دکتر ابراهیم شکیبا با بیان اینکه آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن غیرواگیر است که بیش از ۲۶۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده، گفت: این بیماری سالانه باعث مرگ بیش از ۴۵۰ هزار نفر در سراسر جهان میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی و علت بستری در بیمارستان در این سنین است، گفت: تغذیه با شیر مادر به ویژه در شش ماهه اول زندگی موجب کاهش ابتلا به بیماری آسم و آلرژی میگردد.
شکیبا در ادامه با اشاره به برخی از علائم این بیماری، تنگی نفس، احساس درد در قفسه سینه، خس خس سینه در هنگام بازدم که نشانه شایع آسم در کودکان است، مشکل خواب ناشی از تنگی نفس و حملات سرفه یا خس خس سینه که در اثر ابتلا به ویروسهای تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا بدتر میشود، را از علائم ابتلا به آسم برشمرد.
شکیبا با بیان اینکه درمان آسم بر اساس عوامل ایجادکننده بیماری به دو شکل دارویی و غیردارویی است، گفت: درمان اولیه شامل قطع استعمال عوامل دخانی (سیگار، قلیان، پیپ و ...)، دوری از عوامل محرک شغلی در معدن کاران و مشاغل خاص، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی به خصوص گازهای حاصل از احتراق سوختهای فسیلی، اصلاح الگوی تغذیهای و شناسایی عوامل حساسیت زا مانند عوامل ژنتیکی در بیماران میباشد که نقش اساسی در جلوگیری از پیشرفت بیماری دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، شکیبا با اشاره به اینکه استفاده از ادویه جات، فلفل و غذاهای آماده و کنسروی سبب ایجاد و تشدید آسم و آلرژی می شود، گفت: به این بیماران توصیه میشود مصرف میوه، سبزی و غذاهای تازه را جایگزین فست فودها و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و رنگهای غذایی کنند.
انتهای پیام
نظرات