امیر حسن زاده در گفت و گو با ایسنا ضمن دعوت از مردم برای پیوستن به پویش «دو درجه کمتر» با بیان اینکه با توجه به ناترازی انرژی و سردی هوا، دچار مشکلاتی در کشور شدیم، افزود: کرمان استان معدنی است و در حال تبدیل شدن به استان صنعتی است و صنعت عموماً نیاز به گاز دارد و بسیاری از صنایع با توجه به گازی که در کشور بوده، طراحی شده، همچنین یکی از مولفههای اقتصادی گاز و برق یارانهای تولید بوده و براین اساس صنایعی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: صنایعی در فولادسازی برای جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن و ... در استان کرمان ایجاد شده و یا شرکتهای فعال در شهرکهای صنعتی محصولاتی تولید می کنند که پیش از این باید وارد میکردیم؛ بنابراین با این نگاه پیوستن به پویش «دو درجه کمتر» بر همگان واجب است و با دو درجه کاهش مصرف، به چرخ صنعت میتوان کمک کرد.
حسن زاده بیان کرد: اگر این انرژی به کارخانه نرود، تولید کاهش یافته و از سوی دیگر وضعیت مالی و بدهکاریها، حقوق کارگران، سفارش مصرف کنندگان و ... به هم ریخته و بی نظمی مالی به شدت ایجاد میشود و نخستین نتیجه، تعدیل نیرو است بنابراین باید بدانیم با پیوستن به پویش «دو درجه کمتر» موجب تداوم اشتغال، چرخیدن چرخ تولید و صنعت و روشن ماندن چراغ یک خانه خواهیم شد.
معاون استاندار کرمان گفت: در استان کرمان با توجه به اقلیم، تفاوت دمای روز و شب بسیار است و روز را با یک لباس پاییزی میتوان گذراند و شب هوا سردتر است و طبیعتاً باید پوشش ما در شب متفاوت از روز باشد اما بعضی افراد شبهای سرد نیز با لباس کم در منزل هستند و یا آنقدر خانه را گرم و با لباس تابستانی سر میکنند یا برخی پنجره را باز میکنند تا به خاطر گرما، هوا عوض شود در حالی که میشود با پوشش بیشتر، کشیدن پردهها، پوشیدن جوراب و رعایت دمای استاندارد، در مصرف انرژی صرفهجویی کرد و در این صورت تولید نیز کاهش نمییابد و بازار تحت تاثیر قرار نمی گیرد. زیرا برخی کالاها مورد نیاز مردم است و کاهش تولید، به طور مستقیم در بازار اثر میگذارد.
وی در ادامه تاکید کرد: علاوه بر این، در شریعت و دین اسلام بر صرفهجویی و پرهیز از اسراف تاکید شده است بنابراین پویش «دو درجه کمتر» با مسائل اعتقادی ما نیز سازگاری دارد و با توجه به شناختی که از مردم فهیم کرمان داریم که همیشه با نظام و انقلاب اسلامی در سختترین شرایط همکاری داشتند و در ناملایمات همراه و همدل بودهاند، اکنون نیز همراهی خواهند داشت و از این شرایط عبور میکنیم.
حسن زاده اظهار کرد: دولت و حکومت نیز باید برای جبران ناترازی تلاش کنند و به سمت انرژیهای خورشیدی برویم که کرمان در تولید این حوزه پیشتاز است و سرمایهگذاران خوبی حضور دارند. در بخش گاز نیز باید با استفاده بیشتر از ذخایر، استخراج و ورود به شبکه، کسری جبران شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان اظهار کرد: رفتن به سمت منابع دانش بنیان و فناوریهای جدید که مصرف را کاهش میدهند، یقینا باید مدنظر باشد و تکنولوژیهای جدید وارد شود زیرا با تکنولوژی ۲۰ سال قبل نمیشود پیش رفت.
وی ادامه داد: این مسئله در حوزه آب نیز کاملا مشهود است و باید به سمت روشهای تولید با آب کمتر برویم. ۱۵ درصد باغات کشور را در استان کرمان داریم و ضرورت دارد کشاورزی به سمت مصرف بهینه آب، کشتهای گلخانهای و مباحث روز دنیا برویم.
حسن زاده تصریح کرد: همه این موارد با نگاه به دانش میسر است و امروز در دنیا با کنار هم قرار گرفتن دانش بنیانها، تولید ثروت انجام میشود و با شناخت شرکتهای دانش بنیان و فناورانه و ظرفیتهای ویژه کشور در این بخش، به نتایج خوبی میرسیم.
معاون استاندار کرمان گفت: در استان کرمان نیز کارخانه نوآوری در چند ماه آینده بهرهبرداری خواهد شد و ایدهها در آنجا پرورش یافته و به پارکهای علم و فناوری وصل و شرکت ایجاد میشود. فرصت خوبی است و از همه فعالان و صاحبان ایده به ویژه در کاهش مصرف انرژی دعوت میکنیم از این فرصت استفاده کنند.
وی در پایان تصریح کرد: میتوانیم با فرهنگ صرفهجویی، بهرهوری، افزایش راندمان و دانش روز بسیاری از مسائل کشور را حل کنیم.
انتهای پیام
نظرات