• چهارشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403021913833
  • منبع : نمایندگی گیلان

بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو می‌پیچد

بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو می‌پیچد

ایسنا/گیلان با دست‌های ۶۰ سالگی‌اش ساقه برنج (کلوش) را در گوش و یا چشم ماهی‌های از دریا جامانده‌ی نمک گیر شده زیر کلوخ‌های بزرگ و سنگ‌های نمک و روناس می‌اندازد تا ماهی‌ها به سیخ‌های چوبی زیر آفتاب آویزان شوند و دسته دسته به تاریکی و عطر خاک اره دودخانه بپیوندند.

از سقف‌های قدیمی دودخانه، عطر سفره مادربزرگ بلند می‌شود؛ عطر عید و شادی شکستن قلک پول و بوی تند ماهی دودی که همیشه در یک نعلبکی کوچک روی برنج پخته شده جا خوش می‌کرد تا وقتی سر دیگ روی سفره برداشته می‌شد طعم زندگی نوتر و دریایی‌تر شود.

بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو می‌پیچد

فصل صید ماهی اوج کار دودخانه‌های گیلان است، ماهی را تحویل دودخانه می‌دهند، ماهی‌ها را پس از شمارش تمیز می‌کنند، سپس در حوض آب و سنگ نمک می‌گذارند و بسته به ریز و درشت بودن ماهی از ۵ الی ۱۰ روز زمان نیاز است تا نمک‌گیر شود.

بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو می‌پیچد

پس از طی فرآیند مذکور، بانوان، ماهی را فیلد می‌کنند و سپس در سیخ‌های چوبی مخصوص آویزان کرده و شست‌وشو می‌دهند و بعد از آن در دودخانه آویزان می‌شوند. در دودخانه هم با توجه به جنس ماهی از ۴ تا ۱۰ روز دود می‌خورد؛ در نهایت هم برای عرضه در بازار و خرید گردشگران و گیلانی‌ها و دلدادگان عطر سفره‌های معطر آماده می‌شود.

بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو می‌پیچد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha