• یکشنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403031308907
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

کشف ۲ توله خرس سیاه بلوچی در اصفهان

کشف ۲ توله خرس سیاه بلوچی در اصفهان

ایسنا/اصفهان رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش حفاظت محیط زیست استان اصفهان از کشف دو قلاده توله خرس سیاه بلوچی در ایست بازرسی محور نایین در شرق اصفهان خبر داد.

مریم امیدی، با اعلام این خبر به خبرنگار ایسنا گفت: این توله‌ خرس‌ها در مسیر قاچاق به مقصد تهران توسط نیروی انتظامی مستقر در ایست بازرسی نایین، کشف و به اداره حفاظت محیط زیست تحویل داده شدند.

وی با بیان اینکه این دو قلاده توله خرس سیاه حدود دو ماه سن دارند و از زیستگاه‌های کرمان زنده‌گیری شده‌اند، افزود: بررسی و معاینه اولیه این توله خرس‌ها توسط دامپزشکان انجام شد و مشکل خاصی در زمان حاضر ندارند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره محیط زیست استان اصفهان با اشاره به کشف یک قلاده توله خرس سیاه بلوچی از یکی از ایستگاه‌های بازرسی استان فارس، گفت: این توله خرس، شب گذشته به اصفهان انتقال یافت و به همراه دو توله خرس دیگرِ کشف شده در استان اصفهان به مرکز بازپروری حیات وحش «کلاه قاضی» در جنوب شرقی اصفهان منتقل شدند.

وی تصریح کرد: نگهداری از سه توله خرس سیاه بلوچی در مرکز بازپروری حیات وحش کلاه قاضی کار سنگین و هزینه‌بری است چرا که نیاز به تغذیه، توجه و رسیدگی مداوم دارند.

امیدی با اشاره به پراکنش گونه خرس سیاه بلوچی یا همان خرس سیاه آسیایی در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان، خاطرنشان کرد: سه توله خرس کشف شده تا زمان تعیین تکلیف توسط سازمان حفاظت محیط زیست در مرکز بازپروری حیات وحش کلاه قاضی می‌مانند.

وی ادامه داد: پرونده قضایی مربوط به متخلف زنده‌گیری توله خرس‌های کشف شده در استان اصفهان در حال پیگیری است.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره محیط زیست استان اصفهان، تاکید کرد: خرس سیاه بلوچی یا آسیایی جزء گونه‌های در خطر انقراضِ فهرست «اتحادیه جهانی حفاظت از منابع طبیعی» (IUCN) است، خرس سیاه آسیایی به‌دلیل محدوده جغرافیایی زیست این گونه جانوری به نام بلوچی خوانده می‌شود و گونه‌ای خاص ایران است.

وی در خاتمه متذکر شد: این گونه حیات وحش در وضعیت «در معرض خطر» (in danger) یا در خطر انقراض قرار دارد و به نظر می‌رسد در صورت تداوم صید و زنده‌گیری آن، در آینده نه چندان دور دچار وضعیتی مشابه یوز یعنی به شدت در معرض خطر انقراض شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۴ ۰۰:۰۲

وقتی که یک گونه گیاهی یا جانوری هنوز به مرحله ی وخیمی نرسیده مسوولین کشور رهاش میکنن به امان خدا ، و اونوقت که دیگه کار خیلی سخت شد تازه یادشون میفته که باید کاری کنن.. من خودم بارها برای چرای بی رویه دام با منابع طبیعی منطقه خودمون (بویین میاندشت در غرب استان اصفهان) تماس گرفتم و گزارش دادم ولی دریغ از یه کار موثر که منابع طبیعی انجام بده،،، تنوع گیاهی منطقه مون نسبت به حدود ۱۰ سال پیش خیلی کمتر شده در حالیکه گله داران منطقه حتی در فروردین ماه هم دام را به چرا می‌برند و منابع طبیعی هم تنها به دادن یک تذکر بسنده میکنه...

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۵ ۰۹:۵۴

خوب ببرندشون کرمان پیش مادرشون، اینجا تلف میشن