• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403082317362
  • خبرنگار : 50072

درمان آلزایمر به کمک گیاهان ممکن است؟

درمان آلزایمر به کمک گیاهان ممکن است؟

ایسنا/خراسان رضوی داروهای گیاهی پتانسیل درمان و پیشگیری از زوال عقل را دارند.

تحقیقات مربوط به زوال عقل در حال ورود به عصر جدیدی است، زیرا تمرکز و منابع بیشتر به سمت یافتن درمان‌های مناسب برای مبارزه با این وضعیت پیچیده است. در حالی که بسیاری از جستجوهای پژوهشی این حوزه در داروهای پیشرفته شیمیایی خلاصه شده است، مشاهده اینکه راه‌حل‌های بالقوه ممکن است در طب سنتی پنهان شده باشد، جذاب است.

ارث نوشت، زوال عقل، یک وضعیت ناتوان‌کننده است که بر عملکردهای شناختی و حرکتی تاثیر می‌گذارد و عمدتا با افراد مسن مرتبط است و اغلب به‌عنوان پیامد اجتناب‌ناپذیر پیری در نظر گرفته می‌شود، با این حال، گذشت زمان نیست که شروع آن را آغاز می‌کند، بلکه عوامل بسیاری مانند ژنتیک، تاثیرات محیطی و سبک زندگی در آن دخیل است.

نیاز فوری به پیشرفت درمانی برای جلوگیری یا حداقل کند کردن پیشرفت زوال عقل وجود دارد، به خصوص که جمعیت در سراسر جهان به سرعت در حال پیر شدن هستند. جستجو در طب سنتی چینی، یافته‌های دلگرم‌کننده‌ای ارائه می‌دهد و ممکن است کلید رویکرد انقلابی برای پیشگیری از زوال عقل باشد.

نوعی عناب وحشی که در طب سنتی چینی کاربرد فراوانی دارد در موش‌های مبتلا به بیماری‌های مختلف از جمله آلزایمر، زوال عقل و بیماری پارکینسون تجویز و  به طور قابل توجهی، درمان‌های سنتی منجر به ترمیم قابل‌توجه عملکردهای شناختی و حرکتی شد. همچنین به نظر می‌رسد که این داروی گیاهی پیری سلولی را در موش‌های مسن سرکوب و عملکردهای شناختی آن‌ها را تقویت می‌کند تا با همتایان جوان‌ترشان مطابقت داشته باشند.

دانشمندان امیدوارند که این گیاه امکان تولید محصولات پیشگیری از زوال عقل را فراهم کند و افراد میانسال و سالخورده بتوانند از آن برای درمان استفاده کنند.

این نتایج نشان‌دهنده جهش قابل‌توجهی به سمت توسعه داروهای حیاتی زوال عقل است که برگرفته از دانش گسترده طب گیاهی سنتی است. بر خلاف داروهای مصنوعی که اغلب مسیرهای مولکولی خاصی را هدف قرار می‌دهند، داروهای گیاهی معمولا شامل ترکیبات پیچیده‌ فعالی است که می‌تواند بر سیستم های متعدد در بدن تاثیر بگذارد.

بر اساس مقاله «اثر گیاه گل محمدی بر روی بیماری آلزایمر»، گیاهان ازجمله گیاه گل محمدی از خانواده گل‌های زینتی که به شاه گل نیز شناخته می‌شود و بعضی از انواع این گل برای مصرف غذایی استفاده می‌شود، خواص دارویی دارد. این گیاه در سیستم درمانی طب سنتی ایرانی جایگاه خاصی دارد و علاوه بر رایحه خوش، خواص بسیاری ازجمله اثرات آنتی بیوتیکی، ضدباکتری، ضدسرفه، تسکین دهنده و ضددیابتی دارد.

همچنین گل محمدی که اثرات خواب آوری، ضددرد و ضد تشنج نیز برای آن گزارش شده است و با توجه به افزایش سن جمعیت بیماری آلزایمر که اختلالات جدی را ایجاد خواهد کرد و روش‌های درمانی تا حدودی در درمان آن موثر نیستند، برای راهبردهای درمانی جایگزین موثر خواهد بود.

محصولات گیاهی با توجه به ارزانی، دسترسی و عدم سمیت می‌توانند جایگزین داروهای شیمیایی قرار گیرند. بررسی در این زمینه نشان داد که گل محمدی و ترکیبات آن می‌تواند در بهبود حافظه موثر باشد و یک ترکیب خاص جدا شده از گل محمدی می‌تواند در برابر آتروفی نورونی ناشی از آمیلوئید β اثر حفاظتی داشته باشد. با توجه به ویژگی‌ها و خواص بسیار متعدد گل محمدی با توجه به محتوای فلاونوئیدی موثر آن، می‌توان این گیاه را به‌عنوان یکی از درمان‌های مکمل بالقوه بیماری آلزایمر مطرح کرد.

این نوآوری‌ها در صورت موفقیت، می‌توانند گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر و مراقبت‌های پیشگیرانه‌تری را برای جمعیت‌های در معرض خطر زوال عقل فراهم کنند و می‌توانند چشم انداز سلامت مغز و پیری را تغییر دهند. با تایید اثربخشی گیاهان سنتی از طریق آزمایش‌های دقیق، راه برای موج جدیدی از درمان‌های زوال عقل هموار خواهد شد که بهترین‌های دانش سنتی و علم مدرن را بهم پیوند می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha