• چهارشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403083022533
  • خبرنگار : 50184

معاون استانداری:

در ۲ شهرستان کرمانشاه با خطر فرونشست مواجه‌ایم

در ۲ شهرستان کرمانشاه با خطر فرونشست مواجه‌ایم

ایسنا/کرمانشاه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه به گسترش خطر فرونشست زمین در برخی مناطق کشور اشاره و اظهار کرد: در استان کرمانشاه نیز در دو شهرستان کنگاور و صحنه با خطر فرونشست مواجه‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، طهماسب نجفی امروز (۳۰ آبان) در بیست و سومین کنفرانس هیدرولیک ایران به میزبانی دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه، با اشاره به چالش فرونشست زمین در کشور، اظهار کرد: نتیجه اقدامات گذشته و برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی، چالش فرونشست زمین را در کشور رقم زده است.

معاون استانداری کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون پنج استان کشور شامل تهران، اصفهان، فارس، خراسان رضوی و کرمان از نظر فرونشست زمین در وضعیت خطر قرار دارند، علت اصلی فرونشست زمین در ایران را برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی عنوان و اظهار کرد: این مسئله نه تنها شهرها، بلکه حتی آثار تاریخی مانند میدان نقش جهان اصفهان و  تخت جمشید و نیز زیرساخت‌های حیاتی مانند فرودگاه‌ها و راه آهن را نیز در معرض خطر قرارداده است. 

وی افزود: موضوع فرونشست زمین گریبان کرمانشاه را نیز گرفته، بگونه‌ای که در حال حاضر در دو شهرستان کنگاور و صحنه با خطر فرونشست مواجه هستیم و این موضوع نگرانی‌هایی را بوجود آورده است.  

این مسئول در ادامه اشاره‌ای به وضعیت منابع آبی کرمانشاه داشت و  اظهار کرد: در حال حاضر رودخانه‌های دینور، خرم رود، گاماسیاب، مِرِگ، رازآور و قره سو حوزه‌های آبریز داخلی در کرمانشاه هستند. 

وی در خصوص حوزه‌های آبریز خارجی در کرمانشاه نیز گفت: استان کرمانشاه جمعا با کشور عراق حدود ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک دارد که از این میزان ۱۱۵ کیلومتر به شکل مرز آبی است و دو رودخانه سیروان از پاوه و الوند از قصرشیرین وارد کشور عراق می‌شوند. 

در ۲ شهرستان کرمانشاه با خطر فرونشست مواجه‌ایم

معاون استانداری کرمانشاه به وجود ۱۲ سد مخزنی در سطح استان با ظرفیت حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب اشاره و اظهار کرد: در کنار ذخیره آب، یکی از مهمترین اهداف این سدها مهار سیلاب‌ها در استان است. 

نجفی به وجود ۱۸ هزار حلقه چاه آب در سطح استان هم اشاره و خاطرنشان کرد: از این تعداد حدود یازده هزار حلقه چاه آب کشاورزی است که تنها پنج هزار مورد آنها به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند. بعلاوه حدود پنج هزار حلقه چاه غیرمجاز نیز در سطح استان وجود دارد که پیامدهای بسیار منفی برای آبهای زیرزمینی استان داشته و باعث افت سطح این آبها شده است. 

وی تاکید کرد: برای حل مشکل برداشت بی رویه آب از چاه‌های کشاورزی باید به سمت نصب کنتورهای هوشمند روی آنها برویم. 

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه سیاست‌های خوبی در حوزه آب تدوین شده، عنوان کرد: مدیریت پساب‌ها و استفاده از آنها در صنایع یکی از این سیاست‌هاست که می‌تواند در حوزه صرفه جویی در مصرف آب در صنایع بسیار تاثیرگذار باشد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۵:۴۳

قبلاً هم معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه از خطر فرونشست زمین در دو دشت حسن‌آباد-شیان و روانسر سنجابی در شهرستانهای کرماشان و آرون آباد خبر داده بود. این بدین معنیست که 4 شهرستان کرماشان در معرض خطر فرونشست قرار دارند.