سید محسن سجادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، طیف گستردهای از نمایشگاهها، رویدادها، جلسات، کنسرتها و تئاترها برگزار شدهاند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲، تمرکز بر هنرهای تجسمی، از جمله عکس، خوشنویسی، تذهیب، و نقاشی، در کنار رویدادهای مذهبی و فرهنگی، از جمله مراسم محرم و عاشورا، مشهود است. همچنین جلسات فرهنگی مختلف با فعالین رسانه، هنرمندان و نمایندگان مساجد برگزار شده و رویدادهای مهمی مانند جمعههای هنر و محافل شعر نیز مورد توجه قرار گرفتهاند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، فعالیتها با گسترش بیشتری در رفسنجان ادامه داشته است، افزود: از نمایشگاههای متعدد هنری، شامل نقاشی، کالیگرافی و سفالگری تا کنسرتهای موسیقی متنوع از جمله کنسرتهای کیوان ساکت به همراهی گروه هزاردستان، ایوان بند امسال نیز پربار بوده است.
وی ادامه داد: رویدادهای فرهنگی مانند جشن ملی پسته، هفته فیلم اربعین، و شب شعر رضوی نیز برگزار شده و همچنین افتتاحیههای مختلف، از جمله افتتاح انجمن ادبی ماهور و چندین آموزشگاه، نشان از رشد فعالیتهای فرهنگی و هنری در این دوره دارد.
سجادی ادامه داد: در زمانی که این اداره را تحویل گرفتم در مجموع چهار نفر پرسنل داشت که برای بازگشت پرسنل و جذب نیرو تلاش کردم و تاکنون سه نفر به این اداره اضافه شده و بودجه جاری و عمرانی این اداره را به ۱۱۰ میلیون تومان افزایش دادم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان افزود: موسسات، آموزشگاهها، کانونها و همه زیر مجموعههای ارشاد را برای تمدید یا ابطال مجوز یا تغییر وضعیت، فراخوان دادیم و بر اساس قوانین و دستورالعملهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساماندهی شدند چرا که اداره ارشاد متولی امر فرهنگ و هنر است و باید این حوزه به صورت منسجم فعالیت کند.
سجادی به اعطای تسهیلات به هنرمندان رفسنجانی در سال جاری اشاره و عنوان کرد: پرداخت تسهیلات اقتصاد مقاومتی به مبلغ دو میلیارد و هشتصد میلیون تومان، مشاغل خانگی به مبلغ یک میلیارد تومان، اقدام برای گرفتن وام از صندوق حمایت از هنرمندان برای خرید زمین تا مبلغ سیصد میلیون تومان، همکاری با تعاونی مسکن فرهنگیان برای اعطلای ۵۰ قطعه زمین از جمله این اقدامات بوده است.
وی به افتتاح سالن سینما مجموعه خجسته آگاه پس از ۱۰ سال بلاتکلیفی اشاره و بیان کرد: با وجود اینکه این سالن آماده بهرهبرداری بود اما سه سال مجوز آن صادر نمیشد که با پیگیریهایی که انجام شده، فعالیت آن آغاز شد.
وی ادامه داد: پیگیری مستمر احداث پلاتو و نظارت بر پروژه، برگزاری جشن مهر سینما، جشن اردیبهشت تئاتر، برگزاری برنامه منحصر به فرد «عاشورای زیبا» با حضور هنرمندان شهرستان، ادامه برگزاری جمعههای هنر(فروش آثار هنری) از دیگر فعالیتهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان در سال جاری بوده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان با بیان اینکه ۵۰ موسسه فرهنگی هنری در رفسنجان وجود دارد، توضیح داد: تعداد این موسسات تا پایان خرداد سال گذشته ۳۷ موسسه بوده در حالی که از تیر ۱۴۰۲ تا پایان مهر ۱۴۰۳ تعداد ۱۳ موسسه بوده است. از موسسات فرهنگی هنری رفسنجان ۱۱ موسسه چندمنظوره، ۳۹ موسسه تکمنظوره، ۱۷ موسسه ویژه بانوان و ۸ موسسه در حال صدور پروانه هستند.
به گفته وی، ۹۵ درصد موسسات فعالاند و فعالیتهایی نظیر برگزاری همایشها، جنگهای شادی، دورههای آموزشی و همکاری با نهادها و ارگانهای شهرستان در برنامههای مختلف انجام میدهند.
سجادی از فعالیت ۱۰۴ کانون فرهنگی هنری مساجد در رفسنجان خبر داد و یادآور شد: تعداد کانونها تا پایان خرداد سال گذشته ۹۸ کانون بوده در حالی که از تیر ۱۴۰۲ تا پایان مهر ۱۴۰۳ تعداد شش کانون بوده و ۸۰ درصد این کانونها فعال هستند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان همچنین در خصوص فعالیت رسانهها در رفسنجان نیز گفت: در حال حاضر هشت رسانه چاپی، ۳۳ پایگاه خبری مجوزدار، یک رسانه الکترونیک غیر برخط و شش نمایندگی خبرگزاریها در شهرستان رفسنجان فعالیت دارند و ۱۰ رسانه در نوبت دریافت مجوز هستند. ضمن اینکه خانه مطبوعات شهرستانهای رفسنجان و انار ۱۴۲ نفر عضو اصلی و افتخاری دارد که سهم رفسنجان از این تعداد حدود ۱۱۵ نفر است.
وی از فعالیت نه انجمن ادبی و ۲۵ چاپخانه در شهرستان رفسنجان نیز یاد کرد و ادامه داد: در حال حاضر ۲۸ گروه تعزیه، ۱۲ کتابفروشی و هشت انتشارات در شهرستان فعالیت دارند.
انتهای پیام
نظرات