«فریدون صابرینژاد» با حضور در ایسنا اظهار کرد: مردم به فردی که دستش در حال خونریزی است توجه میکنند، اما به فردی که خشمگین میشود نهتنها توجه نمیکنند، بلکه اعتراض هم میکنند؛ درحالیکه همچنان که خونریزی علامت یک بیماری بوده، خشم هم علامت یک بیماری است، این نگاه متفاوت بیانگر عدم شناخت از مشکلات روان است.
این روانشناس تأکید کرد: بیش از نیمی از مراجعهکنندگان به پزشکان جسم، از مشکلات روان رنج میبرند و خود بدان واقف نیستند و حتی بسیاری از بیماریهای جسمی مثل بیماریهای روانتنی، منشاء روانی داشته، بهطوری که با برطرفشدن مشکلات روانی وی مشکلات جسمیاش نیز مرتفع میشوند.
عضو شورای نظام روانشناسی استان ایلام ادامه داد: با اشراف به مسائل روان میتوان در هر شرایط سنی با شناخت و استفاده مناسب از توانمندیهای خدادادی، همچون حافظه، اراده و... به نحو احسنت بهرهبرداری کرد تا هم باعث شکران نعمت از وجود خود شد و هم باعث تأثیرگذاری و تعالی خود و جامعه شد.
صابرینژاد با تأکید بر اینکه مشکلات روان همچون بیماریهای جسمی از گستردگی و تأثیرگذاری زیادی بر زندگی آدمی برخوردار است، تصریح کرد: مسائلی همچون استرس و افسردگی که هم اکنون در سطح جهان بهنوعی همهگیر است از محصولات سبک زندگی جدید است.
صابرینژاد با تاکید بر توجه بیشتر بر مسائل روان ادامه داد: توجه به پیشگیری بهتر از درمان است و توجه به پیشگیری مولفههایی دارد؛ اگر از فرهنگ غنی ایرانی، انسانی، قومی و به خصوص از مذهب به صورت عمیق و کاربردی استفاده شود میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
وی آرامش را لازمه سلامتی روحی و جسمی دانست و تاکید کرد: اخلاص که از آموزههای دینی است که بدان توجه ویژه ای شده، ثابت شده برخوردار شدن از آن در ایجاد آرامش بسیار موثر است.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از معضلات در جامعه ناشی از بیتوجهی و نیز عدم به کارگیری علوم روان است و از طرفی برای دستیافتن به موفقیتها در همه امور میتوان با بهرهگیری از روان و روانشناسی، بستر مناسبتری فراهم کرد.
صابرینژاد تأکید کرد: دنیا در حال حاضر در حال گذار است، اینکه آدمی در طول تاریخ دورانهای گذار مختلفی، مثل گذار از کشاورزی به صنعتی را طی کرده و از هر دوران ضمن اینکه بهخوبی گذر کرده؛ بلکه سعی شده استفاده مناسب هم داشته باشد، اما فرق دوران گذارهایی که تاکنون بوده با این دوران گذار در این است که گذارهای گذشته همگی تغییرات در ابزار بوده، ولی این گذار تغییرات در ماهیت وجودی آدمی است. بی شک اشراف به روان در این مقطع میتواند سرنوشتساز و بهصورت خاص تأثیرگذار باشد.
این روانشناس تأکید کرد: برای جا افتادن مباحث روانشناسی و ترویج توجه به این مفاهیم و سلامت روان باید کارهای ریشهای و کاربردی انجام شود و روانشناسی وارد زندگی مردم شود.
عضو سازمان نظام روانشناسی استان ایلام تصریح کرد: رسانهها در این زمینه تأثیر فراوانی دارد و میتواند به اصلاح سبک زندگی مردم به معنای واقعی کمک کند.
انتهای پیام
نظرات