به گزارش ایسنا، پیشرفتهای اخیر در حوزه تشخیص و درمان طب سنتی، بهرهمندی از تکنولوژی و تجهیزات مختلف در حوزه تشخیص، پایش و درمان بر اساس آموزههای طب سنتی را گریزناپذیر کرده است. بر این اساس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی نسبت به حمایت از طرحهای تجهیزات پزشکی بر اساس عناوین کاربردی پر مصرف در حوزه خدمات طب سنتی اقدام کرده است.
نخست، «کیتهای آزمایشگاهی تشخیصی مزاج در طب ایرانی» با هدف طراحی و ساخت کیتهای آزمایشگاهی (مبتنی بر خون، سرم یا ادرار) بر اساس مفاهیم طب ایرانی از جمله این طرحها است و هدف از آن بررسی وضعیت مزاجی افراد از نظر میزان بلغمی، صفراوی، سوداوی و دموی بودن آنها است.
دوم، «دستگاه مبتنی بر اصول بیورزونانس» به منظور تشخیص نارساییها و ناهنجاریهای فیزیولوژیک افراد کیفیت فرآوردههای درمانی طب ایرانی است.
سوم، «دستگاه حجامت خودکار» است و هدف از آن، طراحی و ساخت دستگاهی است که کار حجامت را از مرحله ایجاد ضایعه برای خونگیری، مکش، جمع آوری خون و ... را به صورت استاندارد و ایمن با کمترین نیاز به دخالت کاربر انجام میدهد.
چهارم، «سنجش سطح انرژی و میزان گردش خون موضعی» است و هدف در این پروژه، طراحی و ساخت دستگاهی است که با استفاده از اصول تصویربرداری حرارتی، میزان گردش خون موضعی و سطح انرژی موضع موردنظر را به صورت سطحی و عمقی اعلام کند. اعلام نتایج باید به صورت کمی و تصویری باشد.
پنجم «دستگاه بخور گیاهان دارویی» است، در این پروژه، دستگاهی باید طراحی شود که به صورت کاملا کنترل شده و بر اساس اصول طب ایرانی از گیاهان دارویی دود قابل استنشاق تولید کند. منظور از کنترل در این دستگاه، کنترل دبی و دمای دود خروجی و حذف عناصر مضره در دود ایجاد شده (تا حد امکان) است.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، شرکتهای فناور توانمند که دارای طرح و دستگاه مطابق با عناوین مذکور هستند، میتوانند طرحهای خود را تا پایان شهریور ماه جاری جهت ثبت درخواست و ارسال چکیده رزومه به نشانی پست الکترونیک ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی chtm@isti.ir ارسالکنند.
انتهای پیام
نظرات