طی پیشنهاد اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بندرانزلی؛ تمام شهروندانی که خود را اهل بندرانزلی میدانند، میتوانند مشخصات شجره نامه خود؛ «یک فهرست از نام افرادی که دارای اصل و نسب مشترک و مشخص هستند» تا هر چند نسل گذشته را که اطلاع دارند همراه با مستندات از جمله مشخصات دقیق، عکس، شناسنامه و... به این اداره ارائه دهند.
در واقع شجره نامه شامل یک فهرست گروهی از افرادی است که با هم نسبت خانوادگی و فامیلی دارند و با اتصال این نسبت ها می توان حال را به گذشته پیوند زده و پرده از نقاط مبهم جوامع پرده برداشت.
پیشتر، مرحوم عزیز طویلی، تاریخنگار بندرانزلی در کتاب تاریخ جامع انزلی به صورت محدود نسبشناسی و شجرهشناسی برخی از شهروندان بندرانزلی را انجام داده بود.
طی مطالعه محدودی که اخیرا در محله نویر این شهر انجام شده، بیشتر اهالی این منطقه با هم نسبت فامیلی دارند که این قرابت تا اهالی محله کلویر نیز میرسد.
با جمع آوری و مطالعه این اسناد، علاوه بر امکان شناسایی ساکنین قدیم بندرانزلی، نسبتهای فامیلی؛ اطلاعات تبارنامه ساکنین مشخص می شود اینکه ساکنین اولیه به این بندر از کجا آمدند، در کدام محلات ساکن بودند، چه شغلی داشتند، همچنین نقشه سکونت و محلات قدیمی این بندر را شناسایی و ترسیم کرد.
کاربرد دیگر این شجره شناسی؛ علاوه بر مشخص شدن ساکنین قدیمی، این است که علل و مبدا مهاجرت مهاجرین به بندرانزلی طی سالیان گذشته مشخص میشود.
انتهای پیام
نظرات