• شنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403081913753
  • خبرنگار : 71604

مانور جدید کپسول «دراگون» در فضا انجام شد

مانور جدید کپسول «دراگون» در فضا انجام شد

کپسول «دراگون» دیروز هشتم نوامبر یک مانور تقویت مداری را برای تثبیت مسیر ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار پایین زمین انجام داد.

به گزارش ایسنا، ایستگاه فضایی بین‌المللی پس از دریافت یک تقویت مداری از کپسول «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX)، اکنون کمی سریع‌تر پیش می‌رود.

به نقل از اسپیس، سی‌ویکمین ماموریت تدارکات تجاری اسپیس‌ایکس در روز چهارم نوامبر انجام شد و یک کپسول باری دراگون را برای ملاقات با ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب کرد. کپسول روز بعد به قسمت جلوی ایستگاه متصل شد و دیروز هشتم نوامبر برای اولین بار، یک مانور تقویت مداری را برای تثبیت مسیر ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار پایین زمین انجام داد.

چنین مانورهایی برای آزمایشگاه مداری که به منظور حفظ ارتفاع خود از زمین و جلوگیری از فروپاشی مداری در جو سیاره به تقویت‌های دوره‌ای نیاز دارد، رایج هستند. این کار پیشتر با استفاده از کپسول‌های «سایوز»(Soyuz) و «پروگرس»(Progress) روسیه و سایر فضاپیماها انجام شده بود اما این اولین بار است که کپسول دراگون چنین کاری را انجام می‌دهد.

این نقطه عطف، آغاز نمادین پایان ایستگاه فضایی بین‌المللی را نشان می‌دهد زیرا داده‌های مانور برای طراحی وسیله نقلیه خارج‌کننده ایستگاه از مدار استفاده خواهند شد. ناسا با اسپیس‌ایکس قرارداد بسته است تا ایستگاه فضایی را به دنبال از کار افتادن آن در سال ۲۰۳۰ در اقیانوس آرام فرود بیاورد.

مانور جدید کپسول «دراگون» در فضا انجام شد

مانور دیروز با احتراق رانشگرهای دراگون حدود ساعت ۱۲:۵۰ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز شد. انتظار می‌رفت که احتراق حدود ۱۲.۵ دقیقه طول بکشد تا مدار ایستگاه را بالا ببرد. ناسا در حساب ایکس خود نوشت: ناسا و اسپیس‌ایکس این عملیات را زیر نظر گرفتند و کپسول دراگون اولین نمایش قابلیت‌های خود را در تقویت ایستگاه فضایی بین‌المللی در ساعت ۱۲:۵۰ بعدازظهر امروز انجام داد.

استفاده و اشغال ایستگاه فضایی بین‌المللی تقریبا ۲۵ سال ادامه داشته و ناسا دوام ایستگاه را تا پایان دهه جاری میلادی پیش‌بینی کرده است. آژانس فضایی با استناد به فناوری قدیمی، افزایش نیازهای تعمیر و نگهداری و افزایش هزینه‌ها قصد دارد ایستگاه فضایی را در سال ۲۰۳۰ بازنشسته کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha