روح الله لایق در گفت و گو با ایسنا، به مناسبت روز جهانی ذخیره گاه زیست کره اظهار کرد: ذخیره گاه زیست کره کپه داغ در خراسان شمالی آخرین ذخیره گاه به ثبت رسیده در ایران است و بعد از آن هنوز ذخیره گاه دیگری به ثبت نرسیده است.
وی گفت: اهمیت اصلی این ذخیره گاه این است که هم مرز میان دو کشور ایران و ترکمنستان قرار دارد و در کشور فقط سه ذخیره گاه وجود دارند که هم مرز با کشور همسایه است.
لایق با اشاره به اینکه از سوی این اداره کل پیشنهاد معرفی ذخیره گاه زیست کره کپه داغ به عنوان منطقه حفاظت شده فرامرزی صلح و دوستی نیز داده شده است، بیان کرد: نکته قطعی در این ارتباط این است که از سوی سازمان محیط زیست به این اداره کل اعلام شده که این امر جزء اولویت یک این سازمان است.
وی ادامه داد: پیگیریهای لازم برای به نتیجه رسیدن این موضوع توسط سازمان محیط زیست انجام میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه ذخیره گاههای زیست کره با هدف حفاظت بیشتر از منابع طبیعی ایجاد شده اند، اظهار کرد: منطقه زیست کره کپه داغ شامل منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی و همچنین اثر طبیعی و ملی ارس سرانی و مناطق پیرامونی آن است.
وی تصریح کرد: در مناطق ذخیره گاههای زیست کره علاوه بر اینکه تنوع گیاهی و جانوری مورد اهمیت است، تنوع قومیتی نیز از اهمیت برخوردار است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست خراسان شمالی گفت: جنگلهای متراکم اُرس و همچنین گونههای حیوانی همچون پلنگ، قوچ و میش در این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است، علاوه بر آن کبک دری (بزرگترین کبک ایرانی) که گونه کمیابی نیز هست در این منطقه مشاهده میشود.
وی توضیح داد: در این ذخیره گاه زیست کره حدود ۳۰۰ گونه گیاهی و ۳۰۰ گونه جانوری در حال زیست است و مساحت آن به حدود ۱۴۴ هکتار میرسد.
انتهای پیام
نظرات