حسن خمیس آبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم محققان علوم دامی، تلاش مضاعفی در راستای حل مشکلات بهره برداران داشتهاند، گفت: طی سه سال گذشته ۳۰۰ پروژه تحقیقاتی در زمینههای مختلف دامپروری از جمله تغذیه، فرآوری، ژنتیک، بیوتکنولوژی، مدیریت پرورش و زنبور عسل به اجرا در آمده است.
وی افزود: چاپ ۱۳ عنوان کتاب، ۲۴ راهنمای فنی و ۳۵ نشریه تخصصی در زمینههای مختلف دامپروری از دیگر دستاوردهای محققان علوم دامی در مدت مورد نظر است.
خمیس آبادی تاکید کرد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در دولت سیزدهم با سازمانهای مختلف مانند سازمان امور عشایر، سازمان جهاد کشاورزی استانها، دانشگاهها، بخش خصوصی و موسسات زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تفاهمنامههای متعددی منعقد کرده است.
وی عنوان کرد: تولید و توسعه ۶ اپلیکیشن کاربردی در حوزه دامپروری مانند شناسایی و راهکارهای مدیریت آسیت(آب آوردگی در شکم) در جوجههای گوشتی، شناسایی و پیشگیری از کمبود عناصر معدنی در دام سبک، برنامه سه زایش در دو سال در گلههای گوسفند و بز، راهنمای ارزیابی کیفی اقلام خوراکی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان، تعیین قیمت تمام شده تولید گوشت مرغ و ساربان یار از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش تحقیقات دامی است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ادامه داد: در این مدت بیش از ۲۵ هزار نفر ساعت آموزش به بهرهبرداران در قالب دورههای کارگاهی و آموزشی، روز مزرعه و هفته انتقال یافتهها ارائه شده است.
خمیس آبادی در ادامه گفت: برنامههای ارتقای مرغ لاین آرین، ارتقا خوداتکایی در تولید علوفه و خوراک دام و طیور، افزایش کمی و کیفی تولید پایدار گوشت قرمز، ارتقای کمی و کیفی طیور و تخم مرغ، برنامه تکنولوژیهای فرآوری محصولات و خوراک و برنامه جامع زنبور عسل از فعالیتهای مهم و اصلی محققان علوم دامی است که در دولت سیزدهم، به طور جد پیگیری شده است.
وی در پایان گفت: هویتبخشی و ثبت اسب کشور، ثبت ۶ نژاد مرغ بومی اصلاح نژاد شده، اصلاح نژاد گوسفند افشاری و برندسازی محصولات زنبور عسل از دیگر دستاوردهای پژوهشگران در دولت سیزدهم است.
انتهای پیام
نظرات