• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403091711927
  • خبرنگار : 71263

تلاش اروپا برای دفع ضربه تحریم آمریکا علیه گازپروم‌بانک

تلاش اروپا برای دفع ضربه تحریم آمریکا علیه گازپروم‌بانک

اتحادیه اروپا برای حفظ واردات گاز روسیه به این بلوک، آمریکا را تحت فشار گذاشته تا راه‌هایی را برای خنثی کردن تاثیر تحریم‌ها علیه گازپروم بانک بکاود.

به گزارش ایسنا، این مذاکرات در حالی ادامه دارد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از الزامی که خریداران خارجی را مجبور می‌کند برای خرید گاز روسیه، فقط از گازپروم بانک استفاده کنند، صرفنظر کرده است.

بنا بر اظهارات منابع آگاه، پس از هشدار برخی از دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی مبنی بر اینکه تحریم‌ها، امنیت عرضه منطقه را به خطر می‌اندازد، اتحادیه اروپا و آمریکا درباره نوع و گستردگی اقدامات جبرانی تحریم‌ها، گفت و گو می‌کنند.

گزینه‌های مورد بررسی در مذاکرات شامل این است که آیا پرداخت‌ها می‌تواند به صورت قانونی از طریق یکی از شرکت‌های تابعه گازپروم ‌بانک انجام شود یا اینکه بهتر است از کانال‌های دیگر پرداخت استفاده شود.

هر چند فرمان پوتین برای لغو الزام پرداخت مستقیم از طریق گازپروم بانک، به آرامش بازار گاز اروپا کمک کرد اما سیستم پرداخت را پیچیده‌تر کرد و موسسات مالی را همچنان در خصوص ریسک‌های قانونی، مردد نگه داشت.

آمریکا تحت فشار اروپا که پس از حمله به اوکراین با کمبود شدید گاز مواجه بود، پیش از این، از تحریم گازپروم بانک خودداری کرده بود؛ اما ماه گذشته، برای تشدید فشار بر مسکو بر سر جنگ در اوکراین، تحریم‌هایی را علیه این بانک روسی اعمال کرد.

در این بین، اتحادیه اروپا برای تقویت تامین گاز از منابع جایگزین، از جمله گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) آمریکا، تلاش می‌کند.

سهم صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا از طریق خط لوله، از بیش از ۴۰ درصد در سال ۲۰۲۱، به حدود هشت درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. صادرات گاز روسیه به این بلوک از طریق خط لوله و به شکل ال‌ان‌جی، کمتر از ۱۵ درصد واردات این بلوک را تشکیل داد. در مقابل، سهم نروژ به ۳۰ درصد و آمریکا به ۱۹ درصد رسید.

طبق فرمان جدید پوتین، خریداران خارجی اکنون اجازه دارند از بانک‌های دیگر برای تبدیل پول به روبل قبل از انتقال استفاده کنند. اما گازپروم بانک تنها موسسه مجاز برای پرداخت باقی می‌ماند. به گفته منابع آگاه، بانک‌ها می‌خواهند با یافتن راه‌حلی آسوده خاطر باشند که سهوا در معرض تحریم‌های آمریکا قرار نخواهند گرفت.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت گازپروم، در سال ۲۰۲۲، نحوه پذیرش پرداخت‌ها از خریداران اروپایی را تغییر داد و مطالبات خود را از طریق گازپروم بانک، به روبل طلب کرد. لهستان و بلغارستان در سال ۲۰۲۲ به دلیل امتناع از رعایت این توافق، از دریافت گاز روسیه محروم شدند، اما اسلواکی و مجارستان همچنان گاز خط لوله روسیه را دریافت می‌کنند. دولت مجارستان اوایل هفته گذشته، درخواستی را برای معافیت از تحریم‌ها به آمریکا ارائه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha