داود گودرزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مسئله انباشت زباله در سطح شهر تهران و نارضایتی شهروندان در این مورد اظهار کرد: جلب رضایت حداکثری شهروندان، ارتقاء سطح خدمات و سامان بخشیدن به مشکلات ناشی از قراردادهای پیمانکاران در دستورکار شهرداری تهران است و تعدد قراردادها (حدود ۱۶۰ قرارداد)، مدت یکساله قراردادها، ارکان پیمانها، عدم رضایت پیمانکاران از انباشتگی مطالبات و پرداختهای نامناسب صورت وضعیتها توام با نرخ خدمات بسیار پایین، عدم رضایت کارگران و عدم شفافیت حوزه کشف قیمت از قبیل این مشکلات بودند.
وی ادامه داد: شهرداری تهران توجه ویژهای به ابلاغ فهرست بهای خدمات شهری از سوی سازمان برنامه و بودجه برای اولین بار در راستای ارتقاء و بهبود نگهداشت شهردارد و برنامه تجمیع و یکپارچه سازی عملیات مدیریت پسماند با پیاده سازی نظام فهرست بهایی و تکالیف ناشی از طرح جامع مدیریت پسماند، ابلاغ اساسنامه و نظام فنی و اجرایی با اهداف اصلی اجرای دقیق نظامنامه، تجمیع حداکثری، تمرکز در اعتبارات، افزایش مدت قراردادها و ... نیز از دیگر برنامههای شهرداری تهران برای نظافت پایتخت است.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اقدامات شهرداری در راستای مدیریت پسماند شهری گفت: در راستای اجرای طرح جامع مدیریت پسماند، ناوگان خودرویی جمع آوری پسماند پس از ۱۰ سال نوسازی و ارتقاء پیدا کرد، صورت وضعیتها به موقع پرداخت و فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه اجرایی شد، از سوی دیگر حساسیت بیشتری در خصوص پرداخت دستمزد پاکبانان و ارتقاء سطح معیشت آنان در فاز اول انجام شد که این مرحله همچنان در دستور کار معاونت خدمات شهری قرار دارد.
وی ادامه داد: از بازخوردها و نتایج مثبت این طرح میتوان به کاهش ۴۲ درصدی پیامهای سامانه ۱۳۷ پلاس طی ۷ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل در موضوعات خدمات شهری از قبیل پاکسازی و نظافت معابر قابل رفت و روب، جمع آوری و حمل پسماند، شستشوی مخازن ذخیره سازی موقت پسماندها، کسری مخازن ذخیره سازی موقت پسماندها و ... اشاره کرد که البته با هدف گذاری صورت گرفته فاصله داشته که به زودی با برنامههای در دست اقدام از قبیل آموزش و فرهنگسازی در خصوص تفکیک در مبداء، تغییر در ظاهر و نوع مخازن جمعآوری پسماند شهری، تقویت نظارت با استفاده از تجهیزات نوین و ...، شاهد نتایج مثبتی خواهیم بود.
گودرزی اضافه کرد: هر فرآیند جدیدی با فرصتها و تهدیداتی همراه است که میبایست در حین انجام کار و با آسیب شناسی مناسب و دغدغهمند نسبت به رفع آنها اقدام کرد. در همین راستا همزمان با تغییر فرآیند عملیات رفت و روب به جهت بهبود عملیات اجرایی و شناسایی گلوگاهها نسبت به آسیب شناسی فرآیندها اقدامات لازم انجام شد و تاکنون اقدامات موثری شامل تفویض اختیارات بیشتر به شهرداران مناطق ۲۲ گانه به جهت تسریع در ارائه خدمات به شهروندان تهرانی، تقویت موضوع تفکیک پسماند از مبداء با اجرای طرح نوماند، طرح جمعآوری زباله گردها و تعطیلی مراکز بازیافت غیر مجاز صورت گرفته است.
وی در خاتمه افزود: تأمین پاکیزگی شهر تهران از اولویتهای اصلی مدیریت شهری است و تلاش داریم با اقدامات انجامشده در این زمینه ضمن ایفای نقشی اثربخش، موجبات افزایش رضایتمندی شهروندان عزیز تهرانی را فراهم کنیم.
انتهای پیام
نظرات