سید مهدی سرکشیک مدیرکل دامپزشکی قم در نشست خبری ویژه نظارتهای بهداشتی و شرعی به مناسبت عید قربان که امروز ۲۲خردادماه در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، اظهار کرد: جلسات برنامهریزی و ساماندهی اقدامات نظارت بهداشتی دامپزشکی با حضور دستگاههای اجرایی از جمله؛ شهرداری، مرکز بهداشت، نیروی انتظامی، تولیت مسجد مقدس جمکران، اداره کل بهزیستی، اداره کل کمیته امداد امام خمینی، مدیران عامل کشتارگاههای دام و مسئولین ادارات دامپزشکی شهرستانهای تابعه استان قم تشکیل شده است.
وی ادامه داد: به منظور تسهیل ارائه خدمات بهداشتی به شهروندان متقاضی انجام فریضه قربانی در روز عید قربان، مکانهایی به عنوان جایگاههای موقت عرضه و کشتار دام با همکاری شهرداری قم و با تاکید بر رعایت اصول اولیه بهداشتی در مناطقی از سطح استان، جانمایی شده است که این جایگاهها هم به طور ویژه تحت نظارت بازرسین بهداشتی دامپزشکی و ناظرین شرعی خواهد بود.
سرکشیک افزود: از اصحاب رسانه و دستگاهها و نهادهای اطلاع رسان استان تقاضا داریم در راستای رعایت کامل اصول بهداشتی و به حداقل رساندن مخاطرات زیست محیطی و تامین شرایط بهداشتی مطلوب برای کشتار دامهای قربانی، کشتارگاههای دام استان قم در اولویت انتخاب و اطلاع رسانی قرار گیرند.
وی اضافه کرد: تاکید میکنیم شهروندان کشتار خود را صرفا در کشتارگاه انجام دهند و ناظرین بهداشتی و شرعی ما حضور دارند و در این صورت شهر پاکیزه خواهد بود و آلودگی را به سطح شهر منتقل نکردیم.
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: هماهنگی با اتحادیه صنف قصابان انجام شده و شهروندان میتوانند به قصابان محلات مراجعه کنند و شرایط دام را به لحاظ وزنی اعلام کنند و قصابان ذبح را انجام میدهند و بعد از نگهداری در سردخانه ها لاشه دام به طور قطعه بندی به خریداران تحویل داده میشود.
وی تصریح کرد: وظیفه شرعی و فرهنگی و بهداشتی ما است که این فرهنگ سازی را انجام دهیم که ذبح دام در کشتارگاه ها، مکانهای ثابت و یا با سفارش به قصابان در عید قربان انجام شود.
سرکشیک اضافه کرد: تهیه بنر و پلاکاردهای بهداشتی با همکاری شهرداری برای اطلاع رسانی از مکان ثابت و سیار کشتارگاهها، برقراری میز خدمت در نماز جمعه، برگزار جلسه با ائمه جماعات مساجد با هدف فرهنگسازی و اطلاع رسانی به شهروندان در رابطه با ضرورت قربانی در کشتارگاهها انجام شده است.
وی تاکید کرد: دو باب کشتارگاه دام در سطح استان وجود دارد که آمادگی قبول سفارش در روزهای قبل از عید قربان، ساماندهی نذورات و ارائه خدمات در آن روز را دارند؛ یکی کشتارگاه طیب گوشت پارسا کیلومتر ۷ جاده قم جعفرآباد و همچنین کشتارگاه پرتو کیلومتر ۱۵ جاده قم جعفرآباد از جمله این اماکن است.
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: در روز عید قربان امسال، ۱۳ گروه ثابت و ۸ گروه سیار ذبح بهداشتی و شرعی دامهای سبک و سنگین در مناطق مختلف استان هستند.
وی عنوان کرد: یکی از مخاطرات کشتار غیر مجاز در سطح شهر ضایعات و پسماندهای ناشی از ذبح در محیط زیست است که زمینه تغذیه سگهای ولگرد را فراهم میکند.
مدیرکل دامپزشکی قم، یادآور شد: مسجد جمکران و آسایشگاه سالمندان بهزیستی در میدان محلاتی از دیگر مراکز انجام ذبح دام در عید قربان است.
سرکشیک تاکید کرد: روز عید قربان از ساعت ۶ صبح این اماکن آماده خدمت رسانی هستند و علاوه بر کشتار، عرضه دام خواهند داشت.
وی عنوان کرد: سال گذشته ۵۱۱۳ راس دام سبک و سنگین تحت نظارت دامپزشکی استان ذبح شد، از این میزان ۱۱۲۲ کیلوگرم گوشت آلوده و ۱۱۴۱ کیلوگرم آلایش دامی ضبط و از چرخه مصرف خارج شده است.
مدیرکل دامپزشکی قم، گفت: ۶ جایگاه موقت کشتار با همکاری شهرداری برای ذبح دام در نظر گرفته شده که به شرح زیر است؛
_ میدان رسالت، ابتدای بلوار بسیج
_ بلوار امام علی(ع)، ابتدای ۲۰ شهید بادیان
_ بلوار جمهوری، تقاطع خیابان رسالت، تقاطع بلوار حکیم
_ بلوار حضرت معصومه(س) ابتدای بلوار تهرانی مقدم
_ بلوار یادگار امام، تقاطع خیابان شهید موسوی
_ پردیسان، بلوار سلمان، تقاطع بلوار آزادی جنب فروشگاه همشهری
انتهای پیام
نظرات