• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1403101913994
  • خبرنگار : 71658

زلزله در تبت؛ ادامه امدادرسانی در سرما و احتمال افزایش فوتی‌ها

زلزله در تبت؛ ادامه امدادرسانی در سرما و احتمال افزایش فوتی‌ها
عکس: آسوشیتدپرس

در پی وقوع زلزله ۶.۸ ریشتری در منطقه تبت چین، تاکنون مرگ ۱۲۶ تن تایید شده و امدادگران همچنان در جستجو برای نجات بازماندگان احتمالی این حادثه در هوای سرد کوهستانی هستند.

به گزارش ایسنا، به گفته رسانه‌های دولتی چین تاکنون دستکم ۱۲۶ تن در این حادثه کشته و ۱۸۸ تن دیگر نیز زخمی شدند.

این در حالی است که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهند بیش از ۳۶۰۰ خانه در منطقه «شیگاتسه» تبت ویران شده است.

به گزارش گاردین، عکس‌ها و ویدیوهای منتشر شده خانه‌ها و ساختمان‌های متعددی را نشان می‌دهند که به ویرانه تبدیل شده‌اند.

در همین حال، خبرگزاری دولتی شینهوا گزارش داده که آمار کشته‌ها و زخمی‌ها ممکن است همچنان افزایش یابد چرا که حال برخی از زخمی‌ها وخیم است و تعدادی از افراد همچنان مفقود هستند.

زلزله ساعت حدود ۹ صبح به وقت محلی و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد. شینهوا بزرگی زلزله را که پیش‌تر ۶.۹ اعلام شده بود، به ۶.۸ ریشتر کاهش داد. گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده اما بزرگی زلزله را ۷.۱ ریشتر ثبت کرد.

مرکز این زلزله در حدود ۷۵ کیلومتری شمال شرقی اورست که در مرز چین و نپال قرار دارد، واقع شده است.

بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS)، طی ۱۰۰ سال گذشته، در منطقه‌ای که زلزله روز گذشته (سه‌شنبه) رخ داد، ۱۰ زلزله با بزرگی حداقل ۶ ریشتر ثبت شده است.

حدود ۱۵۰ پس‌لرزه در ۹ ساعت پس از زلزله به ثبت رسید و منطقه گردشگری کوه اورست در سمت چینی به دلیل این حادثه بسته شد.

به گفته شبکه دولتی CCTV چین، شهرستان «دینگری» و مناطق اطراف آن لرزش‌های بسیار شدیدی را تجربه کردند و بسیاری از ساختمان‌های نزدیک به مرکز زلزله فرو ریخته‌اند. وزارت مدیریت بحران چین اعلام کرد که حدود ۱۵۰۰ امدادگر برای جست‌وجوی قربانیان و نجات‌یافتگان در محل حاضر شده‌اند.

فیلم‌هایی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، ساختمان‌های آسیب‌دیده و مغازه‌های تخریب‌شده در شهرهای بزرگ‌تر شیگاتسه و «لاتسه» را نشان می‌دهد که آوار آن‌ها به خیابان‌ها ریخته بود.

این زلزله در «کاتماندو»، پایتخت نپال که در فاصله ۴۰۰ کیلومتری مرکز زلزله قرار دارد، احساس شد و ساکنان به سرعت از خانه‌های خود خارج شدند. رسانه‌های چینی اعلام کردند در نپال ۱۵ مورد مصدومیت خفیف و چند مورد تخریب ساختمان گزارش شده است.

به گزارش یورونیوز، «آنوژ راج غیمیر»، رئیس منطقه «سولخومبو» در نپال در این خصوص گفت: ما لرزش بسیار شدیدی احساس کردیم و نیروهای پلیس و سایر نیروهای امنیتی را به همراه ساکنان منطقه برای جمع‌آوری اطلاعات درباره خسارات بسیج کرده‌ایم.

لرزش‌ها در ایالت «بیهار» در شمال هند نیز احساس شد، اما مقامات هیچ نشانه‌ای از خسارت گزارش نکردند.

این منطقه از نظر لرزه‌خیزی فعال است و در نقطه تلاقی صفحات هند و اوراسیا قرار دارد که باعث برخورد این صفحات و شکل‌گیری ارتفاعات هیمالیا شده است. این فرایند می‌تواند منجر به ایجاد یا تغییر برخی از مرتفع‌ترین قله‌های جهان شود.

در حالی که زلزله در این منطقه کوهستانی پدیده‌ای رایج است، زلزله روز گذشته قدرتمندترین زلزله ثبت‌شده در شعاع ۲۰۰ کیلومتری طی پنج سال گذشته بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha