی اقتصاد فرهنگ، بحران هویتی، تاثیر نامتوازن حضور گردشگران و برخی موارد دیگر را اهم مشکلات این حوزه دانست و افزود: در طرح همافزا مشکلات این حوزه با کمترین آسیب و هزینه برطرف میشود.
همافزا بستر ایجاد تغییر در استان خواهد بود
محمد غلامی رییسگروه فرهنگی ادارهکل هدف از برگزاری این جلسه را افزایش تعامل در استان عنوان کرد و افزود: ۶۰۸ موسسه فرهنگی در استان فعالیت دارند و برگزاری این جلسه بستری برای ایجاد تغییر در استان خواهد بود.
وی بیان کرد: از سال ۱۳۹۲ این نخستین باری است که جلسهای در جهت ایجاد تعامل میان ادارهکل فرهنگ و ارشاد با موسسههای فرهنگی استان برگزار شده، آمادگی دریافت هر نوع پیشنهاد و انتقاد با هدف برطرف ساختن مشکلات و راهاندازی طرحها و ایدههای جدید را داریم.
بخش بزرگی از بار فرهنگ استان بر دوش موسسههای فرهنگی قرار دارد
در ادامه این جلسه، علی حسننژاد هنرمند مازندرانی با بیان این که بخش بزرگی از بار فرهنگ استان بر دوش موسسههای فرهنگی قرار دارد، گفت: در گذشته بارها بهعنوان موسسه معین در برنامههای فرهنگی حضور داشتیم اما همکاری لازم از سوی ادارهکل ارشاد را نداشتیم.
این هنرمند مازندرانی خواستار تعامل میان ادارهکل فرهنگ و ارشاد مازندران با موسسهها و شکلگیری مدیریت سازمانیافته در این حوزه شد.
این فعال فرهنگی نبود تعادل در هزینهکرد و درآمد موسسههای فرهنگی را مهمترین مشکل این موسسهها خواند و افزود: امروز در برابر تهاجم فرهنگی قرار داریم و تعطیل شدن موسسههای فرهنگی به نفع کشور نیست، ما یک خانوادهایم و نباید حذف موسسهها به دلیل مشکلات اقتصادی، به روندی معمول تبدیل شود.
رضایی تفکیک بخش فرهنگی از بخش هنری را ناکارآمد دانست و افزود: این دو حوزه یکدیگر را پوشش میدهند و قابلتفکیک نیستند، اثرگذاری هر یک تنها با تعامل هر دو بخش میسر خواهد شد.
پیگیری بیمه تامیناجتماعی معلمان قرآنی، حمایت از طرحهای دانشبنیان فرهنگی- هنری، الزام تدریس قرآن در مهدهای کودک استان، ضرورت توجه به موسسههای فعال در شهرهای تازهتاسیس، تفکیک وظایف ادارهکل فرهنگ و ارشاد از موسسههای فعال این حوزه، ایجاد تعامل با دستگاههای مالیاتی برای برطرف کردن مشکلات حقوقی و مالی موسسههای فرهنگی، جلوگیری از برونسپاری وظایف و فعالیت موسسات به نهادهای غیرفرهنگی، توزیع عادلانه اخبار و فراخوانها و تعیین محل تامین و هزینهکرد بودجه، رفع تبعیض میان شهرهای برگزارکننده کنسرتها، رسیدگی به تعارض میان قوانین کشوری و درونسازمانی، پرداخت معوقات مالی ادارهکل از ادوار پیشین، برگزاری جشنوارههای ملی فرهنگی- قرآنی با موضوع مازندران، تشکیل اتاق فکر موسسههای فرهنگی با تولیگری ادارهکل و برخی دیگر موارد، بهعنوان اهم مشکلات موسسههای فرهنگی- هنری از سوی مدیران استان اعلام شد.
انتهای پیام
نظرات