سعید مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، بااشاره به برگزاری اولین جشنواره آئین ملی گفاره وه کول در دالاهو طی سال گذشته، اظهار کرد: باتوجه به اهمیتی که این آئین بین مردم منطقه دارد و به منظور حفظ این سنت کهن و معرفی آن به نسل جدید، برگزاری دومین جشنواره هم در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: طبق برنامه ریزیهای انجام شده، دومین جشنواره گردشگری آئین باستانی گفاره وکول روز سه شنبه هفته آینده(۲۵ دی) برگزار خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی دالاهو یکی از مهمترین بخشهای این برنامه را برگزاری مسابقه پخت آش «دانه کولانه» دانست و تصریح کرد: مردم این منطقه اعتقاد دارند در نوزدهمین شب از اولین ماه فصل زمستان، زنی گهواره به دوش به خانههای مردم سر می زند و نوید بهار(بهار کُردی) را میدهد و مردم برای پذیرایی از این میهمان، آشی را به عنوان «دانه کولانه» یا «دَنِک» پخت میکنند.
وی اضافه کرد: پایه اصلی پخت این آش را حبوباتی مانند گندم، عدس و نخود تشکیل میدهد و زنان مردم این منطقه پس از اینکه آش را پختند، هنگام شب یک کاسه از آن را کنار میگذارند تا وقتی که شب از راه برسد و زنی گهواره به دوش(گفاره وه کول) وارد خانههایشان شود، از آن آش بخورد و برای آنها دعای خیر و برکت کند.
مرادی با بیان اینکه آش دانه کولانه از آشهای قدیمی و معروف مردم این منطقه است، عنوان کرد: براین اساس یکی از برنامههایی که در این مراسم برگزار میشود و پیوندی عمیق با آئین گفاره وه کول دارد، برگزاری مسابقه پخت آش دانه کولانه خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامههایی که امسال در دومین جشنواره آئین باستانی گفاره وه کول برگزار خواهیم کرد، حرکت کاروان شادپیمایی(کارناوال) از میدان امام(ره) تا میدان مدرس شهر کرندغرب است.
رئیس اداره میراث فرهنگی دالاهو برگزاری برپایی غرفههای فروش صنایع دستی و محصولات بومی شهرستان طی روزهای دوشنبه و سه شنبه(۲۴ و ۲۵ دی)، رونمایی از مستند آئین گفاره وه کول و موسیقی محلی و دیگر آئینهای سنتی را از دیگر برنامههای این جشنواره خواند و گفت: این جشنواره از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ عصر روز سه شنبه در خیابان مدرس شهر کرندغرب برگزار خواهد شد.
آئین گفاره وه کول سال ۱۴۰۱ به نام شهر کرندغرب در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات