سید مهدی سالم، در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه این چاه با حضور مدیران ملی، استانی و شهرستان وارد مدار شد، افزود: این پروژه با تجهیزی که شد طی دو ماه و ۵ روز به بهرهبرداری رسید و در مدار تولید قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه این پروژه در نوع خود رکورد شکنی شده است، بیان کرد: پروژههای مشابه حدود ۶ ماه زمان میبرده ولی در این پروژه رکورد شکنی صورت گرفت.
سرپرست فرمانداری سرخس ظرفیت روزانه این چاه را ۲.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: اکنون ۹۶ حلقه چاه در میادین گازی تحت پوشش شرکت بهرهبرداری نفت و گاز شرق (خانگیران، گنبدلی و چشمه شور) قرار دارد.
وی بیان کرد: از این تعداد ۶۵ حلقه چاه تولیدی و تزریقی فعال بوده و از ۳۱ حلقه چاه غیرفعال نیز ۹ حلقه در برنامه حفاری با دکل، تعمیر و یا در انتظار نصب تأسیسات تولید و انتقال گاز هستند.
سالم میزان گاز تحویلی به پالایشگاه شهید هاشمینژاد را بر اساس برنامه تکلیفی ابلاغی وزارت نفت متناسب با میزان مصرف و برنامه تعمیراتی از ۳۰ تا ۶۶ میلیون مترمکعب در روز متغیر دانست و گفت: سالانه حدود ۱۶هزار میلیون مترمکعب میزان گاز تحویلی به پالایشگاه شهید هاشمینژاد است.
وی با بیان اینکه چاه شماره ۸۵ خانگیران علاوه بر اهمیتی که برای منطقه دارد به تکمیل شدن زیرساختها و تأمین گاز منطقه و کشور کمک بسیاری میکند، اظهار کرد: شهرستان سرخس تأمین کننده گاز ۶ استان کشور از جمله خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، مازندران، گلستان و خراسان جنوبی بوده است.
سرپرست فرمانداری سرخس با اشاره به اینکه شهرستان سرخس دارای بزرگترین مخزن ذخیرهسازی گاز طبیعی خاورمیانه است، تصریح کرد: در حال حاضر سرخس تأمین کننده حدود ۱۰ درصد گاز کشور است.
وی با اعلام اینکه پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد همچنین تنها تأمین کننده انرژی در حوزه شمال و شمال شرق کشور است، افزود: گاز تولید شده در منطقه خانگیران سرخس برای مصارف صنعتی و خانگی و تصفیه تحویل پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد سرخس میشود.
انتهای پیام
نظرات