غلامرضا سرگزی در گفت وگو با ایسنا، ادامه داد: گاو، گوسفند و بز به این بیماری حساس میباشند.
وی افزود: علائم این بیماری در دام شامل تب بالا، بی اشتهایی، تشکیل ضایعات در مخاط دهان و بالشتک های دندانی، تاج سم و فضای بین انگشتی می باشد و کاهش تولید شیر و در مواقعی قطع تولید شیر را به همراه دارد.
سرگزی گفت: در کنار سایر عوارض از جمله سقط جنین و ضایعات غیر قابل جبران دستگاه تولید مثل و تخمدان ها (ناباروری) به همراه هزینه های کلان درمان دام های مبتلاء (عفونت های ثانویه ) و در مواقعی غیر اقتصادی شدن دام مبتلا در اثر شدت ضایعات و همچنین تلفات دام های جوان و شیرخوار، سبب شده است که این بیماری به همراه سایر فاکتورها از جمله سرعت انتشار و شدت عفونتزایی، جزء مهم ترین بیماری های ویروسی دام محسوب گردد.
وی تاکید کرد: فاز اول واکسیناسیون سراسری علیه بیماری تب برفکی در ۱۵ استان کشور از جمله استان سیستان و بلوچستان بطور همزمان آغاز شد و این طرح تا تاریخ ۳۰ مهرماه ادامه خواهد داشت. در این برنامه بیش از ۴۵ هزار راس دام سنگین و بیش از یک میلیون و ۳۴ هزار راس دام سبک روستایی و عشایری بصورت رایگان توسط اکیپ های مایه کوبی دولتی و بخش خصوصی در قالب خرید خدمات تاکنون واکسینه شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: مهمترین و اصلی ترین راه پیشگیری از شیوع بیماری استفاده از برنامه منظم واکسیناسیون می باشد. اجرای این طرح نیازمند همکاری دامداران با اکیپهای دامپزشکی است تا بتوان دام سبک و سنگین استان تحت پوشش واکسیناسیون حداکثری به صورت رایگان قرار گیرند. دامداران برای پیشگیری از بیماری علاوه بر واکسیناسیون نسبت به رعایت نکات بهداشتی و امنیت زیستی شامل جلوگیری از تردد افراد متفرقه به دامداری، ضد عفونی دامداری، عدم خریداری هر نوع دام بدون اخذ مجوز دامپزشکی و انجام اقدامات قرنطینهای اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات