• شنبه / ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403070704984
  • خبرنگار : 71263

شرکت‌های چینی برای تراشه‌های انویدیا هشدار گرفتند

شرکت‌های چینی برای تراشه‌های انویدیا هشدار گرفتند

پکن با هدف توسعه صنعت نیمه‌رسانای خود و مقابله با تحریم‌های آمریکا، فشار بر شرکت‌های چینی را برای خرید تراشه‌های هوش مصنوعی تولید داخلی به جای تراشه‌های انویدیا مضاعف کرده است.

به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: رگولاتورهای چینی، شرکت‌ها را از خرید تراشه‌های H۲۰ انویدیا که برای توسعه و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی استفاده می‌شوند، بازداشته‌اند. این سیاست به‌جای ممنوعیت کامل، شکل راهنمایی به خود گرفته است، زیرا پکن می‌خواهد از ایجاد اختلال در استارتاپ‌های هوش مصنوعی خود و تشدید تنش‌ها با آمریکا اجتناب کند.

به گفته منابع آگاه، این اقدام برای کمک به سازندگان تراشه‌های هوش مصنوعی چینی برای کسب سهم بیشتری از بازار طراحی شده است و در عین حال، شرکت‌های فناوری داخلی را برای هرگونه محدودیت‌های احتمالی اضافی آمریکا آماده می‌کند.

همچنین پکن در اوایل سال جاری، در راستای  کمپین دستیابی به خودکفایی در شرایط بحرانی، به سازندگان خودروهای برقی داخلی اعلام کرد قطعات خود را از تراشه سازان داخلی تامین کنند. شرکت کامبریکان تکنولوژی و هواوی تکنولوژی از جمله تولیدکنندگان بزرگ پردازنده‌های هوش مصنوعی چین هستند.

در پی انتشار خبر بلومبرگ، سهام انویدیا در معاملات روز جمعه، ۳.۹ درصد کاهش یافت و به ۱۱۹.۲۶ دلار رسید. سهام این شرکت در سال جاری، رشد بیش از دو برابری داشته است.

دولت آمریکا با هدف محدود کردن پیشرفت‌های تکنولوژیکی پکن، فروش پیشرفته ترین پردازنده‌های هوش مصنوعی انویدیا به مشتریان چینی را در سال ۲۰۲۲ ممنوع کرد. انویدیا که در سانتا کلارای کالیفرنیا مستقر است، نسخه‌های بعدی تراشه‌ها را تغییر داد تا بتوانند طبق مقررات وزارت بازرگانی آمریکا، آنها را به بازار چین عرضه کند. مدلH۲۰  با این معیارها مطابقت دارد.

به گفته منابع آگاه، چندین رگولاتور چینی از جمله وزارت قدرتمند صنعت و فناوری اطلاعات، در ماه‌های اخیر، دستورالعمل‌های به اصطلاح پنجره‌ای (دستورالعمل‌هایی بدون اعمال قانون) را برای کاهش استفاده از محصولات انویدیا صادر کردند. هدف از این اخطار، تشویق شرکت‌ها برای تکیه بر فروشندگان داخلی مانند هواوی و کامبریکان است. پکن همچنین این پیام را از طریق یک گروه تجاری داخلی ارسال کرد.

 همزمان، مقامات چینی از شرکت‌های داخلی می‌خواهند که بهترین سیستم‌های هوش مصنوعی ممکن را بسازند. به گفته منابع مطلع از سیاست هوش مصنوعی چین، اگر این به معنای آن است که آنها نیاز به خرید برخی از نیمه‌رساناهای خارجی به جای گزینه‌های داخلی دارند، پکن همچنان آن را خواهد پذیرفت.

از سوی دیگر، جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا روز جمعه گفت:‌ نهایت تلاش خود را برای خدمات‌رسانی به مشتریان در چین و در عین حال، عمل به الزامات محدودیت‌های دولت آمریکا انجام خواهد داد.

انویدیا که ارزشمندترین تراشه ساز جهان است، شاهد افزایش تقاضای اپراتورهای دیتاسنترها در سراسر جهان برای خرید بیشتر پردازنده‌های این شرکت بوده است. چین همچنان بخشی از این رشد است اما محدودیتهای تجاری تاثیر خود را گذاشته است. انویدیا در سه ماهه ژوئیه، ۱۲ درصد از درآمد خود معادل حدود ۳.۷ میلیارد دلار را از چین داشت که بیش از ۳۰ درصد بالاتر از مدت مشابه سال قبل بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، تراشه‌های انویدیا، استاندارد طلایی برای شرکت‌هایی است که به دنبال توسعه خدمات هوش مصنوعی هستند. طراحان تراشه چینی هم در تلاش هستند تا جایگزین‌های انویدیا را معرفی کنند. پکن، میلیاردها دلار یارانه برای بخش نیمه‌رسانا عرضه کرده اما تراشه‌های هوش مصنوعی چینی همچنان عقب‌تر از انویدیا مانده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha