به گزارش ایسنا، رئیس جمهور منتخب آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: من به اتحادیه اروپا گفتم که آنها باید کسری عظیم خود با آمریکا را با خرید نفت و گاز ما در مقیاس بزرگ جبران کنند. در غیر این صورت، از اول تا آخر، تعرفه خواهد بود.
آمریکا، بزرگترین تولید کننده نفت خام و بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (الانجی) در جهان است. خریداران الانجی از جمله اتحادیه اروپا و ویتنام، برای جلوگیری از تهدید تعرفههای وارداتی، پیش از این، درباره خرید سوخت بیشتر از آمریکا صحبت کرده بودند.
یورو، روز جمعه، با ۰.۳ درصد رشد، ۱.۰۳۹۸ دلار معامله شد که نشان میدهد سرمایهگذاران بر این باورند این بلوک میتواند خواستههای ترامپ را برآورده کرده و از اقدامات تنبیهی اجتناب کند.
طبق گزارش دفتر نماینده تجاری آمریکا، کسری تجاری کالا و خدمات آمریکا با اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۲۲، به ۱۳۱.۳ میلیارد دلار رسید و اتحادیه اروپا از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر، خود را برای سیاست تجاری خصمانه او آماده کرده است.
این بلوک در سال ۲۰۱۷ که ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، با استناد به نگرانیهای امنیت ملی، تعرفههای گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم اروپا وضع کرد، تا حد زیادی غافلگیر شد. اما از آن زمان، اتحادیه اروپا، دکترین تجاری خود را بازتعریف کرد و ابزارهای سیاستی خود را گسترش داد و طیف وسیعی از گزینهها را برای مقابله با اقدامات اجباری، طراحی کرد.
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، پس از نشست گروه هفت در ایتالیا در اواخر نوامبر، گفت: ما به خوبی برای احتمال متفاوت شدن اوضاع با دولت جدید آمریکا، آماده شدهایم. اگر دولت جدید آمریکا سیاست «نخست آمریکا» را در بخشهای اقلیمی یا تجاری دنبال کند، پاسخ ما، «اروپا متحد» خواهد بود.
آمریکا، هم اکنون، دومین تامین کننده الانجی برای اروپا است اما واردات این منطقه از روسیه، همچنان بالا مانده و در رتبه دوم قرار دارد.
در کوتاه مدت، آمریکا ظرفیت بیشتری برای افزایش محمولههای الانجی ندارد و با توجه به اینکه، الانجی تحت قراردادهای بلندمدت فروخته میشود، برای افزایش ارسال محمولهها به اروپا، خریداران اصلی گاز باید با انتقال محمولهها به اروپا موافقت کنند، اما این امر باعث افزایش میزان صادرات آمریکا نمیشود.
همچنین آمریکا، در حال حاضر، نقش مهمی را به عنوان تامین کننده نفت به اروپا، به خصوص پس از آغاز روسیه به اوکراین، بر عهده گرفته است. صادرات آمریکا اکنون حدود دو میلیون بشکه در روز است و از صادرات کشورهایی مانند عربستان سعودی، کشورهای غرب آفریقا و مناطق دیگر، پیشی گرفته است.
نفت آمریکا همچنین در تعیین قیمت نفت برنت که شاخص کلیدی جهان برای تعیین قیمت معاملات فیزیکی است، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
اما اتحادیه اروپا همچنان برای احتمال جنگ تجاری با واشنگتن آماده است. ابزار جدید ضد اجبار اتحادیه اروپا، دفاع تجاری را تقویت کرده و به کمیسیون اروپا که بازوی اجرایی این بلوک است، امکان میدهد در پاسخ به اقدامات تجاری خصمانه آمریکا، تعرفهها یا سایر اقدامات تنبیهی را اعمال کند.
اتحادیه اروپا همچنین مقرراتی را پیرامون یارانههای خارجی، تصویب کرده است که به کمیسیون اجازه میدهد از حضور شرکتهای خارجی که کمکهای دولتی ناعادلانه دریافت میکنند، در مناقصههای عمومی یا معاملات ادغام این بلوک جلوگیری کند.
ترامپ نارضایتیهای متعددی از اتحادیه اروپا دارد و از اروپا به خاطر عدم هزینه کافی برای دفاع و کسری تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا، انتقاد کرده است. او یک بار از بروکسل که مقر نهادهای اتحادیه اروپا است، به عنوان یک «جهنم دره» یاد کرد، و به تازگی گفت: یک بار به یکی از اعضای ناتو گفته بود اگر اتحادیه اروپا به اهداف هزینه دفاعی عمل نکند، به روسیه اجازه میدهد هر کاری میخواهد با آن انجام دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ترامپ، کشورهایی دیگر از چین تا کانادا را به اعمال تعرفه تهدید کرده است و به خصوص، بر کشورهایی متمرکز شده که کسری تجاری با آمریکا دارند. اروپا در حال حاضر بهترین مقصد برای الانجی آمریکا است و بیش از نیمی از صادرات در سال گذشته، به این منطقه انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات