• دوشنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403092619327
  • خبرنگار : 71935

اظهارات مداخله‌جویانه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره سوریه

اظهارات مداخله‌جویانه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره سوریه

کایا کالاس در اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره آینده سوریه گفت: «ایران و روسیه نباید در آینده سوریه نقشی داشته باشند و خروج روسیه از سوریه باید شرط هرگونه مذاکره بین سوریه و بروکسل باشد.»

به گزارش ایسنا، «کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه دوشنبه گفت که به باور او «ایران و روسیه نباید در آینده سوریه نقشی داشته باشند» بلکه اتحادیه اروپا باید کمک کننده اصلی به مقامات تازه دمشق تبدیل شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت که خروج پایگاه های روسیه باید شرط گفتگوی اتحادیه اروپا با مقامات جدید سوریه باشد.

کالاس گفت: «ما باید برای گفتگو با مقامات سوریه شرط بگذاریم و اعلام کنیم که آنها باید از شر پایگاه‌های روسیه خلاص شوند.»

به گفته او، این موضوع «توسط وزرای خارجه اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت» و «بسیاری به نفع این موضع صحبت کردند.»

او قول داد که این دیدگاه را طی تماس های دیپلماتیک آتی به مقامات جدید سوریه منتقل کند.

کالاس خاطرنشان کرد که سفیر اتحادیه اروپا که تاکنون در بیروت بوده است، مسئول ایجاد روابط اتحادیه اروپا با مقامات جدید سوریه خواهد بود. وی با اشاره به وضعیت دشوار سوریه گفت: «او قبلاً به دمشق رفته است. وظیفه [او] این است که با مقامات جدید سوریه در تماس باشد تا همه مسائل و تحولات جاری را درک کند.»

به گفته وی، اتحادیه اروپا از مقامات جدید دمشق انتظار دارد «به تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه احترام بگذارند، یک دولت فراگیر ایجاد کنند و از حقوق زنان و اقلیت ها از جمله حقوق مذهبی حمایت کنند.»

کالاس افزود: «اتحادیه اروپا در نظر دارد نهمین کنفرانس بین المللی کمک کنندگان به سوریه را در اوایل سال ۲۰۲۵ در بروکسل برگزار کند.»

مخالفان مسلح در سوریه صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه(۸ دسامبر) تسلط دمشق را به دست گرفتند و پس از آن فرماندهی ارتش سوریه در بیانیه‌ای، سقوط دولت «بشار اسد» را اعلام کرد.

در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه گذشته به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، به طور رسمی ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

برخی از مخالفین سوری همچون گروه «هیأت تحریر الشام» در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار دارند. به گفته کالاس، پس از بررسی عملکرد مقامات سوریه، درباره اقدامات بعدی بروکسل از جمله حذف احتمالی این گروه‌ها از فهرست سازمان‌های تروریستی تصمیم گیری خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha