حسین موسوی در نشست امروز ۴ آذر شورای شهر سمنان اظهار کرد: قرار است که عصر امروز جلسهای در همین ارتباط برگزار و بسترهای لازم برای برداشتن حصار دورتادور این مجموعه ارزشمند تاریخی فراهم شود.
مدیریت شهری سمنان ادامه داد: استاندار سمنان در خصوص پرونده کاروانسرای شاهعباسی سمنان عنوان کرده که تضامین لازم را به همه دستگاهها مرتبط میدهد که حقوق قانونی همه آنها رعایت شود.
وی با اشاره به تلاش مدیریت ارشد استان برای حل نهایی این پرونده و حذف عملی دیوار پیرامونی کاروانسرا افزود: دکتر کولیوند عنوان کردند که هر دستگاهی حق قانونی داشته باشد، آن حقوق برابر قوانین پرداخت میشود.
شهردار سمنان گفت: استانداری برای حل این معضل چند ساله جلسهای برای غروب امروز ترتیب دادند و از همه دستگاههای دخیل در پروژه و از جمله شهرداری سمنان نیز دعوت کردند.
موسوی در پاسخ به پرسش یکی از اعضای شورای شهر در ارتباط با پروژه تجهیز مهمانسرای شهرداری که در دوره شهردار پیشین نیز تجهیز و افتتاح شده بود گفت: این مهمانسرا در دوره مدیریت مهندس ناظم رضوی تجهیز و افتتاح شده اما در مقطعی مهمانسرا تعطیل و همه تجهیزات در بین مناطق و سازمان های شهرداری توزیع میشود لذا اخیرا این مهمانسرا تجهیز و آماده بهرهبرداری شده است.
وی همچنین با اشاره به طولانی شدن بازگشایی محور تاریخی خیابان امام- ابوذر اظهار کرد: چندین پلاک دیگر باقی مانده تا با خریداری آنها محور به طور کامل بازگشایی شود. امسال دو پلاک از پلاکهای باقیمانده، خریداری و تخریب شده است. همین چند روز پیش نیزهفت میلیارد تومان به خریداری یکی از پلاکهای دیگر این خیابان اختصاص یافت.
مدیریت شهری سمنان تاکید کرد: همه تلاش شهرداری بر این است که با تخریب پلاک های باقیمانده هر چه سریعتر زمینه بازگشایی این محور در مرکز استان فراهم شود.
به گزارش ایسنا- کاروانسرای سمنان یکی از ۹۹۹ کاروانسرای ساخته شده به دستور شاهعباس است که در دوران صفویه ساخته میشود.
این کاروانسرای تاریخی که حدود ۴۰۰ سال قدمت دارد، در سال ۱۳۵۲ در فهرست آثار ملی کشور ثبت میشود اما بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی به دلیل برخی ضرورتها برای چهار دهه از آن به عنوان زندان استفاده میشود.
آزادسازی این کاروانسرا یکی از مطالبات شهروندان سمنانی و علاقهمندان به بناهای تاریخی بود تا اینکه بعد از سالها با تصویب برخی قوانین و الزام زندانها به استقرار در خارج از مراکز شهری، در جریان آخرین سفر آیت الله رئیسی در قامت رئیس قوه قضاییه به سمنان در بهمن ماه 1399، دستور آزادسازی و تحویل این کاروانسرا به میراث فرهنگی و شهرداری سمنان صادر شد.
پرونده مربوط به این کاروانسرای تاریخی و آزادسازی کامل آن بعد از 4 سال هنوز به طور کامل محقق نشده و اینک استاندار جدید سمنان برای حل نهایی این پرونده ورود کرده است.
کاروانسرای سمنان که هم اکنون در مرکز شهر سمنان واقع شده در زمان ساخت، بنایی خارج از شهر سمنان بوده، کاروانسرایی چهار ایوانی که در زمینی به مساحت سه هزار و ۵۰۰ متر مربع بنا شده بود و ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع اعیانی داشت.
ایوان اصلی ورودی کاروانسرا در جهت شرق بناست، سه ایوان دیگر در جهات شمال، جنوب و غرب مستقر و یکی از آنها شاه نشین است، کاروانسرای شاه عباسی سمنان ۲۰ حجره در داخل حیاط مرکزی، دو شترخان در شمال و جنوب و ۱۲ سکو برای تبادل کالای کاروانیان عبوری دارد.
انتهای پیام
نظرات