به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد «وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب خصوصاً در استانهای ساحلی و کلانشهرها» با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست و همچنین معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست گزارش این کمیسیون در مورد وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب خصوصاً در استانهای ساحلی و کلان شهرها را در صحن مجلس قرائت کرد.
بعد از قرائت این گزارش، رئیس سازمان محیط زیست که در صحن علنی مجلس حاضر شده بود بر ضرورت تصویب پیشنویس اصلاحیه قانون مدیریت پسماند و درخواست همکاری مجلس در تسریع، تصویب و حمایت از سیاستها تاکید کرد.
شیما انصاری همچنین عنوان کرد: سالانه قریب به ۲۱ میلیون تن پسماند عادی، ۱۵۰ هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، ۳۵ میلیون تن پسماند صنعتی، ۱۷۰ میلیون تن پسماند کشاورزی، هشت میلیون تن پسماند خطرناک و ویژه و ۱۵۰ میلیون تن نخالههای ساختمانی تولید میشود. میزان پردازش زباله در کشور ۷.۴ درصد در مقایسه با متوسط جهانی که ۱۳.۵ درصد هست میباشد.
در ادامه رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، پیشنهاد اعمال اجبار برای زباله سوزی کارخانجات سیمان را مطرح کرد و با اشاره به اینکه «از ۸۸ کارخانه سیمان کشور ۴۸ کارخانه قابلیت زبالهسوزی بهعنوان سوخت جایگزین را دارند»، گفت: امروز انتظار این است که ما با یک برنامه سهماهه، تاکید و اجبار کنیم که ۵۰ درصد سوخت مصرفی این کارخانجات زباله باشد؛ با این تصمیم هم مشکل ناترازی در بخش گاز آنها مرتفع میشود و هم مشکل زبالههای کشور حل و فصل میشود.
در جریان بررسی گزارش مربوط به وضعیت مدیریت پسماندها، نمایندگان از نبود نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند انتقاد کرده و ضمن اشاره به تولید روزانه ۵۸ هزار تن زباله در کشور بیان کردند که استفاده از تکنولوژیهای جدید در مدیریت پسماند به فراموشی سپرده شده است.
در تذکری در همین ارتباط یک عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه طبق اسناد بالادستی و قانون جامع مدیریت پسماند، مدیریت پسماندهای عادی بر عهده دولت هستف افزود: ما اینجا چالشهای بسیار جدی داریم که یکی از آنها بحث تفکیک از مبدا زباله است. تفکیک از مبدا نیاز به فرهنگسازی و آموزش دارد و باید برخورد جدی با مافیایی که در این حوزه فعال هستند، شود.
در ادامه این جلسه، محمدباقر قالیباف گفت: موضوعات متعدد و پیچیدهای داریم که بعضاً سه دهه هست که این موضوعات را یا نتوانستیم حل کنیم و یا نخواستیم حل کنیم. بعضی از مسائل پیچیده هستند و ابعاد گوناگون دارند ولی مسائل بسیار سادهای که هیچگونه مشکل پولی یا کمبود تکنولوژی در آن نداریم، هنوز حل نشده است. موضوع پسماند یکی از این موضوعات است. روزانه ۵۸ هزار تن تولید زباله داریم و عوارض زیست محیطی، عوارض آلودگی خاک، آلودگی آب و آلودگی هوا ریشه در حوزه پسمانده دارد.
رئیس مجلس همچنین با اشاره به گزارش کمیسیون اصل۹۰ قانون اساسی درباره «طرحهای فاقد مجوز زیست محیطی» گفت: معاونت نظارت مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ کمیتهای را جهت نظارت بر تعهداتی که قانون بر دوش هر کسی گذاشته شده است، تشکیل دهند تا انشاءالله بتوانیم در این دوره مجلس بحث پسماند را با پیگیری به یک نتیجه قطعی برسانیم.
ناطقین مجلس
نجفی: بیمه کارگران ساختمانی پرداخت نمیشود
ایری: قانون جهش تولید مسکن به خوبی اجرا نشده است
توسلی: با عاملان فساد در هر دستگاهی و با هر مقامی برخورد کنید
عجم: جریان مقاومت زنده، استوار، باصلابت و بالنده است
***
در ادامه جلسه علنی امروز، یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی بررسی شد و در نهایت نمایندگان با ۱۶۷ رای موافق، ۶۹ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۴۶ مجموع نماینده حاضر با یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.
رئیس کمیسیون عمران به عنوان متقاضی یک فوریت تفکیک وزارت راه و شهرسازی، این امر را به نفع کشور دانست و گفت: موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی هیچ ارتباطی با وزیر فعلی ندارد و ما این را در زمان وزرای قبلی در ادوار گذشته دنبال میکردیم.
محمدرضا رضایی کوچی تاکید کرد: در این باره از نظرات صاحبنظران استفاده شده که همگی معتقدند تفکیک وزارت راه و شهرسازی به نفع کشور است.
در شرایطی نمایندگان مجلس با یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند که مخالفان معتقد بودند این کار بازگشت به قبل است و در مقابل اعتقاد موافقان بر این بود که اساسا ادغام دو وزارت راه و مسکن در گذشته کار اشتباهی بوده و باید به مسیر درست برگردیم.
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، نمایندگان پس از بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت با تصویب کلیات این طرح موافقت کردند.
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه ضمن حضور در این جلسه با اشاره به طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت، گفت: این افتخار مجلس شورای اسلامی است که اولین قانون جامع در کشور را با نام قانون جامع سلامت به تصویب میرساند.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
نماینده گنبد کاووس: باید با هر عامل وحدت شکن برخورد جدی و قاطع صورت بگیرد
درخواست نایب رئیس مجلس از سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت پاداش فرهنگیان
سلیمی: گروگانگیری اتباع ایرانی توسط ایتالیا به هیچوجه پذیرفته نیست
تذکر گودرزی به مدیران بنیاد مستضعفان
***
امروز همچنین عضو هیأت رئیسه مجلس از اعلام وصول سوال تعدادی از نمایندگان مجلس از وزیر نفت در خصوص اهمال و بیتوجهی نسبت به ذخیره سازی به موقع سوخت مایع نیروگاهها خبر داد.
انتهای پیام
نظرات