• پنجشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403090100096
  • خبرنگار : 50294

توسعه بخش کشاورزی در گرو سرشماری مطلوب/ اطلاعات بهرەبرداران محرمانە می‌ماند

توسعه بخش کشاورزی در گرو سرشماری مطلوب/ اطلاعات بهرەبرداران محرمانە می‌ماند

ایسنا/کردستان با گذشت زمان و تغییرات اقلیمی و افزایش بی‌رویه جمعیت بسیاری از داده‌ها و اطلاعاتی که تا دیروز مبنای برنامه‌ریزی‌های کلان در سطح کشور قرار می‌گرفت، کارایی خود را از دست داد و نیاز جامعه را به وجود داده‌های با کیفیت و به هنگام در سطح کوچک جغرافیایی بیشتر و لزوم اجرای سرشماری در سال ۱۴۰۳ را اجتناب ناپذیر کرد.

به گزارش ایسنا، از روز ۱۲ آبان ماه همزمان با سراسر کشور طرح ملی سرشماری کشاورزی عمومی سال ۱۴۰۳ در استان کردستان آغاز و به مدت ۴۵ روز در سطح استان ادامه خواهد داشت و در واقع فرصتی برای شناسایی دقیق ظرفیت‌ها چالش‌ها و نیازهای بخش کشاورزی است که می‌تواند مسیر توسعه این بخش را روشن‌تر و برنامه‌ریزی‌ها را برای تعالی بخش کشاورزی کردستان هدفمندتر نماید. 

با توجه به اینکه شما سرشماری کشاورزی یکی از مهمترین طرح‌های ملی است که به دغدغه امنیت غذایی برمی‌گردد و از آنجایی که یکی از ارکان مهم امنیت غذایی داشتن اطلاعات صحیح و به هنگام از بخش‌های مهم کشاورزی از جمله زراعت دامداری و شیلات است، همکاری بهره‌برداران با ماموران آمارگیر در روند اجرای صحیح این طرح بسیار اثرگذار خواهد بود. 

توسعه بخش کشاورزی در گرو سرشماری مطلوب/ اطلاعات بهرەبرداران محرمانە می‌ماند

تداوم روند سرشماری کشاورزی در استان کردستان 

در هجدهمین روز از روند اجرای طرح سرشماری کشاورزی عمومی به منظور آشنایی با نحوه جمع آوری اطلاعات آمارگیران، روند اجرای طرح و آشنایی با چالش‌ها و مشکلات پیش رو با اکیپ ماموران آمارگیری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان راهی می‌شویم، مقصد روستای "ملک شاه" و "کیلانه" روستاهایی از توابع شهرستان سنندج است.

در روز چهارشنبه مورخ (۳۰ آبان) در یک روز مه گرفته پاییزی با ماموران آمار به درب خانه‌های کشاورزان مراجعه می‌کنیم و از نزدیک شاهد جمع آوری آمار زمین و دام و تولیدات بهره‌برداران خواهیم بود. 

شرایط جوی و بارش باران‌های پاییزی مانع از کار ماموران آمارگیری نشده و روند سرشماری کشاورزی در استان کردستان همچنان تداوم دارد. 

به اولین خانه‌ای که مراجعه می‌کنیم مامور آمار در ابتدا با صبوری اطلاعاتی در خصوص نحوه اجرا و ضرورت اجرای طرح در اختیار صاحبخانه قرار می‌دهد و سپس سوالاتی را شامل مشخصات بهره‌بردار، مساحت اراضی کشاورزی شامل مساحت اراضی زراعی و باغ و قلمستان‌ها، نام محصولات کشاورزی، سطح کاشت محصولات سالانه، تعداد و جنس انواع دام را از بهره‌برداران می‌پرسد.

به برخی دیگر از کشاورزان نیز که مراجعه می‌کنیم به دلیل انگاره‌های منفی که در خصوص اطلاعات آماری در جامعه به ویژه در جوامع روستایی وجود دارد، در ارائه مشخصات خود دچار تردیدهایی می‌شوند که با توضیحات ماموران آمار و اطمینانی که در خصوص محرمانه ماندن اطلاعات به آن‌ها داده می‌شود، در نهایت با مامور آمارگیر همکاری لازم را انجام می‌دهند.

این روند به مدت ۴۵ روز؛ هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر ادامه دارد و ۱۰۸ مامور مسئولیت جمع آوری آمار را در سطح استان بر عهده دارند که از این تعداد ۱۶ نفر در روستاهای سطح شهر سنندج مشغول به فعالیت هستند.

توسعه بخش کشاورزی در گرو سرشماری مطلوب/ اطلاعات بهرەبرداران محرمانە می‌ماند

پیشرفت ۲۵ درصدی سرشماری کشاورزی در کردستان

مسعود سالمی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامەریزی و قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری بخش کشاورزی کردستان از پیشرفت ۲٥ درصدی سرشماری کشاورزی در کردستان خبر داد.

