محمد آیینی در «نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» که امروز پنجشنبه، ۱۰ آبانماه با حضور مسئولان ملی و استانی، شهرداران شهرهای تاریخی و مدیران شهری در خانه مشروطیت اصفهان برپا شد، اظهار کرد: شهرداران شهرها را زنده نگه میدارند. تعداد بافت تاریخی شهرهای ایران در حال رسیدن به صفر است، نباید بافت تاریخی را تنها احیا کرد، بلکه باید سرزنده نگاه داشت. در بافتهای تاریخی ایران ۸۳۰هزار نفر زندگی میکنند. ۳۳۰هزار خانه ناپایدار در این بافتها وجود دارد و ۳۵۰هزار خانوار در معرض خطر قرار دارند.
وی ادامه داد: قبل از سرزندگی باید نجات زندگی مدنظر قرار گیرد که کمتر مورد توجه بوده است و با بازخورد صریح و شفافی همراه نیست. مقاومسازی و مرمت ابنیه در مقابل خطر زلزله باید در دستور کار «مجمع شهرهای تاریخی ایران» قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: در حوزه بازآفرینی بافت تاریخی باید سیاستها و راهبردها را مورد توجه قرار دهیم. نمیتوانیم صبر کنیم دچار آسیب شویم و بعد برای راهکار بیاندیشیم، بلکه باید پیش از وقوع حادثه، هر شهرداری با نظر به بودجه، بسته حمایت تشویقی در اختیار بافت تاریخی قرار دهد.
آیینی سپس توضیح داد: اکنون به این نتیجه رسیدهایم که برای هر محله باید بسته تشویقی جداگانه ارائه کرد. ستاد بازآفرینی فضای شهری این وظیفه را به عهده ما گذاشته است تا در بافتهای تاریخی امکان بهرهمندی واحدهای مسکونی از تسهیلات مالی برای مقاومسازی فراهم شود. ۸۰ درصد تسهیلات ساخت برای مرمت و مقاومسازی به بانکها ابلاغ شده است.
وی با تأکید بر اینکه اگر میخواهیم زندگی در بافت تاریخی جاری شود، جز فراهم کردن بستر کار برای سرمایهگذار بخش خصوصی چارهای نداریم، تأکید کرد: معضلات مختلفی وجود دارد که باید برای آنها برنامهریزی شود. باید کاری کنیم که افراد اصیل به مناطق تاریخی بازگردند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران طی ماده ۵۲ فضایی فراهم شده که سرمایهگذار راحتتر بتواند در بافت تاریخی کار کند و از او برای سرمایهگذاری فرهنگی و گردشگری حمایت شود.
انتهای پیام
نظرات