• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403101813243
  • منبع : نمایندگی همدان

کارشناس سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

مدیریت خشم در نوجوانی، فرصتی طلایی برای رشد و پیشرفت

مدیریت خشم در نوجوانی، فرصتی طلایی برای رشد و پیشرفت

ایسنا/همدان کارشناس سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: خشم در نوجوانی اگر به‌درستی مدیریت شود، می‌تواند به فرصتی برای رشد تبدیل شود.

پروانه ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تأکید بر اهمیت مدیریت خشم در نوجوانان، این موضوع را کلیدی برای سلامت روان و بهبود روابط اجتماعی آنان دانست و گفت: دوران نوجوانی با تغییرات گسترده‌ای همراه است؛ تغییرات هورمونی، جستجوی هویت و تلاش برای استقلال از والدین از مهم‌ترین عوامل بروز این احساس هستند.

وی با بیان اینکه این تغییرات عاطفی و روانی باعث می‌شود نوجوانان حساسیت بیشتری نسبت به محرک‌های خارجی داشته باشند، تصریح کرد: آموزش مهارت‌های حل مسئله و مدیریت احساسات به نوجوانان، همراه با حمایت خانواده و مدرسه، می‌تواند آن‌ها را برای مواجهه با چالش‌های آینده آماده کند.
 
 کارشناس سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه نوجوانان اغلب تحت‌فشارهای اجتماعی، تحصیلی و گروه‌های همسال قرار دارند، عنوان کرد: این فشارها می‌تواند منجر به احساس ناامیدی و خشم شود، به‌ویژه وقتی که به انتظارات خود یا دیگران پاسخ نمی‌دهند.
  
 ابراهیمی با اشاره به نقش خانواده و مدرسه در ایجاد یا کاهش خشم نوجوانان، گفت: بحث‌ها و تنش‌های خانوادگی، انتظارهای بالا از سوی والدین، و مشکلاتی مانند قلدری یا رقابت‌های تحصیلی، از مهم‌ترین عوامل محیطی هستند که می‌توانند به افزایش استرس و خشم نوجوانان منجر شوند.

 وی با بیان اینکه محیط‌های تنش‌زا بیشتر باعث بروز رفتارهای غیرمنطقی می‌شوند، خاطرنشان کرد: والدین و معلمان نقش کلیدی در مدیریت خشم نوجوانان دارند، والدین با ایجاد فضایی امن و شنیدن احساسات فرزندان خود می‌توانند اعتماد آن‌ها را جلب کنند.

 کارشناس سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، بیان کرد: معلمان نیز با فراهم‌کردن محیطی حمایتی در کلاس می‌توانند احساس آرامش را در دانش‌آموزان تقویت کنند.
 
  ابراهیمی با ارائه راهکارهایی کاربردی برای کنترل خشم نوجوانان، گفت: تمرین تنفس عمیق، می‌تواند به آرامش سیستم عصبی کمک کند، نوجوانان می‌توانند هنگام عصبانیت چند نفس عمیق بکشند تا تنش آن‌ها کاهش یابد.
 
 وی ضمن تأکید بر انجام فعالیت بدنی، تصریح کرد: ورزش‌هایی مانند دویدن، شنا یا حتی پیاده‌روی، علاوه بر کاهش استرس، باعث ترشح اندورفین می‌شوند و به بهبود روحیه کمک می‌کند.
 کارشناس سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: تمرین‌هایی مثل مدیتیشن یا تکرار عبارات آرامش‌بخش می‌تواند به کنترل احساسات و کاهش اضطراب نوجوانان کمک کند.
 ابراهیمی با بیان اینکه ثبت افکار و احساسات در دفترچه می‌تواند به نوجوانان کمک کند تا خشم خود را بهتر مدیریت کرده و از انباشته‌شدن آن جلوگیری کنند، اظهار کرد: گوش‌دادن به موسیقی آرام و وقت‌گذرانی در طبیعت از دیگر روش‌های کاهش خشم و تنش است.
 وی تأکید کرد: والدین باید فضایی آرام و امن برای نوجوانان فراهم کنند تا آن‌ها بتوانند احساسات خود را بدون ترس ابراز کنند، همچنین، معلمان با درک چالش‌های عاطفی دانش‌آموزان می‌توانند محیطی حمایت‌گرانه ایجاد کنند.

 وی گفت: خشم در نوجوانی اگر به‌درستی مدیریت شود، می‌تواند به فرصتی برای رشد تبدیل شود، آموزش مهارت‌های حل مسئله و مدیریت احساسات به نوجوانان، همراه با حمایت خانواده و مدرسه، می‌تواند آن‌ها را برای مواجهه با چالش‌های آینده آماده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha