• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۷:۱۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403092115783
  • منبع : نمایندگی فارس

استاندار فارس:

به شفاف‌سازی اعتقاد دارم/ رسانه‌ها بر مدیریت استان نظارت کنند

به شفاف‌سازی اعتقاد دارم/ رسانه‌ها بر مدیریت استان نظارت کنند

ایسنا/فارس استاندار فارس با ذکر این نکته که به شفاف‌سازی اعتقاد دارد، از رسانه‌ها خواست تا هم بر مدیریت استان نظارت داشته و هم به عملکرد مسئولان نقد داشته باشند اما این نقد به صورت منصفانه صورت گیرد.

حسینعلی امیری امروز، ۲۱ آذرماه در نشست با مدیران خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های استان فارس ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های تمام خبرنگاران و اصحاب رسانه استان گفت: وقتی کسی کاری انجام می‌دهد، منطقی برای آن تصمیمات و اقدامات دارد.

وی با بیان اینکه نقش رسانه‌ها در شکل‌دهی افکار عمومی بسیار مهم است، افزود: رسانه‌ها فرهنگ را می‌سازند و افکار عمومی را شکل‌ می‌دهند و می‌توانند ارتباطات ساختاری هدفمند بین مردم و مسئولان ایجاد کنند.

استاندار فارس با ذکر این نکته که قدرت رسانه‌ها را واقعاً باور دارد، ادامه داد: یک مدیر هرچقدر هم با قدرت کار کند، اگر رسانه نداشته باشد، امکان توفیق ندارد. مخصوصاً در شرایط فعلی که نظام جمهوری اسلامی با یک جنگ ترکیبی مواجه است.

امیری با تأکید بر اینکه بدون رسانه‌ نمی‌توانیم قدرت تاب‌آوری مردم را بالا ببریم، گفت: در برخی از کشورها جایگاه رسانه و خبرنگار آنقدر بالاست که به مقام نخست وزیری دست پیدا می‌کنند و این‌ها نشان از قدرت رسانه‌هاست.

نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان اینکه به شفاف‌سازی اعتقاد دارم، افزود: رسانه باید نقد کند اما به صورت منصفانه. اگر مشکلی مطرح می‌کند، پاسخ آن را هم بگیرد و مطرح کند.

وی با تصریح اینکه بخش قابل توجهی از نظام کارشناسی ما در بخش رسانه قرار دارد، گفت: رسانه‌ها و خبرنگاران کارشناسی‌های بسیار خوبی درباره مسائل مختلف دارند لذا به ما راهکار و پیشنهاد ارائه دهند.

امیری با ذکر این نکته که روزانه برای مطالعه رسانه‌ها وقت می‌گذارد، ادامه داد: عدالتی که باید برای یک خبرنگار و یک رسانه قائل باشیم، باید به مراتب از عالم بیشتر باشد زیرا وقتی یک خبر غیرواقعی منتشر می‌شود، حیثیت افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به تعبیر دیگر گاهی یک خبر آرام‌بخش است و گاهی خبر دیگر مخرب.

استاندار فارس از مدیران رسانه‌های استان خواست تا به خبرنگاران توصیه کنند که تا وقتی در مورد مسئله‌ای به علم‌الیقین نرسیده‌اند، خبری منتشر نکنند و سپس بر اهمیت آموزش خبرنگاران تأکید کرد.

در انتشار اخبار دنبال امیدآفرینی باشید

وی همچنین از مدیران رسانه‌ها خواست تا خبر دقیق منتشر کرده و در اخبار خود امیدآفرینی کنند و سپس ادامه داد: امیدآفرینی، نکته‌ای است که به شدت به آن نیاز داریم و باید این مسئله را مدنظر قرار دهیم.

امیری، مردم را مهم‌ترین مؤلفه امنیت ملی دانست و افزود: در شرایطی که با تحریم‌ها و مشکلات ناترازی انرژی و آب در کشورمان مواجه هستیم، لازم است که با خبررسانی در جامعه امیدآفرینی کرد.

استاندار فارس همچنین با بیان اینکه به گفت‌وگوی آزاد و سازنده اعتقاد دارم، از رسانه‌ها خواست تا  بر مدیریت استان نظارت کرده و مدیران را امر به معروف و نهی از منکر کنند.

وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر ابتدا برای ما مدیران است و مهم‌ترین نظارت مردمی، نظارت مطبوعات است که مدرن شده نظرات مردم است.

امیری، رسانه‌ها را بهترین رابط بین مردم و مسئولان دانست و گفت: باز هم تأکید دارم که به شفاف‌سازی بسیار معتقد هستم زیرا تا زمانی که اطلاعات شفاف نشود، حتماً فساد شکل می‌گیرد.

ابلاغ بخشنامه به مدیران برای همکاری با رسانه‌ها

استاندار فارس بیان کرد: در این زمینه بخشنامه‌ای تهیه شده و به همه مدیران استان ابلاغ می‌کنیم که هر خبرنگار و رسانه‌ای اطلاعاتی خواست، اطلاعات مدنظر را در اختیار آن‌ها قرار دهد. نباید اقدامات انجام شده، کتمان شود.

امیری از رسانه‌ها خواست تا از نشر شایعات پرهیز کرده و اخبار نادرست را منتشر نکنند و سپس گفت: تنظیم اخبار در رسانه‌ها نباید بر مبنای گمانه‌زنی باشد.

استاندار فارس با تأکید بر اینکه نباید بر اساس ظن و گمان خبر منتشر کنیم و رعایت اخلاق رسانه‌ای در این زمینه بسیار مهم است، افزود: یکی از مسائلی که باید در کار رسانه‌ای بدان توجه داشت بحث اعتماد مردم است. اگر اعتماد مردم به رسانه شکل گرفت مردم آن رسانه را می‌بینند و می‌خوانند لذا اخباری که در رسانه‌ها تهیه و منتشر می‌شود باید اخباری دقیق، درست و منطبق با واقعیات و با متن فاخر باشد که رعایت تمام این‌ها مستلزم آموزش است.

وی در ادامه برخی از مسائل و مشکلات استان را یادآور شد و گفت: با اینکه بیان می‌شود شیراز قطب پزشکی کشور است اما در همین شیراز از نظر تعداد پزشکان و تخت بیمارستانی دچار کمبود هستیم.

امیری با بیان اینکه در برخی از نقاط استان سرانه اماکن ورزشی صفر است، گفت: به طور کل متوسط تعداد دانش‌آموزان در یک کلاس در کل کشور ۲۵ نفر است اما این تعداد در شیراز به ۴۵ نفر می‌رسد.

استاندار فارس با تصریح اینکه مشکلات استان را اولویت‌بندی کرده‌ایم و طبق منویات رهبر معظم انقلاب حرکت خواهیم کرد، مهم‌ترین بستر توسعه استان را صنعت گردشگری دانست و افزود: در استان ظرفیت‌های بسیار خوب گردشگری طبیعی، زیارتی، تاریخی و... وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات و توسعه استان استفاده کنیم.

وی در ادامه با یادآوری اینکه روزهای پنج‌شنبه هر هفته از پروژه‌های مختلف استان بازدید می‌کنیم، تأکید کرد: باید کار مردم را به سامان برسانیم و پروژه‌ها را تکمیل کنیم.

امیری باز هم از مطبوعات خواست تا بر مدیران استان نظارت کرده و عملکرد آنان را نقد کنند و همچنین برای تبیین موقعیت‌ها و ظرفیت‌های استان، خلاقانه برخورد کنند.

استاندار فارس با بیان اینکه باید در موضوعات و مشکلات مختلف خلاقانه برخورد کنیم، گفت: اگر مدیری خلاقیت نداشته باشد، باید جای خود را به دیگران دهد. همچنین مدیریت باید بر مبنای برنامه بوده و برنامه باید جدول زمان‌بندی داشته باشد. برای پروژه‌ها باید شناسنامه تعریف شده و پروژه‌ها نیز حتماً پیوست رسانه‌ای داشته باشند.

اهل هیچ جریان سیاسی نیستم

وی با یادآوری اینکه در حکومت‌داری توجه به افکار عمومی بسیار مهم است، به مقوله انتصابات در استان فارس اشاره کرد و افزود: در انتصابات برای من، کارآمدی افراد مهم است. اهل هیچ جریان سیاسی نیستم و نمی‌توانیم باشم زیرا قضات از عضویت در گروه‌ها و احزاب سیاسی منع شده‌اند.

امیری با بیان اینکه هیچ‌گاه خود را در قید مرزهای اصولگرا یا اصلاح‌طلب ندیدم و در انتصابات کارآمدی مهم است، گفت: کسی که می‌خواهد در دولت دکتر پزشکیان خدمت کند، باید ایشان را قبول داشته و برنامه‌هایشان را بپذیرد در غیر این صورت دل به کار نمی‌دهد. پس در انتصابات کارآمدی و پذیرفتن برنامه‌های دولت چهاردهم برای ما مهم است.

وی در ادامه به پیشنهادی مبنی بر در نظر گرفتن مشاوران رسانه‌ای برای استاندار فارس گفت: اگر خانه مطبوعات را تقویت کنیم، شاید بهترین مرجع برای حل مشکلات رسانه‌ها باشد.

استاندار فارس باز هم خطاب به مدیران رسانه‌ها گفت: هر پیشنهادی که برای پیشرفت استان داشته باشید با کمال میل می‌پذیرم و هر جا هم مشاهده کردید که مدیریت استان در دایره‌ای قرار می‌گیرد و فاصله‌اش را از گروه‌های سیاسی کم یا زیاد می‌کند، حتماً به ما یادآوری کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha