ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایهگذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.
وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاسهای مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایتهای همه جانبه از سرمایهگذاران در این حوزه صورت میپذیرد.
رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.
وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاههای کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاههای مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی میتوان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.
وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانهای اشاره کرد و افزود: با پیگیریهای انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانهای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.
رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهرهبرداری رسیده و به کشت سبزی و صیفیجات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانهای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشتهای گلخانهای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهرهوری آب دانست و افزود: یکی از اولویتهای مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانهها و کشت در محیطهای کنترل شده است.
رودسرابی ادامه داد: راهاندازی واحدهای گلخانهای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینههای کاشت، داشت و برداشت محصولات است.
وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانهها در سالهای آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیتهای منابع آبی، احداث و توسعه گلخانهها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانهها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانهای علاوه بر آببری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار میشود از تمامی سرمایهگذارانی که در این بخش سرمایهگذاری میکنند حمایت میکنیم.
وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیدهایم.
رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهمنامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهمنامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامهریزی ارائه آموزشهای لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزشهای لازم را در قالب کلاسهای آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغبر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه میتوان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامهریزیهای لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.
شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطبهای کشاورزی غرب خراسان رضوی است.
سلطانآباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
انتهای پیام
نظرات