محمد اتابک ۱۳ دیماه، در نشست شورای برنامهریزی و توسعه خراسان رضوی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در تربتحیدریه برگزار شد، اظهار کرد: خراسان رضوی به برکت وجود علی بن موسیالرضا (ع) از شرایط ویژهای در کشور برخوردار است.
وی با تأکید بر اینکه باید به گونهای عمل کرد که مزیتهای استان همیشه در حال ارتقاء باشد، افزود: شرایط سرمایهگذاری در خراسان رضوی باید به گونهای باشد که بیشترین بازه و ارتقاء اقتصادی را برای استان فراهم کند.
وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: گرچه خراسان رضوی ۵.۵ تا ۶ درصد تولید ناخالص ملی کشور را دارد ولی در این استان طرحهای بسیاری داریم که باید تعیین تکلیف شوند.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰۰ طرح داریم که پیشرفت بین صفر تا ۲۰ درصد دارند، افزود: طرحهای بین ۸۰ تا ۹۰ درصد کمتر از ۱۰ درصد است، این نشان میدهد که منابع در استان پخش شده و باید متمرکز شوند تا زودتر شاهد بازده سرمایهگذاریها باشیم و اجازه ندهیم سرمایهها معطل بمانند.
اتابک پول تولید را تنها پول بی عارضه اقتصاد کشور دانست و گفت: هرگاه سود حاصل از سرمایهگذاریهای غیر مولد در جاهای مختلف دارید عارضههای خود را در تولید میگذارد.
وی با اشاره به اینکه بخش عظیمی از منابع موجود در خراسان رضوی منابع مولد هستند، بیان کرد: در حوزه کشاورزی، صنعت و یا ... تولیداتی داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، معادن را از دیگر مزیتهای خوب استان دانست و اظهار کرد: گرچه درصد بیکاری از میانگین کشور پائین تر و اشتغال بخش معدنی بالاست، ولی درصد اثرگذاری و ارزش افزوده اقتصادی که برای استان به جای میگذارد هنوز بالا نیست و این هم به دلیل اینکه در خام فروشی فعال شدیم؛ در صورتی که باید در فراوری دقت کنیم.
وی همچنین یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای دولت در این استان را در معادن سنگان دانست و گفت: فولاد سرمایهگذاری دیر بازده و بسیار گران ولی تعیین کننده است.
اتابک اظهار کرد: اگر شرایط زنجیره به صورت کامل در استان ایجاد شود اشتغال به نسبت سرمایهگذاری در این معادن بازده پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی قطب تولید معدن آهن و فولاد کشور است، گفت: خوشبختانه استان خراسان رضوی به لحاظ نیروهای متخصص در شرایط بالای کشور قرار دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان هیچگاه نیاز نداشتیم که برای کارخانهها، متخصص از سایر مناطق بیاوریم و این ارزشمند است.
وی صنایع غذایی را از دیگر مزیتهای استان دانست و گفت: گرچه ۵۳ شهرک صنعتی در خراسان رضوی وجود دارد ولی این شهرکها باید مزیت اقتصادی ایجاد کند.
اتابک با اشاره به اینکه کل کشور کمتر از ۸۰۰ شهرک صنعتی دارد، افزود: اگر شهرکهای صنعتی به حد اشباع رسیده باشند مشکلی برای ایجاد نداریم ولی باید بتواند مزیت اقتصادی ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات