علی نظری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه قومیت و اقوام به معنی قوامبخشی است، اظهار کرد: برگزاری چهارمین جشنواره ملی اقوام ایران زمین، قوامبخشی به فرهنگ یک ملت و قوام بخشی برای ارتقای فرهنگی، افزایش انسجام ملی و خردهفرهنگهایی است که در میان اقوام متعدد سرزمینها وجود دارد.
وی ادامه داد: بازیابی و شناسایی این خردهفرهنگها یقیناً به افزایش ظرفیت ملی کشور میانجامد.
نظری تأکید کرد: طبیعتاً سرزمین ایران شامل جشنوارهای از رنگها، قومیتها، خردهفرهنگها، کلانفرهنگها، لهجهها، زبانهای متعدد، آداب و رسوم مختلف و سنتهای گرانبهاست.
او با اشاره به اینکه برگزاری جشنوارههای ملی اقوام به شناخت بیشتر این قومیتها و بازیافت و بازبینی آنها در راستای ارتقای فرهنگی کمک میکند، بیان کرد: این شناخت به انسجام ملی و افزایش قدرت نرم سرزمین همیشه سرافراز ایران اسلامی میانجامد.
رئیس دانشگاه لرستان اظهار کرد: جشنواره اقوام ایران زمین که با همکاری سازمانهای مختلف بویژه جهاد دانشگاهی استان، دانشگاه لرستان و سایر سازمانها و برخی ادارههای کل که درگیر این مسألهاند، برگزار میشود گامی در راستای افزایش این قدرت نرم است.
وی گفت: در دنیایی که ما با تهاجم فرهنگی روز به روز و نو شدن تکنولوژی و فناوریها که فرهنگ بیگانه را با خود میآورد مواجه هستیم، در دنیایی که با مسأله احساس بیهویتی مواجه است، بویژه نسل جوانی که در دنیای امروز، خود را خالی از هویت میداند و خود را دارای خلأهای متعدد میداند، احیای این خردهفرهنگها و برگزاری این جشنوارهها بسیار اهمیت دارد.
رئیس دانشگاه لرستان افزود: جشنواره اقوام ایران زمین که در اردیبهشت ماه در دانشگاه لرستان برگزار خواهد شد، پیامی مهم دارد، پیامی که برای مقابله با ناهنجاریهای رفتاری، جشنواره رنگها و لباسهای محلی که بیانگر و نمادی از پوشش انسانی هستند، بیانگر کرامت انسانی اقوام مختلف هستند، این جشنواره حتماً مهم و حائز اهمیت است.
انتهای پیام
نظرات