مسعود سالمی در جریان بازدید خبرنگاران از روند اجرای طرح سرشماری عمومی بخش کشاورزی اظهار کرد: تاکنون ۲٥ درصد از سرشماری عمومی کشاورزی در استان انجام شده و امیدواریم تا پایان آذر ماە روند سرشماری در سطح استان به اتمام برسد.

وی عنوان کرد: سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در تمام نقاط روستایی و واحدهای بهره‌برداری کشاورزی از ۱۲ آبان ماه جاری در استان شروع شده و به مدت ۴۵ روز ادامه خواهد یافت.

سالمی ادامە داد: در حال حاضر  با گذشت ۱٨ روز از آغاز اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان، سرشماری ۳۰ هزار و ٨۰۰ بهرەبردار کردستانی انجام شدە است.

وی بیان کرد: در این مدت، اطلاعات مربوط به واحدهای بهره‌برداری در بخش محصولات تولیدی مرتبط با بخش کشاورزی جمع‌آوری می‌شود. 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامەریزی استان کردستان تصریح کرد: پیش‌بینی شدە است کە در حال حاضر ۱۲۱ هزار و ۳۰۰ بهرەبردار در بخش کشاورزی استان مشغول بە فعالیت هستند.

سالمی در ادامە تصریح کرد: شرایط جوی نامناسب در روزهای ابتدایی سبب کند شدن روند آمارگیری در استان شد، اما باز با این وجود می‌توان گفت کە بالاتر از میانگین کشوری قرار داریم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامەریزی استان کردستان ادامە داد: همە تلاش ما اتمام طرح سرشماری در بازە زمانی ٤٥ روزە است، اما اگر در زمان تعیین شدە نیز این طرح بە پایان نرسد ما همچنان بە سرشماری کشاورزان در استان کردستان ادامە خواهیم داد.

سالمی افزود: هرچه بتوانیم به آمار دقیق‌تری دست پیدا کنیم، اطلاعات به‌دست آمدە نیز تاثیرگذارتر خواهد بود.

وی ادامە داد: آمار و آمارگیری در بخش کشاورزی از حساسیت خاصی برخوردار است و در این سرشماری اطلاعاتی نظیر تعداد بهره‌برداران، نوع بهره‌برداری، تعداد دام، میزان اراضی و... به دست خواهد آمد که مبنای برنامه‌ریزی‌ها قرار می‌گیرد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامەریزی استان کردستان در پایان سخنان خود بە بهرەبرداران بخش کشاورزی این اطمینان را داد کە اطلاعات این سرشماری کاملا محرمانە بودە و در اختیار ارگان خاصی قرار نمی‌گیرد.

توسعه بخش کشاورزی در گرو سرشماری مطلوب/ اطلاعات بهرەبرداران محرمانە می‌ماند

لازمە توسعە کشاورزی استان، جمع‌آوری اطلاعات صحیح و دقیق

معاون فرماندار سنندج و معاون اجرایی طرح سرشماری کشاورزی کردستان نیز طی این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جمع‌آوری آمار و اطلاعات دقیق در ارائە خدمات بهتر و بیشتر بە کشاورزان اثرگذار است.

عبداللهی عنوان کرد: هرچقدر آمار و اطلاعات بە دست آمدە از سوی مردم و کشاورزان دقیق‌تر و صحیح‌تر باشد، برنامەریزی مسئولان در حوزە خدمات کشاورزی نیز بهتر و موثرتر خواهد بود.

وی ادامە داد: بیشتر از ۲٥ درصد از آمار بهرەبرداران حوزە کشاورزی در استان کردستان جمع‌آوری شدە کە نیاز است مردم بیش از پیش پایە کار باشند و آمار دقیق و درستی را در اختیار ماموران آمار بدهند.

معاون فرماندار سنندج اضافە کرد: طبق بازە زمانی تعیین شدە روند آمارگیری باید تا  ۲٦ آذر ماە بە پایان برسد، لذا خوشبین هستیم کە تا این تاریخ روند آمارگیری در استان کردستان بە پایان برسد.

وی خاطرنشان کرد: ما در سطح استان کردستان حدود ۱۰٨ آمارگیر داریم کە از این تعداد ۱٦ آمارگیر در سطح شهرستان سنندج مشغول بە فعالیت هستند.

عبداللهی یادآور شد: روند آمارگیری در سطح روستاها از ساعت هشت صبح آغاز و تا پنج بعدازظهر ادامە دارد و بدون هیچگونە تعطیلی کار را بە پیش می‌برند.

‌سرشماری عمومی کشاورزی از تاریخ ۱۲ آبان ماه سال‌جاری آغاز شده و به‌مدت ۴۵ روز در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha