• شنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403092417409
  • خبرنگار : 50046

بهره‌مندی ۳۴ هزار سالمند خراسان شمالی از خدمات غربالگری افسردگی

بهره‌مندی ۳۴ هزار سالمند خراسان شمالی از خدمات غربالگری افسردگی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از بهره‌مندی ۳۴ هزار سالمند این استان از خدمات غربالگری افسردگی خبر داد.

محدثه معصومی در گفت و گو با ایسنا، گفت: طی امسال بیش از ۴۷ هزار سالمند تحت پوشش این دانشگاه از خدمات گسترده‌ای در حوزه سلامت بهره‌مند شده‌اند.

وی با اشاره به اهمیت ارائه خدمات سلامت‌محور به سالمندان اظهارکرد: این خدمات شامل غربالگری تغذیه، غربالگری افسردگی، خطر سنجی جهت پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی، مراقبت از نظر سقوط و عدم تعادل بوده است.

وی افزود: با توجه به اینکه تغذیه صحیح یکی از عوامل کلیدی در حفظ سلامت سالمندان و پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و سوءتغذیه است، بیش از ۳۵ هزار و ۸۳۸ خدمت تغذیه‌ای به ۳۴ هزار سالمند در قالب مشاوره تغذیه، آموزش الگوهای غذایی سالم و بررسی کمبودهای تغذیه‌ای ارائه شده است.

معصومی با بیان اینکه افسردگی از شایع‌ترین مشکلات روان در سالمندان است که می‌تواند بر کیفیت زندگی و سلامت جسمی آن‌ها تأثیر بگذارد، خاطرنشان کرد: در این راستا، بیش از ۳۴ هزار سالمند از ۳۵ هزار و ۴۰ خدمت غربالگری افسردگی بهره مند شده‌اند.

وی یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها در دوران سالمندی را خطر سقوط دانست که می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی مانند شکستگی و کاهش استقلال فرد شود، بنابراین در این حوزه، بیش از ۳۵ هزار و ۳۱ خدمت به سالمندان ارائه شده که شامل ارزیابی وضعیت تعادل، قدرت عضلانی و ارائه توصیه‌های عملی برای پیشگیری از سقوط بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به شیوع بالای بیماری‌های قلبی و عروقی در سالمندان، بیش از ۲۳ هزار و ۲۳۱ خدمت خطرسنجی به بیش از ۲۲ هزار سالمند در قالب بررسی عوامل خطر مانند فشار خون بالا، چربی خون و قند خون، و همچنین ارائه برنامه‌های پیشگیرانه ارائه شده است.

وی با تأکید بر اهمیت خدمات سلامت برای سالمندان، گفت: غربالگری تغذیه و ارائه رژیم‌های سالم به سالمندان نه‌ تنها به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها کمک می‌کند، بلکه از بسیاری از مشکلات جدی مانند ضعف عمومی و بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کند.

معصومی گفت: همچنین، پیشگیری از سقوط و ارزیابی خطر بیماری‌های قلبی و عروقی نقش مهمی در افزایش طول عمر، سالمندی سالم و کاهش هزینه‌های درمانی سالمندان ایفا می‌کند. توجه به این خدمات و همراهی خانواده‌ها می‌تواند تأثیر چشمگیری در حفظ سلامت و استقلال سالمندان داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha