سعید رحیمی در گفتوگو با ایسنا درباره خشکی تالاب گاوخونی و تبعات آن، اظهار کرد: در جدول منابع و مصارف، حقابه تالاب گاوخونی دیده شده است اما در چند سال گذشته شرکت آب منطقهای و وزارت نیرو به همان جدول منابع و مصارف که قانون خودشان است عمل نکردهاند به همین دلیل اکنون بیش از ۹۹ درصد مساحت تالاب خشک است که این خشکی و نرسیدن آب به آن سبب شده در چندماه گذشته بحران ریزگردها تشدید شود به طوری که با کوچکترین وزش باد، ریزگردها داخل هوای شهرهای اطراف و از جمله اصفهان میشود.
وی افزود: این مشکل سبب بحران ریزگرد برای استان اصفهان و پایین آمدن کیفیت زندگی و افزایش بیماری در استان شده و روی سرمایهگذاری در اصفهان تأثیر منفی میگذارد. حقابه تالاب گاوخونی باید به موقع داده و به قانون عمل شود تا دچار این بحرانها نشویم.
فرماندار ورزنه تصریح کرد: در دولت چهاردهم ضرورت دارد کمیته ملی احیای تالاب گاوخونی راهاندازی شود. طبق کنوانسیون رامسر در ذیل تالابهای زنده هستیم و اگر وضع به همین منوال پیش رود و تالاب خشک شود از کمیسیون رامسر خارج میشویم که تبعات بدی دارد، بهطوری که در ذیل کنوانسیون مونترال خواهیم رفت که برای کشور و استان اصفهان زیبنده نیست.
رحیمی خاطرنشان کرد: رهاسازی آب در تالاب گاوخونی مطالبه مردم است و کف خشک تالاب منبع ریزگرد برای استان شده است. وقتی حقابه به صنعت، شرب و کشاورزی میدهند حقابه تالاب گاوخونی نیز باید داده شود که شرکت آب منطقهای و وزارت نیرو باید در این باره اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات